- Poruka
- 17
Žalosan je i tužan Sremski front i naša glupost da pošaljemo tolike mlade ljude u smrt zbog Tita.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ти си неки зајебант, ааа?дрињача, ти вероватно жалиш што су Усташе изгубиле и што је Сремски фронт пробијен?
Аааа сад сам схватио твоје питање, аааа враћашupss,sorry.![]()
лапсусхехехе вечито сам на пдф политици па сам утувео у главу
![]()

Eeee,neće moći .....'El viš' da je lepše na Istoriji?...![]()

Заборави на то, све је ОК.А онај пост што си му обрисала?![]()
А нема проблема са Србима из Србије? Ти си шовиниста према Србима са оне стране Дрине.![]()
Ne,ja samo konstatujem da su u Srbiju komunizam doneli Srbi sa druge strane Drine u vidu partizanskih brigada i da je takav pokret ovde bio slabo zastupljen u to doba i da su zbog neslaganja sa njihovom politikom poslali tolike ljude u smrt nepotrebno.
Са тиме се слажем. Ипак, било је и других много важнијих елемената у том подухвату.
Naravno jer je na front poslata ciljana grupa ljudi,liberala i protivnika komunizma.
Мислим - неко јој је дао једну звездицу, што значи да је тема лоша?!?! 

Шта ми није јасно: зашто је тема која говори о невиним жртвама улудо палим на Сремском фронту - оцењена јединицом?Мислим - неко јој је дао једну звездицу, што значи да је тема лоша?!?!
![]()
Ево, ближи се годишњица пробоја Сремског фронта. Имам утисак да се у народу врло мало зна о томе, нарочито млађе генерације...а та битка данас изазива полемике и супротстављена мишљења.
Колико знамо о Сремском фронту?
Реч је о насилно мобилисаним голобрадим дечацима који нису имали ни дана војне обуке... За шта они могу бити вини?
kako da ti kazem, to ne znas, da li su imali ili nisu. ako je cela diskusija zapravo uperena , sa ciljem da dokaze da su partizani mobilizirali "golobrade decake" (sto samo po sebi je vec izrazajna figura , koja stimulira neku asocijaciju iz romana "jadnici ", hugoa), i to , naravno, srbe, onda to vec samo po sebi vuce na "oni mrze srbe". vojno rukovdstvo je trebalo vojnike da popune redove poginulih, i da ostvare vojni cilj, probijanje sremskog fronta. da su hteli da ih ubiju, mogli su ih streljati i zavrsiti posao na licu mesta. masa "mobiliziranih" su bili cetnici, koji su promenili stranu ( a o kojima se ne pise , da su promenili stranu). kao sto rekoh u prethodnom postu i draza je mobilizirao, i pavelic je mobilizirao. da je draza dobio, ne bi bili spomenuti kao golobradi, nego kao "srpski dobrovoljci", koji su polozili zivot na pragu otadzbine (ili neke slicne budalastine). i eventulano bi se citirao govor majora gavrilovica iz wwi, sa malo prilagodjenim tekstom, za tu priliku.
Извини што ћу се усудити да закључим: термини које користиш упућују ме на то одакле си....а то можда објашњава и твоје противљење писању о Сремском фронту....и изразиту негативну емотивну обојеност....
Стога можда могу да разумем твоје писање....али и даље не видим за шта су вини ти момци који су послати да погину и зашто не би смело да се прича о њиховој борби и погибији?
То није одговор на моје питање зашто је ТЕМА као таква оцењена јединицом!?
Моје лично виђење је моје лично виђење и може да се разликује од твог, али зашто је ТЕМА ЛОША да би заслужила јединицу???
(Мислила сам на термине: мобилизирати и стимулирати. На српском се каже: мобилисати и стимулисати.)
Hoćeš da odgovaraš za dvojku ili ideš na popravni?