Srpska aikido federacija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
giska_sa:
Tako da vredi ici na seminare i drugoh federacija ali naravno ako si u OK odnosima sa njima... A ne da bude nekih provokacija...
Ti mora da si corav KIKLOPE. Jel vidiš šta je Aleksej napisao? Koliko se ja sećam on i ti ste najveći provokatori ovde...

Lose se secas ;)
Za OK odnose ne mogu nista da kazem. Milance i ti pricate o saradnji sa svim aikikai
organizacijama i o OK odnosima sa njima, a sada se osecas prozvanim. Ne vidim nista
provokativno u napisanom... Ne provociram te i ne zelim da sirim ovu diskusiju, samo
komentarisem.

Pazi sada,jedno pitanje:
u klubu gde sam trener nerado sam primao klince, jer mi je na neki način to predstavljalo problem, pogotovu su problem bili klinci sa 7-8 godina , koji jedva da znaju šta je levo a šta desno.Zbog uvećanih troškova za salu, odlučio sam da vrata kluba otvorim i za tu kategoriju vežbača, i za kratko vreme se upisalo skoro pedeset mališana , od tog broja je oko 30 devojčica i od ozbiljnog kluba postali smo tatino obdanište.I sad je frka, stariji se ljute jer im ne posvećujem dovoljno pažnje, nema šanse da nateram bilo koga da radi s decom, ni za pare,a kamo li ovako.Ne smeš da ih ostaviš same ni sekundu,odmah naprave neku glupost. Najgore je što i ja nemam jasnu viziju šta raditi s tolikom decom jer očigledno da program za kyu stepene ne drži vodu, ni posle nekoliko meseci ne pamte nazive tehnika a većina nema blage veze, a svi dolaze redovno. Zadnjih mesec dana ih teram da se obaraju, klinci su oduševljeni, sinoć sam im na strunjače stavio sto da obaraju ruke, oni opet oduševljeni. Jasno je da kroz igru mogu po nešto da nauče od tehnika, ali kako ? Kako se radi u klubovima gde vi vežbate i šta bi ste vi radili u konkretnom slučaju ? Ajde ko je raspoložen na ovu temu,ali ako je moguće bez zezanja.

Pokusaj da uzmes termin samo za klince.Rad sa decom zahteva jako puno energije i zivaca.
Ja kod mene u salu vise ne primam decu mladju od 10 godina zato sto je sa njima potrebno posvetiti veoma mnogo vremena i prostora koje ja nemam. Optimalni uzrast za pocetak vezbanja su klinci od 10 godina i stariji.
Na tu temu ima mnogo toga da se pise i nadam se da cemo ovde uspeti da razmenimo iskustva a da nam kreteni ne pokvare temu.

Da , interesantna tema. Ni sam nisam do pre dve tri godine hteo klince, ali u sustini su prilicno zahvalna kategorija , ako im se posvetis. Naravno mora mnogo toga da se modifikuje bar u pocetku dok se ne naviknu, i to kako u tehnickom tako i u metodoloskom smislu. Ima tu dosta raznih metoda , ali se svode na slicno: jednostavne tehnike, puno igre, pomalo i price, razni vidovi nadmetanja (deca ih obozavaju- jos nisu filozofski nastrojena).Mada sistemi: ajmo lopta-pola treninga, daje slicne efekte, ali nisam mislio na to. Drugim recima, prilicna degradacija tehnike u pocetku da bi posle, malo po malo to ispravljali i sa godinama ...dobili neke klince koji mogu da rade ravnopravno (ili cak i bolje ) od mnogo starijih ....

