SRCEM ILI RAZUMOM

Mislila sam i ja uvek srcem, al` ne moze uvek tako, srce se pocepa na pola i onda mozes da prodas dusu ili da sacekas da rana na srcu zaraste. Osacala sam i bol i bes, pokusala da mrzim, ali nisam mogla. Volela sam ga ali on ima porodicu koju ipak voli, znam da je pogresio, ali svi mi gresimo, ocigledno je bilo da on svoju porodicu zeli da sacuva i da verovatno ima sanse, jer je krio njih od mene i mene od njih. Sada pozelim da ga pozovem, samo da mi kaze kako je, da mu ispricam sta mi se desava, da cujem sta ima novo kod njega, volela bih da smo prijatelji, ali znam da bi i to bila prevara, platonska, ali prevara. Zelim da bude srecan sa svojom porodicom da ih voli i da bud voljen, da nema rarazloga da ista i ikog krije od njih, A isto tako zelim da ja jednog dana kada budem imala porodicu i ja budem srecna , da volim celim svojim bicem i budem voljena. Nebo nek ga cuva, ja ne moram da znam.

tvoja vestica:
Mislila sam i ja uvek srcem, al` ne moze uvek tako, srce se pocepa na pola i onda mozes da prodas dusu ili da sacekas da rana na srcu zaraste. Osacala sam i bol i bes, pokusala da mrzim, ali nisam mogla. Volela sam ga ali on ima porodicu koju ipak voli, znam da je pogresio, ali svi mi gresimo, ocigledno je bilo da on svoju porodicu zeli da sacuva i da verovatno ima sanse, jer je krio njih od mene i mene od njih. Sada pozelim da ga pozovem, samo da mi kaze kako je, da mu ispricam sta mi se desava, da cujem sta ima novo kod njega, volela bih da smo prijatelji, ali znam da bi i to bila prevara, platonska, ali prevara. Zelim da bude srecan sa svojom porodicom da ih voli i da bud voljen, da nema rarazloga da ista i ikog krije od njih, A isto tako zelim da ja jednog dana kada budem imala porodicu i ja budem srecna , da volim celim svojim bicem i budem voljena. Nebo nek ga cuva, ja ne moram da znam.

Jasno kao dan ali...(samo da nema toga "ali"), ne zelim da prekinem bas svaki kontakt sa njim. To bi znacilo da okrenem glavu kad njega vidim, on je jos u mom srcu ali nije kao pre. Sad znam sve i on zna sve, nikada nisam bila sa njim niti cu biti i on to zna, ali dodje mi trenutak da mogu racunati na njega, samo da me saslusa kad ostanem sama i kada me u ovom okrutnom gradu ljudsko licemerje povredi. Prijateljski pozdrav i razgovor od njega uvek prija. ON ZASLUZUJE SVAKU SRECU A JA ZA SVOJOM TRAGAM....

*mikica*:
Da li su vam se desavale ili vam se desavaju zabranjene ljubavi? STA CINITI? Kako preboleti a da drugi ne budu povredjeni? P O M O Z I T E...

Nisi jedina...imam slican slucaj..Ne znam kako preboleti,jer ja nisam uspela i to posle 8meseci.. :-( Najbolje je pokusati swe zaborawiti, stalno raditi nestho,ne razmisljati o tome...i to je to...Bice bolje...

Draga moja. Ne mogu da verujem da je neko postavio ovu temu koja licno i mene dotice. Imam 41 godinu, upravo mi se tako nesto desava, cini mi se da na prvom mestu povredjujem sebe, pa tek onda bilo koga drugog radi zabranjene ljubavi i iznalazenja nekog resenja, kako nebi vise povredjivala ni sebe a nadalje ni druge. Ovde sam nova i polako se uklapam. Nisam mogla da ne odreagujem na tvoje pitanje jer me je snazno dotaklo.Za pocetak toliko, i nezamerimi ukoliko nisam dala adekvatan komentar radi totalne svoje zbunjenosti. Srdacan pozdrav - GAGA

Nikada ovo necu zaboraviti, ZNAM DA NESMEM DALJE (bar sam toga svesna), prosla je skoro godina a ja sa istim zarom upijam svaku njegovu rec, po hiljadu puta preslisavam sta sam rekla, jesam li pogresila, sta je on rekao.....Postoji li lek za ovaj moj bol. ON IMA SVE STO ZELI, STA CU JA TU....On mi je najdraze bice u ovom sumornom i okrutnom gradu, pomirila sam se da on nikad NESME biti moj, ja to ne zelim, on to ne zasluzuje, zelim ga kao druga samo da i on to shvati. Zelim da mu verujem, da ON meni veruje, zelim bezkonacno vreme da provedem pricajuci sa njim, njegove reci lece, njegov glas umitruje.....LJudi pa on je meni ovde jedino rame za plakanje. Nemogu vise, ne zelim da mu smetam (on kaze da nesmetam), nemogu da ga pozovem kad god pozelim a drgih ovde skoro i da nemam...........ostalo je da se on javi , ja to vise NESMEM ....................................Kako mogu izaci iz ovoga.
BOZE POMOZI MI.
Oprostite na nedorecenosti, ali ovo pise srce koje razum ne slusa a niko drugi ne razume....

