gost 304153
Primećen član
- Poruka
- 822
Згошћански стећак, најпознатији, данас у Земаљском музеју у Сарајеву
Интересантан стећак на Пашиној Ливади крај Невесиња
Крстача у Љубињу
Височица, 1500 м надморске висине чини ми се
Ходово, Столац
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pogledajte prilog 237727
Можда најчуднији стећак икада. Висок око 4 метра, не сјећам се гдје се тачно налази, пронаћи ћу па ћу поставити.
Знаш колико стећака нема натписа? Гдје си нашао податак да нема гроба? Ја сам читао да га је подигао неки локални властелин.E, vidis, onaj stecak nema natpisa, nema ni groba kod njega, a zovu ga stecak.
Знаш колико стећака нема натписа? Гдје си нашао податак да нема гроба? Ја сам читао да га је подигао неки локални властелин.
А што је онда?
Ne znam, ali nadgrobni spomenik nije.
Кад спомену већ Твртка, гдје је он уопште сахрањен?
Ne zna se.
То је мени заиста чудно. Као и за херцега Стјепана. Док се за владаре Србије илити Рашке зна поприлично добро. Хрвати нешто пропагирају Бобовац и краљевске гробнице у њему, али је то све сумњиво јако.
Lako je biskupske grobnice prikazivati kao grobnice bosanskih kraljeva.
у сваком случају- одличан предлог да се упишу у светску културну баштину.
Само је питање као чије наслеђе.![]()
Само је питање као чије наслеђе.![]()
Po zvaničnim podacima od nekih 70.000 stećaka, 60.000 se nalazi u BiH. A da li se zna koliki je postotak od tih 60.000 u RS ?
Izvini, junace, ali broj stecaka u RS nema veze sa time ciji su stecci.
Pitao sam informacija radi, ljude koji bi mogli znati i kojima je kultura jača strana.
Mogu li da pomognem? Vinča je upisana kao evrosko nasleđe mada je sazdana kada 90% predaka današnjih Evropljana nije prišlo Evropi.Само је питање као чије наслеђе.![]()
Po zvaničnim podacima od nekih 70.000 stećaka, 60.000 se nalazi u BiH. A da li se zna koliki je postotak od tih 60.000 u RS ?