Srecan dan pobede

Prsate ove pukovnice :)

Кмммеееееееееееееееееееееееееееееее........ :hahaha:

1482869_untitled1_ff.jpg

- - - - - - - - - -

1482847_vucic-parada-foto-rt-printscreen-3_ff.jpg

- - - - - - - - - -

КМММММЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ......:rida::rida::rida:

1482819_vucic-parada-foto-rt-printscreen-2_ff.jpg

- - - - - - - - - -

ма, Кмммееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее..... *******ијо! :hahaha::hahaha::hahaha:

1482989_vucic-putin-caskanje-foto-printscreen-222_ff.jpg

Nikad nisam znao ko je izmislio nas JNA marsevski korak, ali ga je udesio , svaka mu cast...
Znaci od svih probanih nas je najlakse dugo gaziti,a najmanje opterecuje i zglobove i stopala, narocito kolena i butine..
A opet meni ne izgleda nista manje svecan od svih onih drugih marsevskih koraka koje vidim, pa i ovih ruskih koji insistiraju na pruzenoj nozi..

- - - - - - - - - -

Mogli su da prikazu komandni baggy, da se u njima provozaju generali...
Pojedinacno kretanje u vojsci na grbavom terenu treba da se unapredjuje...

ДИРЕКТАН ПРЕНОС ПАРАДЕ ПОБЕДЕ У МОСКВИ НА ТВ БК -------- феноменални сууууууууу.................. !!!!!!!!!!!!!

Parada zaveršajut, Eremita! :rtfm:

- - - - - - - - - -

Александр Григорьевич voli da kači muškarce u uniformi.

Vala, znaš šta, ja to ne htedoh reći.
Ja pominjem neke lepe pukovnice, a Grigorevič erektirao na projektil :lol:

Pa dobre su i nase pukovnice, ja licno poznajem neke.
Jedna plavusa i jedna crnka su posebno dobre, i bio sam vise puta kaznjen zbog njih , narocito zbog plavuse, jer sam cesto bio u obilasku praznog objekta , a vojska me uzdigla laznim pricama u smrt za zene...
Samo sto taj osecaj nije prosto sabiranje lepa zena plus lepa uniforma, to mora bas da legne zeni...e onda je bukvalno kao samar da ti neko opali i to jak....
Kladim se da bi vise od pola forumasha bilo presretno da oseti kako izgleda taj samar kad ti prelepa zena sa prelepim izgledom u uniformi prilazi po zadatku pa bila podredjena kao crnka ili nadredjena kao plavusa a opet se oseca zenska komunikacija u obracanju...

Inace sam jedno vreme sluzio vojsku iznad zenske jedinice za telekomunikacije i policiju , ali to nije ovo gore navedeno...to su jednostavne devojke u uniformi , lepo im stoji i lepo izgledaju , ali to je samo zena plus uniforma, a pukovnice u uniformi to nije isto...

Имам и ја једно питање. Зашто Вучић не носи Георгијевску ленту, а сви остали је носе, укључујући и премијера Нетањахуа ?
Да ли је то случајно ?

Danas 9.maja 2018. na Crvenom trgu u Moskvi tradicionalno je održana vojna parada povodom Dana pobede. U vazdušnom delu parade učestvovalo je 75 posada operativno-taktičkog, vojno-transportnog i vojnog vazduhoplovstva.
Centralnim moskovskim trgom paradiralo je oko 13.000 vojnika, prikazano više od 150 komada savremenog naoružanja i vojne tehnike, kao i 75 aviona i helikoptera.
Na početku Parade pobede, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je smotru jedinica, posle čega je usledio raport predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.
U obraćanju okupljenima, Putin je čestitao 9. maj i podsetio na "trijumfalnu" pobedu u Drugom svetskom ratu.
''Naš dug je da čuvamo pamćenje na hrabrost vojnika koji su dali za živote drugih. Uvek ćemo biti ponosni na to što Sovjetski Savez nije povio kičmu pred surovim neprijateljem'', rekao je Putin i istakao: "Naš narod se borio do smrti".
Usledio je minut ćutanja, a predsednik je podsetio na stradale i patnju koju je rat doneo.

Procenjuje da su gubici SSSR-a iznosili 26,6 miliona, što iznosi polovinu svih žrtava u Drugom svetskom ratu.
74% gubitaka nemačka vojska pretrpela je u borbi sa SSSR-om, tri puta više nego u borbi protiv svih drugih 25 zemalja zajedno
50 divizija nemačke vojske borilo se samo u Kurskoj bici, dva puta više nego na celom Zapadnom frontu tokom cele 1943.
Bitke u zapadnoj Evropi 1944-1945. po svojim razmerama i žestini ni u jednom trenutku nisu bile ni blizu onoga što se dešavalo na Istočnom frontu, i to ne samo 1941-1943, nego i u poslednje dve godine rata. Sovjetsko-nemački front je sve do 9. maja 1945. bio glavni front u Evropi.
Kicma Vermahta slomljena je na Istocnom frontu.
Činjenica je, međutim, da tokom leta i u septembru 1941, kada je Sovjetskom Savezu bilo najteže, još uvek nije bilo isporuka po Zakonu o zajmu i najmu. Nemačke trupe su na prilazima Lenjingradu i Moskvi zaustavljene isključivo sovjetskim oružjem. Američka ekonomska pomoć sovjetskim oružanim snagama u većim količinama počela da pristiže tek u drugoj polovini 1943. i da je znatno ubrzala konačni slom nemačkih nacističkih trupa na Istočnom frontu, ali je pogrešno izvoditi zaključak da bez te pomoći uopšte ne bi ni bila izvojevana pobeda.
U januaru 1945, kada je Nemačka uložila maksimalan napor na Zapadnom frontu zbog Ardenske ofanzive, jedinice Vermahta na Zapadu brojale su svega 73 divizije, dok se u isto vreme na Istoku nalazilo 179 nemačkih divizija. Sve u svemu, protiv sovjetskih trupa je u to vreme bilo angažovano 80% aktivne vojske Nemačke, 68% njene artiljerije, 64% tenkova i 48% aviona Luftvafea. U poslednjoj godini rata glavne snage nemačke kopnene armije borile su se na Istoku, a ne na Zapadu.
Gubici Vermahta na Istočnom frontu bili su odlučujući za ishod Drugog svetskog rata. Teško je precizno odrediti broj ljudskih žrtava, ali spisak jedinica Vermahta pokazuje da je tokom čitavog Drugog svetskog rata ukupno 130 nemačkih kopnenih divizija uništeno na bojnom polju i izbrisano sa tog spiska. Od toga su 104 divizije (80%) pretrpele poraz upravo od sovjetskih trupa.
800.000 vojnika izgubila je Nemačka samo u Staljingradskoj bici, sedam puta više nego na celom Afričkom frontu tokom celog rata

cuveni T-34
PARADA-MOSKVA-tenk.jpg

parada2_620x0.jpg

Back