Ima jedna zena u selu , hoce da pomogne svima oko slava, oko daca, okko kupanja pokojnika, stvarno pomaze i ne trazi nista da naplati , ljudi joj plate koliko misle ili ne, ne znam, ali je dobra sa svima, ali kad joj se muz razboleo , i ona otisla kod lekara, a bilo nesto opasno , ne znam da li cir ili zuc ili nesto unutrasnje....i ona svaki odflazak kod lekara prase ....ljudi joj nude poznanicke veze, ona ne ne , ja sam seljanka, ali znam stvari kako funkcionisu...prase i torbai prase i torba..
I prezive joj muz a bilo tesko stanje, ....
I kad prezive, posle sve krenulo dobro , prodaje poljoprivredu nekoj radnickoj menzi , stalna para dobra para, kupuje njive po selu siri proizvodnju , sto kaze narod samo nek je zdravlja, ali ona je zdravlje zaradila tako sto je uzela u obzir srpska posla, pa je prilikom transporta iz jednog u drugi klinicki centar u okruzenju , nije nazebao muz od promaje jer otvore vrata vozaci ambulatnih kola, kao moj deda , pa dobio upalu pluca i umro...
Starim ljudima treba malo toplija sredina, a i leti im nije cak i kad je vrucina drugima, nije obavezno toplo dovoljno....nego moraju da budu pokriveni...