Sa decom je mnogo teško i nezahvalno raditi. Treba mnogo truda i energije da se uloži da bi im se nešto objasnilo što je za njihov uzrast gotovo nepojmljivo. Govorim o klincima ispod 10 godina starosti. U klubu gde sam ranije trenirao (pre nego što sam otvorio svoj klub) imali smo gomilu dece koju smo jedva obuzdavali i morali smo strogo da pazimo na njih. Ni nekoliko meseci kasnije nisu mnogo bili odmakli da bi sada kada sam ih ponovo video primetio ogromnu razliku. To dovodi do zaključka da je potrebno vreme da skinu samo koreografiju tehnike, a o suštini da ne govorimo jer ona dolazi vremenom koga klinci imaju na pretek...

m0108994d:
Pazi sada,jedno pitanje:
u klubu gde sam trener nerado sam primao klince, jer mi je na neki način to predstavljalo problem, pogotovu su problem bili klinci sa 7-8 godina , koji jedva da znaju šta je levo a šta desno.Zbog uvećanih troškova za salu, odlučio sam da vrata kluba otvorim i za tu kategoriju vežbača, i za kratko vreme se upisalo skoro pedeset mališana , od tog broja je oko 30 devojčica i od ozbiljnog kluba postali smo tatino obdanište.I sad je frka, stariji se ljute jer im ne posvećujem dovoljno pažnje, nema šanse da nateram bilo koga da radi s decom, ni za pare,a kamo li ovako.Ne smeš da ih ostaviš same ni sekundu,odmah naprave neku glupost. Najgore je što i ja nemam jasnu viziju šta raditi s tolikom decom jer očigledno da program za kyu stepene ne drži vodu, ni posle nekoliko meseci ne pamte nazive tehnika a većina nema blage veze, a svi dolaze redovno. Zadnjih mesec dana ih teram da se obaraju, klinci su oduševljeni, sinoć sam im na strunjače stavio sto da obaraju ruke, oni opet oduševljeni. Jasno je da kroz igru mogu po nešto da nauče od tehnika, ali kako ? Kako se radi u klubovima gde vi vežbate i šta bi ste vi radili u konkretnom slučaju ? Ajde ko je raspoložen na ovu temu,ali ako je moguće bez zezanja.

Da, sa decom je zeznuto raditi, ja to dobro znam.....

Ali neki usloivi da bi deca funkcionisala po mom skromnom iskustvu je da imaju odvojen termin a ne zajedno sa starijim (pretpostavljam da je ovaj uslov najteze ispuniti zbog sale i zbog sopstvenog vremena) zatim da se ne radi cist aikido.... Deca vole akciju trcanje skakanje.... Te mislim da bi bar 50% vremena trebalo provoditi u igri (provalcenje i preskakanje stolica, izmedju 2 vatre, ti su kod nasa obozavali, i slico) i svakako ono sto je najkorisnije za decu vezbe oblikovanja i istezanj, a tek 50% tehnika....

I terab se samo sto vise derati na njih :twisted::twisted::twisted: da budu mirni i u strahu!!!

Salim se ;) !!

Aleksej , citas mi misli . Najvaznija je animacija dece ( naravno i mama ) i kao sto vidite mi se vec uveliko pripremamo za docek .:D :D :D
Priložene sličice
Naravno , sve je to mnogo teze bez dobrog asistenta , sposobnog da se priblizi detetu .:shock:

Nema tu nista ruzno i nikad se ne zna kako ce to da zavrsi . Ima dosta primera da je na kraju doslo do braka (Gisa i Renata , Mirko i duda , Yokota i njegova gospodja *....).

Svojevremeno je bas Yokota bio zaljubljen u jednu Slavicu (ucenicu Mirka J. ) i hteo je da ostane i radi u BgD-u zbog nje , ali o tome je mozda bolje da pitate Velju ( jer su razgovor na tu temu imali i u Tokiju ). 8-)

Prilozi

• Moglo-je-da-bude-i-drugacij.gif
    Moglo-je-da-bude-i-drugacij.gif
    52,3 KB · Pregleda: 7
A da pitamo možda i jednog Grka sa kojim je dotična dama bila u vezi pa ga Yokota ispušio,ili da pitamo i MIrka pošto ga je i on ispušio zbog istog Grka,ili da pitamo mene (ha,ha)jer sam ga ispušio i ja zbog istog Grka i Mirka.Kad se samo setim , Slavica je padove mnogo dobro radila.

Ta Slavica neka bas opasna... :lol:

Inace kod nas je u klubu bilo u jednom trenutku 5-6 parova (sto zvanicnih sto nezvanicnih:)) ko zna mozda i vise ne mogu se sada setiti!!

Tako da kod nas stvarno aikido bio u praksi sirenje ljubavi medju ljudima :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back