Srpska aikido federacija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srpski_Samuraj:
Da da, bas im je na cast sto svoje "osamostaljenje" pokusavaju da postignu podcinjavanjem drugome (Mikeleu) i to tako da na sav glas omalozavaju one kod kojih su pojeli svoj prvi aikido hleb... neka hvala, ne zelim tako da se "osamostalim", po cenu svog obraza nikako... postoje i bolji nacini, mnogo vise pristojniji.

Uopste nisi ukapirao na sta sam mislio. Ali OK lepo si to izokrenuo.

Srpski_Samuraj:
sto se visokih dan stepena tice, Dobar deo nasih visokih DAN pojaseva (iz obe grupe) je koliko znam svoje poslednje (ili pretposlednje) stepenove dobio, kao i Mikele, upravo od Ikede, sta sad hocete da kazete da je Mikeleov "ikedin" pojas vredniji od ostalih? Po vasim komentarima od ranije ispade tako...

PA ispit se moze poloziti i sa 6 i sa 10.

Srpski_Samuraj:
sto ne trazite od mikelea da pomeri jedan svoj seminar pa mozete svih vas 60 (toliko rekoste da vas je bilo na poslednjem seminaru?) da dodjete i pogledate i Yokotu ili Fujitu ili slicno???

Jel se ti zezas ili to ozbiljno mislis? :shock: :shock: :shock:

Aleksej_BASO:
A ti si mnogo nevaspitan, i bezobrazan. Tvoj argument je tvoje licno misljenje, a ja nikada nisam izmisljao nista nego kazem sta je bio. Jel nije bila tehnika "brisanja nosa" ili sam je ja izmislio? Kako je tebi Mikele "smesan" i stalo radi isto, mozda i nekome ne odgovara Vesin nacin rada. Meni npr. Ali ja nisam rekao, "Vesa nema pojma". A ti omalovazavas Mikeleovo znanje. Ako sam ikada reko nesto lose za nekoga naseg majstora kritikovao sam neki njegov POSTUPAK a ne ZNANJE (iz pristojnosi a i zato sto taj neko nije u mogucnosti da cita i da odgovori), a ti nalazis za shodno da vrednujes necije ZNANJE.

Ego ti je velik ko zgrada.

Zabole me da se ovde raspravljam sa vama ali sigurno necu trpeti uvrede.

To što ti sereš mnogo smatraš za uvredu?

To BRISANJE NOSA je bilo slikovito objašnjeno da bi nam približio pokret rukom kojim štitimo glavu od udarca.
Neka sam ja i nevaspitan i bezobrazan, ali vrati se malo nazad i pročitaj gde sam napisao da je Mikele dobar majstor i da mi se sviđa njegov stil. Nikada nisam rekao kako Mikele nema pojma jer to nije tačno. To što radi radi, odlično. Ne sviđa mi se što se mnogo ponavlja sa prethodnog seminara, što je POSTUPAK a ne ZNANJE. Hajde reci da nije tako???
Mnogo su praktičniji jednodnevni seminari jer su manji izdaci i lakše ljudi dođu i rade na takvom seminaru. Tebi se ne sviđa Vesin način rada, meni Mikeleov a bar 85% tehnika izvodimo isto.
Pozz za SAF.

giska_sa:
To što ti sereš mnogo smatraš za uvredu?

To BRISANJE NOSA je bilo slikovito objašnjeno da bi nam približio pokret rukom kojim štitimo glavu od udarca.
Neka sam ja i nevaspitan i bezobrazan, ali vrati se malo nazad i pročitaj gde sam napisao da je Mikele dobar majstor i da mi se sviđa njegov stil. Nikada nisam rekao kako Mikele nema pojma jer to nije tačno. To što radi radi, odlično. Ne sviđa mi se što se mnogo ponavlja sa prethodnog seminara, što je POSTUPAK a ne ZNANJE. Hajde reci da nije tako???
Mnogo su praktičniji jednodnevni seminari jer su manji izdaci i lakše ljudi dođu i rade na takvom seminaru. Tebi se ne sviđa Vesin način rada, meni Mikeleov a bar 85% tehnika izvodimo isto.
Pozz za SAF.

