Kole11
Poznat
- Poruka
- 7.540
Kako si uopšte mogao da pomisliš da traži latinicu iz razloga koji nisu jasni???To te i ja pitam; tražiš latinicu iz nejasnih razloga.
Trol alert!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako si uopšte mogao da pomisliš da traži latinicu iz razloga koji nisu jasni???To te i ja pitam; tražiš latinicu iz nejasnih razloga.
Kako si uopšte mogao da pomisliš da traži latinicu iz razloga koji nisu jasni???
Budući da se ne vidi slika, postavljam je na spoljni server, a tiče se odgovora na primedbu korisnika Q. in perpetuum hibernum da su vladari često imali dva imena, pa je uspeo da nevede jedan i po primer.![]()
![]()
Ja Матиј a odmilom Нинослав.
Ninoslav mu je odmilica - nadimak.
Nemam pojma o čemu pišeš i ne zanimaju me teorije urote, mali zeleni i babaroge. Postoje povijesni izvori od 9. stoljeća nadalje i samo su oni mjerodavni za interpretaciju. Ostalo ništa.Ova tema je smišljena i podignuta od strane korisnika Q. in perpetuum hibernum da bi na ovom forumu i donekle u srpskoj javnosti rehabilitovala hrvatsku srednjovekovnu istoriju nakon što je ona na dostojanstven način sahranjena kao sramna mrlja u istoriji Balkana na temi "Hrvatski kraljevi". Ta je pak tema, verovatno na zahtev dotičnog korisnika nakon višegodišnjeg postojanja pod starim i adekvatnim nazivom preimenovana u "Hrvatski vladari" iako je tema koncipirana kao rasprava o serijalu "Hrvatski kraljevi":
https://forum.krstarica.com/threads/hrvatski-vladari.508072/
Uglavnom, laži koje je mahom korisnik @Statler and Waldorf na temi "Hrvatski kraljevi" do kolena potukao, korisnik Q. in perpetuum hibernuum ovde revitalizuje, rehabilituje i ponovnim stavljanjem u promet reciklira.
Imali smo na jednom uticajnom istorijskom forumu osobu soroševskog profila koja je, u suštini, uništila taj forum od 2006. do 2008. godine ostvarujući privatne kontakte sa korisnicima, nudeći im sitne usluge i zauzvrat zapušavajući im usta na forumu. Ovo je, dakle, poznata soroševska taktika.
Da, bizaran detalj iz povijesti. UberHrvatina Pavelić se "dobrovoljno" odriče vrhovne vlasti i priznaje vazalski položaj prema Kraljevini Italiji te bira nezainteresiranog vojvodu od Aoste za marionetskog kralja Hrvatske. Kao "nagradu" za saginjanje pred Talijanima, Pavelić isporučuje Dalmaciju Italiji i izaziva revolt hrvatskog stanovništva u toj regiji.
Nemam pojma o čemu pišeš i ne zanimaju me teorije urote, mali zeleni i babaroge. Postoje povijesni izvori od 9. stoljeća nadalje i samo su oni mjerodavni za interpretaciju. Ostalo ništa.
То су ти 'квази Хрвати' или ',квази Срби' (да не буде да сам неки националиста) који само, реално, обрукају свој народ, а 'чобани' их славе као све и свја .Da, bizaran detalj iz povijesti. UberHrvatina Pavelić se "dobrovoljno" odriče vrhovne vlasti i priznaje vazalski položaj prema Kraljevini Italiji te bira nezainteresiranog vojvodu od Aoste za marionetskog kralja Hrvatske. Kao "nagradu" za saginjanje pred Talijanima, Pavelić isporučuje Dalmaciju Italiji i izaziva revolt hrvatskog stanovništva u toj regiji.
U kakvom smislu nisu u saglasju sa prepiskom sa papom?Натписи кнеза Бранимира на Нинској бискупији нису у сагласју сањеговом преписком са папом.Тешко да тако нешто не би опстало у Ватикану који колико знам нису палили Турци , пљачкали нити било ко до њих самиј изнутра нешто симболично је однео Наполеон и није недоступно.
Konstrukcija, tvoja lično.
Konstrukcija, tvoja lično.![]()
WTF од кад је ово 100 пута смо прешли ово princеps comes вазал никакав дукс нити било шта нити Словена нити Хрвата како је урезано на Нинској бискупији.U kakvom smislu nisu u saglasju sa prepiskom sa papom?
WTF од кад је ово 100 пута смо прешли ово princеps comes вазал никакав дукс нити било шта нити Словена нити Хрвата како је урезано на Нинској бискупији.
https://www.matica.hr/hr/547/pisana-svjedocanstva-o-knezu-branimiru-28060/
Они тумаче овај догађај као Хрватска која тада постаје део утемељивача западне Европе.
Замисли да га ја папа ословиоса дукс као Мутимира у писму па то би било Карло Велики па Бранимир па Отон.
Код Јована Ђакона неки Словен по имену Бранимир који је преузео власт у Здеславовој кнежевини.
Интерпретација из банске Хрватске преузео престо у приморској Хрватској.
Јако лоша интерпретација догађаја и историје и стоји до данас.
Нема код папе никакве титуле нити помена хрватског имена.
гравуре у Нинској бискупији су иста ствар као са башчанском плочом.
Јако чудно да је као таква могла постојати на тај начин у толикој близини византијског Задра.
Нема хрватског имена пре Сплитског сабора.
Дукс Сцхлаворум је л' те?Pa Domagoju se obraća sa dux.
Дукс Сцхлаворум је л' те?
И шта сад то значи уопште?Ne. Dux gloriosus.
И шта сад то значи уопште?
Славни војвода кога чега?
https://www.abebooks.co.uk/9783406106668/Gloriosus-dux-Studien-Herzog-Arnulf-3406106668/plp
Па и не мора кад ду Хрвати у питању то се подразумева.Pa ne piše.
никакав дукс нити било шта нити Словена нити Хрвата како је урезано на Нинској бискупији.
Не разуме шта ? Није ословљен од папе као дукс Словена нити Хрвата Бранимир а Домагој је пресветли војвода и Бранимир драги син.Ja sam ovome replicirao:
Не разуме шта ? Није ословљен од папе као дукс Словена нити Хрвата Бранимир а Домагој је пресветли војвода и Бранимир драги син.
Здеслав и Бранимир да се нађу у служби и шта затреба папском легату на путу бугарском краљу Михајлу Борису добили признање и постали активни гдадивни чинилац западне Европе.