srce ili razum?

• Začetnik teme Začetnik teme abvg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto je rekao Francuski filozof Paskal :

Srce zna svoja pravila koja razum ne poznaje.

Za insolitus-a :

Savrsena ljubav je ona koja nas cini nesrecnim.
Znaci imao si savrsenu ljubav kad si tako nesrecan ;) budi srecan ne dozivi je svako.

Puno puta sam slusala srce i svesno dopustala da budem povredjena,jer svako od nas uvek zna sta bi trebalo da uradi i sta bi bilo pametno.Lose je to sto ne zelimo uvek ono sto je pametno..I bez obzira na povredjenost,razocaranje i gorcinu opet glasam za srce:heart:
Njegos je pored svih onih junackih pesama i epova napisao i jednu ljubavnu pesmu koja ima savrsen naslov "Noc skuplja vijeka",jer ne zivi se od vecnosti,zivi se od trenutaka...

Oduvek sam slusala samo svoje srce. Ne druge, ne razum samo i iskljucivo svoje srce. Razum je bio tu, prisutan, ali najmanje bitan u odlukama. Eeee, onda sam shvatila da je proslo vec DESET godina kako patim za covekom koji toga ni najmanje nije vredan.
Od tada je srce tu, prisutno , buni se i dalje, lupa kao ludo u nekim cudnim situacijama ali ga kuliram.. Manje sam povredjena, manje patim i tacno znam sta zelim i sta mogu, nema kompromisa kao pre koji su me unazadili i skoro unistili..

U svakodnevnom zivotu razum je vitalnog znacaja............. Na kraju krajeva Bog nas je stvorio po njegovom nalicju............izvinjavam se na digresiji, preci cu na poentu........
Uvek treba slusati srce jer i Bog nas voli zbog svih nasih mana i vrlina, i spreman je da nam oprosti bezbroj puta, iako i njega sigurno srce zaboli kada vidi sta cinimo jedno drugima................ Zato ljudi uvek slusajte svoje srce, jer razum je jedno neprikladno orudje kada se radi o stvarima poput ljubavi i oprastanja...................:heart:

Back