Nismo ja i ti "cuvali ovce" (tako se kaze) pa da mozemo jedan drugom tako da se obracamo.

To sto ponavlja sa prethodnog seminara je tvoj licni stav, ja opet tvrdim da ne ponavlja i sta cemo sada? Ko je u pravu?

Ma jednodnevni seminari su OK.......... Ali 7 dana je 7 dana. Ili 3 ili 4 ili 5...

Samuraju..nabroj mi ko je to iz nase organizacije dobio danove od Vese i njegosa??A ako i nadjes nekoga zar se ne pitas zasto vise nisu sa njima i gde su im ucenici od pre 10 i vise godina ( Sasa obradovic, Noki, Irena, Bole, Nata,Ranko, Bosko...............), pa u drugim organizacijama! Ljudi iz nase ih napustili jos kao ucenici!
A sto se tice toga da samo Bole i Dejanovic rade Ikedin sistem, ni to nije tacno! Radim ga i ja i jos mnogo drugih ljudi....
I najvaznije.. pozivas se da su dobili pojaseve od Fudjija, Ikede..A jel znas kako od Ikede..pa unapred da bi sirili njegov stil 5 DAN Vesa, a posle ga je prevario i jos se time hvalio ,a 6 DAN je sam sebi dodelio...
Zar mislis da su za 7 seminara (koliko ih je Ikeda imao ovde ) uspeli da nauce njegov sistem?? Pa tako su radili i sa Fudjijem pa se ovom smucilo..Prosetajte do Stamenkovica pa vidite kako izgleda Fudjijev sistem...uocicete bitne razlike..pa ako vam to nista ne govori... :oops:

Stamenkovic je u SAF.
Ne znam ko si ti koji se hvalis da radis Ikedin sistem.
Pa ako malo bolje budes razmislio shvatices da su vecina majstora kod nas bar deo svog vremena proveli kod Njegosa ili Vese u sali.
Usput. Ko je Zoranu Obradovicu dao 4.DAN? Od koga je Bole dobio DAN?Srdjan? Irena? Dalibor iz Nisa? Sad ne mogu ni da se setim svih.
6.DAN vesi je dodelio Moriteru Ueshiba sto se da dokumentovati diplomom.
A i kad ste tako dobri zasto vas onda napustise Brankica, Stamenkovic i Aca, Dulovic iz Smedereva, Ninela (broj nije konaca, uskoro ce ih biti jos). Svi su oni presli u SAF. Pitam se zasto?
A od bivsih ucenika sa Sasom i Nokijem imamo normalnu komunikaciju. Nata i Ranko koliko ja znam ne rade vise aikido. Bole radi Mikeleov nacin rada i to je njegov izbor. Ne zna kog Boska pominjes.

Da, gde je Irena?Sada...tj. sta bi sa njenim klubom?

Nego sto se tice Ikede ,on je dosta toga pokazao , mada se i ponavljao prilicno , ali pretezno jer nije video da nije usvojeno ono sto je pokazivao predhodni put,...Ali se secam dobro komentara Renate i Gise da (do 2000.) jos uopste nije pokazao ceo svoj repertoar. Pa me zanima jel sad Mikele radi nesto novo u odnosu na ono sto je vec vidjeno od Ikede do tada.Mislim bio sam na ukupno 6 Ikedinih seminara, pa cisto me interesuje...nije provokacija.

Aleksej_BASO:
Hehe steta sto on nije tu da prozbori po koju... :lol:

On bi trebalo da prozbori kako je plakao i kukao da mu Vesa da DAN. Posle toga je poceo da dobija napade amnezije. Prvo je poceo da zaboravlja da plati takse za seminare, godisnje clanarine i slicno, a onda je zaboravio i kako je izgledalo kada je polagao za DAN i od koga je dobio taj stepen. Danas on mora kao bilo koji drugi janjicar da napada Vesu jer da bi se vratio nazad mora prvo da plati svoje dugove.

