Ене сад је говорио а до малопре си тврдио да малтене није ни чуо за Душана, а да је српске претензије на тај простор ваљда градио сањајући неко царство.Тај документ је доказ мишљења једног човека и људи око њега средином тог века, а они су итекако били упознати са српском средњовековном културом то је поента.Гарашанин га је прилагодио балканским условима што је такође познато.Ја извлачење из контекста називам твоје митоманисање са речима кнегиње Љубице и Бланкија а то није исто.Не ти си читао........
За све сам дао адекватне доказе и литературу, а једино се тако и могу посматрати људи и догађаји у европској Турској у то време, остало прелази у бугарску митоманију где су свуда етнички Бугари.Само што тај етнички идентитет ти видиш код Бугара а негираш га свима осталима, капираш....
Знам шта сам прочитао, а написао си да пошто не верујем турским пописима и црквеним књигама ето локалних матичних књига које немају везе са тим, то је контекст, не могу да нађем где си то изјавио.
Какви Бугари, опасуљи се човече, прочитај о чему се пише.Гарашанин се позива на српску царску традицију, средњовековно српско наслеђе и предвиђа рестаурацију српског царства, аман, па постављао сам шта тачно каже.По основу чега другог би потезао за тим територијама да их управо из овог разлога није сматрао као српске.Каквих бре десет година јеси ли ти здрав.
Знам и видим шта је написао, као и што унам одакле му ти подаци, и то се не коси са оним што сам написао, зато престани да измишљаш више.
Срби тамо нису имали своју верску организацију уопште за разлику од Бугара, па се један део приклонио егзархији када је створена, на шта опет кажем нису могли утицати, док су други и даље остали под патријаршијом.Српске школе су осниване уз помоћ кнежевине Србије и немају везе са турском унутрашњом поделом и политиком.Као што рекох трула ти је та пропаганда на више емста.
Као српску територију виде углавном територије независних а вазалних Србије и Црне Горе, док у европској Турској целокупно словенско становништво се назива бугарским именом, уопште не разликујући словенске народе, а то је политичка подела а не етничка, ако си укапирао нешто а вероватно ниси.
Као доказ Реклијевих Бугара у Македонији приложио си својевремено ово:
Pogledajte prilog 1322965
а њих тамо нема, да не понављам шта још износи везано за то.Табела коју преноси плод је бугарске егзархије јер таква Бугарска у то време не постоји, постоји кнежевина Бугарска и источна Румелија али оне не обухватају градове у Македонији које помиње.
Управо на то се своди, јер где год се појави Бугарска као географски појам, наравно у оквирима Турске, код страних картографа или путописаца, ти сматраш да је то територија насељена експлицитно Бугарима, тј. да су описане њене етничке границе.Наравно да није створена, први нацрти настају управо са егзархијом, да би касније у Берлину добила неки званичан међународни облик.
Лепо ево гледај:
Pogledajte prilog 1322988
Осим што Новаковић раздваја Македонију и Бугарску у овом чланку каже и да тамо живе Бугари, српски рођаци по језику и вери!
Сасвим у складу са тим временом, Срби су се све до тада помагали бугарску акцију на све начине, сматрали су Бугаре братским народом, док случај са егзархијом и бугарашењем целокупном становништва није претио нестанком Срба, па се и политика Србије променила.