Srpska posla

Pa lako je tebi da pricas iz uredjenog sistema, ja svaki dan gledam slicne stvari, svaki dan nesto zapelo , svaki dan neko bar 5x pokusa da te prevari i opljacka....svaki dan cujes, ma tako je to , ma to je normalno , ma samo se ne nerviraj, ma ovo je brlog, mora takko..

Tako da jedno je pricati kad zivis u sigurici , a pravis izlete tamo gde mozes da budes i rambo, a drugo je kad nemas mir nad glavom...
Kad pitas nase koji rade pod ugovorom u Nemackoj , prvo sto ti kazu nema toliko stresa i ne znas sta ce osvanuti na vratima...

Svaki dan mi je kao ratnicka igrica....
Ovi iz unutrasnjosti i po selima, se ubijaju od dosade pa ih zabole uvo , ko god da je nece u brda nece u selo nece kod njih...

Mislim da bi zivot bio mnogo sladji , ne uspesniji , uspeh je vrlo destruktivan po karakter i po psihu , kad ne bi bilo srpskih poslova...
Ali da daju zilavost i daju taj animalni smek i highlanderski osecaj , to jeste..
Sad sam bas probao jedan dogovor gde nema tih srpskih posla i prosao je, i mnogo lepsi osecaj kad slobodno izrazis tacno sta zelis a ne gledas bas da bude tuk na luk, u milimetar, nego kompromis i malo na kredit ali vratice se, malo ti kredit drugome, malo drugi tebi...u smislu unapred popust...

Živi muški
Tu spada milion totalnno apsurdnih razresenja blentavih situacija.......Vi cete imati svoj neki primer...
U pravu si , milioni apsurdnih situacija, a neke mi vidimo ovde unapred i po nekolko godina , apsurd do apsurda pa i u svetu .
..........................................................................................................................................................................................................
Imao sam taj ''napon'' , kad ''vidim ''apsurd da da nešto pišem ili ''čantram''.
Ali kada shvatim da čovek može da živi sam, da mi je nebitno koje sam nacije, da mi je nebitan tv , da mi je nebitno da li moram ići na ta veseljaila
ili neke obavezne proslave, ...., onda prestaje potreba za ispravljanjem ''neispravljivih'' apsurda , a možda to samo nama izgleda .
Naravno da je čovek društveno biće , i da je potrebno društvo za druženje, ali ne po svaku cenu. Ali pravu cenu sopstvene svvesnosti platićeš ''ti''
jer će te čopor proglasiti ''ne -njihovim'' , imaćeš mnogo veću društvenu stigmu , pa i ismevanje , ali sve do onog renutka kad ti stvarno postanu ''oni'' nebitni.

Back