Verovatno te muci slicna stvar kao i mene.
TI si ostavljena i to je najveca muka. Verovatno se osecas krivom zbog necega, a ne bi trebala. Verovatno mislis da si ti nesto pogresila, a verovatno nisi. Oduvek je lakse onom koji ostavlja.
Mislim da je proslo previse vremena i da bi trebala da okrenes ledja tome.
Moras da gledas napred. Da hodas dalje. Time sto ga zoves samo mu pokazujes da ne mozes bez njega. Njemu je verovatno drago zbog toga. Ali pomiri se sa tim da od toga nista nece biti. Nije on zaista toliki kolikim ga ti smatras. Samo si povredjena i mislis da si ti za nesto kriva. E pa okreni drugi list. Nije on nista specijalno. Postoje mnogi bolji i verovatno ces sa nekim biti srecnaija i sve ce ti to delovati smesno posle nekog vremena. I ja sam trenutno u fazi "preboljavanja" ali moras da shvatis da neke stvari ne mogu da se promene a da toliko toga mozemo da ucinimo. Zato kazem ti, krajnje je vreme da prekines da mucis sebe.

*mikica*:
Da li su vam se desavale ili vam se desavaju zabranjene ljubavi? STA CINITI? Kako preboleti a da drugi ne budu povredjeni? P O M O Z I T E...

Treba ici srcem ako i druga strana ide srcem. Ukoliko druga strana ide svim drugim osim srcem (najcesce razumom one druge glave) onda treba ici razumom.

Zabranjene ljubavi su ovaj drugi slucaj, ti ides srcem njemu a on ide srcem svojoj zeni, tako da tu treba ukljuciti razum na najveci moguci ALERT!

Maika:
Za tvoju informaciju - i ja sam udata.
I saosecam sa svima koji su nesrecni iz ovog ili onog razloga, bez obzira da li su sami krivi za to ili ne. Sve sto je ljudsko nije mi strano.
Na kraju, svi smo mi u Bozijim rukama, vrlo je diskutabilno koliko mozemo da uticemo na ono sto nam se desava.
Pozdrav,M.

Sve mi je dozvoljeno, ali mi sve nije na korist.
Sve jeste u Božjim rukama, ali nije sve Njegovom voljom.
Zato i postoji sloboda izbora i slobodna volja