Brlvrlac:

Nego sto se tice Ikede ,on je dosta toga pokazao , mada se i ponavljao prilicno , ali pretezno jer nije video da nije usvojeno ono sto je pokazivao predhodni put,...Ali se secam dobro komentara Renate i Gise da (do 2000.) jos uopste nije pokazao ceo svoj repertoar. Pa me zanima jel sad Mikele radi nesto novo u odnosu na ono sto je vec vidjeno od Ikede do tada.Mislim bio sam na ukupno 6 Ikedinih seminara, pa cisto me interesuje...nije provokacija.

Irena ima klub ali nisam siguran da ima nekoga da vezba u tom klubu. Ona je sada predsednik AAS.

Brlvrlac:

Vrlo interesantno pitanje na koje bih vleo da ja odgovorim (ne vidim zasto bi bila provokacija, nisam ja od onih iz Narodnog fronta Judeje, ja sam iz Judejskog narodnog fronta :lol: )

Ikeda je naravno imao svoj specifican stil. Reicmo ponavljao je Shihogiri kokyunage na svakom seminaru,ali uvek kao zagrevanje, jer je smatrao da je ta tehnika binta zbog neceg (da ne ulazim u to). PA zatim onaj specifican nacin ukiranja na Iriminage, koji je i meni bio tezak da usvojim i ako sam pre toga trenirao samo godinu dana bez toga. To kazem je znam da je bilo tesko i zato nije ni usvojeno kako ti kazes, ono sto je on pokazivao, od ljudi koji su trenirali 10-20 godina...

Kako se on povukao Mikele je naravno nastavio taj nacina rada da kazem "stil". Opet vremenom i to se menja... Mislim da je normalna stvar da tehnike evoluiraju. Uvek se napreduje. Mikele je ipak ubacio svoj neki deo. Recimo on na svako seminaru pokusava pa "provuce" vezu od Ikkya do Yonkya. Jer je to za njega (opet ovo pisem sto nam je on pricao na seminaru, ne izmisljam) ono sto je za Ikedu bio Shihogiri Kokyunage.

milancebgd:
On bi trebalo da prozbori kako je plakao i kukao da mu Vesa da DAN. Posle toga je poceo da dobija napade amnezije. Prvo je poceo da zaboravlja da plati takse za seminare, godisnje clanarine i slicno, a onda je zaboravio i kako je izgledalo kada je polagao za DAN i od koga je dobio taj stepen. Danas on mora kao bilo koji drugi janjicar da napada Vesu jer da bi se vratio nazad mora prvo da plati svoje dugove.

Vasa je generalna greska da ako neko ne misli isto kao vi, onda je zavistan, izmanipulisan, i ne vidi objektivno situaciju.

Ne mrzi me.

To je jedna od odlika Ikedinog sistema. Da uke bas bas ima znacajnu ulogu za vreme izvodjenja tehnike.

Konkretno prilikom ulaska u Iriminage uke se spusta, bukvalno kao da se saginje i oslanja na ruku/ruke da bi izbegao udarac koji bi mu Tori zadao u zadnji deo vrata. (udarac ili povlacenje svejedno) E tada ustaje da bi drugi put napao, i tada se zavrsava Iriminage.

Ta dva napada su na neki nacin odlika Ikedinog rada, gde uke napadna pa se brani, a (ako hoce) moze da napadne ponovo a sa druge strane ima izbor da odustane od napada.

Ovakav nacin ukiranja ima visetruk znacaj. Uke uci da se brani od toga udarca a Tori ima mogunost slobodnije da "udara" jer ce Uke da se skloni. Na ulici, gde napadac ne zna da ukira :) jednostavno ce dobiti taj udarac ali to nece smetati izvodnjenju tehnike.

Tako nekako. Ne znam da li si razumeo.

