Очигледно да текст са линка ниси ни прочитао.
Иначе, ја бих више од тебе волео да је све онако како си ти написао - али, нажалост НИЈЕ..........
Мито, прочитао сам тај текст и хиљаду таквих и не само то него сам и веровао у то. Али, онда сам почео да читам озбиљну историјску и политичку литературу (нпр. ако те стварно занима тема Хитлера и Другог светског рата, препоручујем сјајну књигу Вилијема Шрирера ,,Успон и пад Трећег Рајха",то је озбиљна литература, а не заверенички текстови који су неозбиљни) и видео да то није баш тако.
У тексту који си поставио спомиње се Ернст Пуци Ханфенштагл, који јесте помоагао Хитлеру финансијски доста, ал у тексту је он представљен као, малтене, неки ,,амерички агент", а он није био никакав ,,агент", већ Немац, немачки емигрант, који је дошао из Америке у Немачку у то време и пришао наци партији. На крају, он се одметнуо од Хитлера, напустио партију и постао један од највећих противника нацизма. То што се он представља као неки доказ везе између САД као државе и Хитлера, говори колико је тај текст који си поставио неозбиљан.
У тексту се не наводи како је то званично, САД помагала Хитлеру, сем што се наводи (што је тачно и нико то није ни спорио никада) да су одређени амерички предузетници и капиталисти сарађивали са нацистима и давали им паре. Али, какве везе САД као држава има са тим? Никакве, сем што се у том тексту, ирационалнбом заверолошком методом то повезује са САД и, ето, сад као Амери су финансирали Хитлера. Будалаштина тешка, наравно.
Елем, Мито, по овом питању свакако ти ниси у праву, али то је зато што читаш неозбиљну литературу. Треба да разликујеш озбиљну и релевантну од неозбиљне и нерелеватне литературе.
- - - - - - - - - -
Videćemo na delu u Siriji za šta ko koga smatra. Iran je saveznik Rusije, Izrael je saveznik amerike. Šta tu kome nije jasno i ko tripuje, pitanje je.
Опет машиш поенту. Ок, може се рећи да Израел и Рује нису савезници, али не може се рећи да Руси преферирају Израел и Јевреје као ,,светско зло".