Srpske duple godine

1. Gud Frajdej (2. april)
2. Memorial dej (31. maj)
3. 4. juli (4. juli)
4. Lejbr dej (6.septembar)
5. Bozic (23. decembar)
6. Bozic (24. decembar)
7. Bozic (25. decembar)
i Nova godina 3 dana...

buudala... Nova godina nam je kako kad... prosle godine je bila krajem septembra, pomera se al tu je negde uvek :)
A sto se tice ovih praznika... ja sam rekao koji su neradni u mojoj firmi, a to je jedna od jacih americkih, pa verujem da je u svim americkim nesto ovako. Ne znam kako ide za samposluge, al eto za ovo znam... Zaposleni ovde imaju slobodan i 23. decembar...
Kontam da su ovi moji za Badnje vece prijavili da rade, poshto kontam da im ne znachi puno, a i radno vreme im je do 17h...

E pa nisi u pravu....
Radim u americkoj firmi i u kalendaru imam zabelezene datume neradnih dana svih drzava u kojima kompanija ima fabrike. Srbija ima najmanje neradnih dana. Slovacka je na prvom mestu po broju nacionalnih praznika... Ima ih 14, posle Kanada sa 11 a onda SAD sa 10.... Srbi imaju najmanje... jedva 7. :) Jedino sto Srbi imaju i slobodan dan za slavu, tako da mu dodje 8. Opet Srbija ima najmanje slobodnih dana, tako da ovo prejedanje vise vazi za ove na zapadu nego na za Srbe...

Ma "zapadnjaci" imaju kantar, a mi kad udarimo po holesterol, pa kad zalijemo s neka teska pica...Pa kad vaga pokaze broj mobilnog...

Auh... sada dodjoh kuci.... Jel se ovde racuna kao da cekas novu godinu kad god pijes tu negde oko 12h?
Inace.... Jevreji ne cekaju ovde 3 nove... Zasto bismo mi cekali tu pravoslavnu? Ovu novu koju smo docekali u septembru, to je godisnjica nastanka sveta (po jevrejskom verovanju), a 31. decembra kalendarska nova se docekuje. To se ipak malo razlikuje od obicaja u Srba da cekaju jednu te istu Novu godinu samo razlicith datuma...

Back