Imo sam i neki mali video klip sa Ikedm ali sada ne mogu da ga nadjem. Tu se vidi to sto sam sada opisao.

mislim da sam shvatio ...
A sto se tice naglasene ili aktivne, uloge ukea , to je stvar koju dosta naglasavaju i ovi nasi englezi, ali koliko vidim trend je uopste slican i kod ostalih.
Ma uopste dosta toga ima sto bih ja nazvao trendom ,tj. isto je kod razlicitih majstora, pa cak i vestina..Ugledaju se i oni jedni na druge , da ne kazem kopiraju se trendovi uopse, ako me razumes. Mislim ,rade uechisti ono sto su pre njih aikidoke , a pre njih judisti i shotokanci itd. radili...Oranizaciono mislim , ne samo tehnicki...A mi kakvi smo izolovani, mislimo da smo centar svega, pa nas zadese neke stvari koje nisu ni nove ni posebne, a mi ih vidimo 1. put , pa mislimo da jesu... malo sam odlutao...hrr..

Boki Ars:
Vidi vidi i kiklop se pojavio. Stvarno ne znam sta da ti kazem, kod Vese sam poceo da treniram 1997. i od tada sam prisustvovao na najmanje 15. seminara koje je on vodio zato nemoj mnogo da lupas gluposti jer nemas pojma ni o cemu

Hvala na lepim recima.
Podeli 15 sa 9 ili da ti pomognem 15/9=1.66 seminara GODISNJE. To je Vesin ucinak
u poslednjih 9 godina. Ako uzmemo u obzir da nisi bio na svim njegovim seminarima,
opet dolazimo do toga da nije NIKADA odrzao vise od 2 (DVA) ili u najboljem slucaju
3 (TRI) seminara godisnje.

Jako, jako malo za nekoga ko je 6 dan i pokusavao je na sve nacine da nacine da se
proglasi za Sihana (makar to vazilo samo u Srbiji).

Aleksej_BASO:
Nismo ja i ti "cuvali ovce" (tako se kaze) pa da mozemo jedan drugom tako da se obracamo.

To sto ponavlja sa prethodnog seminara je tvoj licni stav, ja opet tvrdim da ne ponavlja i sta cemo sada? Ko je u pravu?

Ma jednodnevni seminari su OK.......... Ali 7 dana je 7 dana. Ili 3 ili 4 ili 5...

Ne, nismo čuvali ovce niti ćemo ih čuvati zajedno.

To što se MIKELE PONAVLJA na seminarima je MOJ LIČNI STAV!!! Ala ti lupaš ko mu*a po samaru.
Možeš da tvrdiš koliko hoćeš da se ne ponavlja kad se ponavlja. Tu se priča prekida... i onda je Mikele postao Mikele al preko Mikelea...
Pozz za SAF.

milancebgd:
A od bivsih ucenika sa Sasom i Nokijem imamo normalnu komunikaciju.

To verujem. Pogotovo sto je Sale izbacio Njegosa iz kluba u Pinkiju koji je Njegos
osnovao i vodio godinama. Cinjenice su da Njegos dugo vremena nije ni svracao
u taj klub, a onda je zaglavio u zatvoru. Kad je izasao iz zatvora i svratio da pokupi
clanarinu Sale ga je obavestio da to vise nije njegov klub. Od tada su veliki prijatelji ;)

kiklop9:
To verujem. Pogotovo sto je Sale izbacio Njegosa iz kluba u Pinkiju koji je Njegos
osnovao i vodio godinama. Cinjenice su da Njegos dugo vremena nije ni svracao
u taj klub, a onda je zaglavio u zatvoru. Kad je izasao iz zatvora i svratio da pokupi
clanarinu Sale ga je obavestio da to vise nije njegov klub. Od tada su veliki prijatelji ;)

To je prica koju cujem od tebe. Oni kazu drugacije. Obzirom da nisam istrazni sudija necu da ulazim u tu problematiku. Dogadjaji koji su se desavali pre 20 godina mi bas i nisu previse interesentni. Sadasnjost je zanimljivija.

Kiklope, činjenica je da Vesa ima 6. dan i to mu niko nemože oduzeti, a da ga ne zaslužuje ne bi ga ni dobio od Hombu dojo-a.
Zato što nema učenike, Irena je i dobila mesto predsednika AAS, kako bi lakše dobila dan više, što meni lično ne smeta. Ja sam to tako shvatio. Ako nije tačno ispravi me. Važi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back