Drage prijateljice/prijatelji, veoma me je dotakla ova tema i veoma dobro razumem sve teskoce kroz koje prolazite svi vi koji ste se nasli u "nebranom grozdju"...Jasno vam je, unapred, da sam i sama u slicnoj situaciji. Drugacije se i ne da razumeti. "Moj decko" nije ozenjen, ali ima devojku. Ja se upravo razvodim (proces razvoda je poceo pre nego sto sam sa sadasnjim pocela), a ja isto tako nisam odmah znala za njegovu vezu. Kada sam saznala, rekao mi je da u toj vezi nije srecan potpuno. Medju nama je propukla velika doza privlacnosti i pocelo je. 20 godina me nije privukao nijedan muskarac takvom silom. Ni moj bivsi muz. Nisam vise tako mlada i imam iza sebe prozivljenu nesrecnu ljubav u ranoj mladosti, muke zaboraviti tog coveka (nikada iz srca nece potpuno izaci), 12 godina braka a sada me snasla veza sa zauzetim covekom. Vidjamo se, predivno mi je sa njim, kada smo zajedno, u zrelijem smo dobu oboje, ali ne mozemo provoditi vreme zajedno toliko koliko bismo hteli. Jednostavno, zauzet je. U pocetku me nije bolelo to saznanje, ali pocinje, posle nekoliko meseci. Pece me savest, jer on nema nameru za sad, posle 10 meseci, da nesto menja u svom zivotu, a ja sam mnogo toga promenila. Razocarana sam u muski svet (ne zelim da vredjam muski rod, zaista mi to nije namera, to je samo licni odnos, na osnovu dosadasnjih iskustava)...Rado sedi na dve stolice, a ja puna ponosa i iskustava iz krutog zivota, razmisljam kako ce biti bolan dan, kada dodje vreme odluke. Ali sam sigurna, kada odluci, treba zadrzati glavu visoko i dostojanstveno. Ne kazem da znam rezultat njegovih osecanja i definitivne odluke, koja od nas dve ostaje, ali zene, moramo biti uvek spremne na to da ce nas hladnokrvno ostaviti i sa tim racunati, naoruzati se samopouzdanjem i verom u sebe. Ne padati u ocaj, ili ga maksimalno brzo ugusiti, jer vredite vise od takvih ljudi, cim su sposobni na takav cin.
Na reci nekih od vas, savete da digne ruke od svega zena koja voli, moram zareagovati da je to zaista jedino resenje a muskarci tek onda mogu realnije da sagledaju tu vezu i zakljuce osecaju li nesto ili ne. Tek kad bez nje ostanu. Ukoliko oseca, ici ce za vama i to odmah. Ukoliko ne, drage dame, nece se ozivati (boje se da vam kazu da ste super u krevetu, ali ako moze tako i da ostane, bilo bi najbolje ne menjati nista, cinizam), vec ce pustati da se slucajno sretnete na ulici, mozda ce i pokusati ponovo da vas odvuce u krevet (definitivno je to najvazniji cilj takvih bez srca, kod kojih funkcionise samo velika doza hormona i neizivljenih pozuda kod kuce), ukoliko uspe da vas odvuce, vi cete misliti da vas voli, on ce imati sledecu pobedu za sobom a vi samo sledecu tugu, bol, osecaj ponizenosti i osudjenost da ponovo gledate kako ide kuci svom "dragom andjelu, kojoj je bio prvi muskarac u zivotu" (a to je dovoljan razlog da sa njom ostane, iako ga ne zadovoljava). Zato treba otici iz takvog odnosa, staviti svoja i njegova osecanja u iskusenje, a nasi postupci ce sami pokazati ko je sa cim u tu vezu i usao i ima li nade za ljubav. Licno se na taj korak spremam, jacam svoj duh i psihicki se pripremam na saznanje da ce "andjel" pobediti, i da medju nama nema ciste, zdrave, obostrane nebeske ljubavi. Zaljubljena sam, ali razum moramo koristiti i shvatiti da je cesto u takvom odnosu, ljubav jednostrana. Ukoliko ne upotrebimo Bogom dan razum, nastaju frustracije i depresija. A to su bolesti, kojih nijedna ljubav nije vredna, jer zaista imamo samo jedan jedini zivot, samo jednu sansu, a ljubav je azdaja sa dve glave. Jedna vas ljubi, druga vas prozdere.
Protiv sam ovakvih veza, uvek neko bude ranjen i unisten, na 99% mi same, koje igramo ulogu "druge" i zato FUJ, bezim od ovog odnosa sto pre a to savetujem i vama, svima koji takvom odnosu pristupate SRCEM. Ovo ne vazi za one kojima je ovo samo lep provod i uzivancija, bez osecaja za to koliko povredjujemo "prvu" osobu, sebe i naseg zajednickog voljenog...koji svoje zadovoljstvo stavljaju na prvo i jedino mesto. Ovo je savet za one koji vole, koji daruju svoje ludo srce a ni sami ne znaju da li ga daruju uzalud, da li ce zauvek biti izgubljeno...ili ce ga doticna osoba primiti i uzvratiti toliko trazenu LJUBAV (i prekinuti odnos sa nekim koga vise ne vole). Deca nisu izgovor, stanovi, bla, bla...I ja imam dete, pa sam se razvela a dete je dobro, posvecujemo mu paznju i dalje oboje, organizovali smo zivot tako da nas oboje ima svaki dan, tako da ovde pricamo o LJUDSKOJ DUSI I SRCU! O nasoj unutrasnjoj sreci i zadovoljstvu i umecu ziveti, davati i primati. Do groba imati malo vise tih prijatno provedenih trenutaka, a ne bola i tuge...Posle u grobu ce nam biti mnogo hladno i bice mnogo kasno uspeti zagrejati srce i dusu...Izgovori u ljubavi ne postoje...
Prekinite takve odnose i rascistite svoj zivot, ne ranjavajte onog ko o tom nista ni ne sanja (zena, devojka, decko...nesudjeni gresnici, prevareni, a ni ne sanjaju), ne ranjavajte SEBE, utvrdite da li u toj osobi ima te topline i ljubavi za vas ili je sve samo zestoka varka i prevara...Rastanak ce biti najbolji pokazatelj osecanja kod obe osobe, pa kome je sta dano, pokazace nam veoma bliska buducnost...Veliki pozdrav iz inostranstva za sve vas...

Ovo je za mene bila najduza, najtuznija, najpraznija, najnerazumnija, najnezeljnija......godina. Danas je tacno godina kada sam se poslednji put najiskrenije nasmejala, kada sam se osetila zeljenom, kada sam verovala i bila svoja. Bila sam i ostala dete, to dete je nekada bezrezervno verovalo, zelelo da upozna svet, ljude a sada tesko i samoj sebi da verujem. Od tada sam mnogo propatila alii mnogo naucila, od tada se stidim same sebe, osecam se ponizenom iiiiiii sta jos da kazem,,,,,,Zelim samo da on shvati KO sam JA, da prizna ko sam u njegovim ocima. Shvatila sam da on ima svoju srecu, dom. Zelim mu da tako zauvek ostane i da nikada ne ponovi ovaku stvar, da bude uz svoje andjele, da uveca svoju porodicu i samo nekada pomene moje ime M......
MNOGO BOLI.....

Zena s greskom:
Draga Lusy samo se srcem i voli iskreno, ako se tu umesa i razum to vec nazalost nije ljubav....

Srcem i iskrenoscu u cistu vezu i ljubav. U vezi koja je tzv."trojka" (ovde govorimo o prevari, a prevara je uvek prvljava), srce tesko ostane "cisto" i nepovredjeno (bilo kome u trojci), a razum je taj koji ima sanse da to srce i iskrenost sacuva...

*mikica*:
Ovo je za mene bila najduza, najtuznija, najpraznija, najnerazumnija, najnezeljnija......godina. Danas je tacno godina kada sam se poslednji put najiskrenije nasmejala, kada sam se osetila zeljenom, kada sam verovala i bila svoja. Bila sam i ostala dete, to dete je nekada bezrezervno verovalo, zelelo da upozna svet, ljude a sada tesko i samoj sebi da verujem. Od tada sam mnogo propatila alii mnogo naucila, od tada se stidim same sebe, osecam se ponizenom iiiiiii sta jos da kazem,,,,,,Zelim samo da on shvati KO sam JA, da prizna ko sam u njegovim ocima. Shvatila sam da on ima svoju srecu, dom. Zelim mu da tako zauvek ostane i da nikada ne ponovi ovaku stvar, da bude uz svoje andjele, da uveca svoju porodicu i samo nekada pomene moje ime M......
MNOGO BOLI.....

Draga Mikice, zapadas u depresiju! Jako mi te je zao, sama sam prosla kroz mnogo bolnih situacija, prevara od strane mog voljenog...ali imam osecaj da gubis samopouzdanje i ne mozes da se pomiris sa istinom da vise nece biti tvoj. To boli, razara i dusu i telo, najgore psihiku. Zato Mikice, digni glavu. Nemas vise razloga da ocekujes bilo sta, da on shvati KO SI TI. Da je shvatio koliko je tvoja ljubav velika, da te istinski voli, bio bi sa tobom, bez obzira na decu i dom. To nije izgovor, ako u tom domu nema topline koju je probao da nadje u tebi, a vratio se njima, znaci da ni u tebi nije nasao to sto je hteo. Verovatno on sam ima problem da shvati sta zapravo ON SAM HOCE! Ne ljuti se sto ti ovako grubo kazem, ali gruba je istina. Zato, glavu gore! Mlada si, zivot je tvoj, mnogo te jos toga u zivotu ceka, ali glavno nemoj ti mnogo da ocekujes od zivota i ljudi! Veruj sebi, radi na sebi, izadji cesto sa prijateljima, radi nesto korisno u cemu ces osecati zadovoljstvo, a ljubav, sledeca ljubav ce doci sama, kada budes htela da je pustis u srce, a pusti je sto pre...Puno pozdrava za tebe...

"Mozda ti nisam rekao kad se u nebo zagledam
kao da vecnost dodirnem ceo svoj zivot zagledam,
A stobom sam mogao sve topio suze u osmehe
A stobom sam umeo sve spojio sumrak u svitanje
Prevrcem brazde nebeske ko svoje prazne godine
neka me zvezda dotakne pa me ko ruka odgurne,
A stobom sam umeo sve spojio sumrak u svitanje
Ja sam ti samo nalicje od onog sto si volela
moje su duge bez boje i ti si me prebolela
A stobom sam umeo sve spojio sumrak u svitanje."