SRBSKE INTERPRETACIJE BALKANSKE ISTORIJE

... u osnovi grupa odn. žena koja je to pisala, kaže, da je taj material prikupljala 20 g. ga oćuvala i sakrila, da nije bio uništen i to je istinski i izvorni material, dokumenti o vašoj pravi istoriji. Isto tvrdi, da sva istorija već od antike dalje je falsificirana.
Ali kako može da dokaže da su baš ti izvori istiniti i legitimni?
Pa da nisu i ti izvori falsificirani?
To ne može dokazati.
U nima je Venete i Wende proglasila za Srbe, pa i sve ostale narode, jer najstarije ime za bilokoji narod je Srb i prema tom mišljenju svi narodi (Germani, Arijevci, itd ....) su Srbi. Pa zato i Slovenaci. Jednostavno misli, da oni prastari nazivi koji su slićni rjeći Srb, Sorb,Zorb su isti kao današnji naziv za stanovnike u Srbiji. To je prema njenim istinskim izvorima nefalsificirana istorija.
 
Nisam se umješavao tako dugo, dok nisam proćitao sve one teze da kod vas postoji mišljenje, da smo mi Slovenaci po izvoru Srbi.

Ako niste se umješavali u "nas, Slovenace" onda revidirajte takvo mišljenje i reklamiranje tih ideja.

U stvari nije mi jasno - odakle izvira ideja i vjerovanje, da su prvobitni nazivi za Slovene i njihovo znaćejne isti kao Slovani (pojam je nastao tek u 19. veku) pa i za Srbe. Dali ima dokaza i argumente, da izrazi Sorb, Serb i drugi su isto kao današnji suvremeni Srbi ne samo etimološko, nego i genetićko pa istorijsko kulturno prema nacionalni kulturi zajedno sa jezikom i nacionalno. Dali ima dokaza , da su sve na prvi pogled slićne izraze koji spomenuju na izraz/naziv Serb, Sorb, Srb istinski stvoreni sa strane dokazano opstojećih Srba (na regijama tamo dje ih nadjemo) i da su oni jednaki odn. isti kao suvremeni Srbi.
Ako bude jasno sve to sa istinskim i ne falsificiranim argumentima i ako bude jasno u tome i nadaljnja veza sa nama protoslovencima, pa sa genezom srednjevekovnega formiranja Slovenije, pa ta veza definirana kao identićna onda možemo legitimno tvrditi da smo mi isti narod i istog izvora. Bez obzira, da smo sada u Eu i da možete moju državu avtom preputovati u 3 ili 4 sata - to je nebitno.
Rekao sam već, da su me iritirale one ideje koje sam proćitao pa oćem da istražujem dalje ćinjenice i veze, zašto je to tako, od kuda, ko misli kod vama tako itd ....
Naravno da u prošlosti postoje autori, koji su sve to argumentirali prema njihovim ciljevima kojima su se usmjerili, ali ako jedan istorićki kronista to piše to još nije dovoljni razlog da stvar zaista je u istini takva. Pisani i lingvistićki istorijski izvori su tek jedan od dokaza za interpretiranje istorije - treba posmatrati i sve one koje sam gore naglasio. I prema toga ja sam linkovao napise u srednjevekovnoj slovenščini i u njima baš nima slićnosti sa srpšćinom niti nije pisana ćirilicom.
Zato me interesuje taj fenomen - ako te interpretacije nisu potvrdjene, niti nisu argumentirane sa strane vaše akademske istoriografije - zašto se ipak reklamiraju, kojim ciljem, zašto se ima vjeruje, koje su tu grupe koje ih reklamiraju - sve to bi htio da saznam a to ne znaći, da sam a priori neprijateljski do "vas" .... Napisao sam odakle izvira moj trenutaćni stav o tome, kojeg neko naziva kao "mržnju" do vas (odakle mi je sproduciran) ali arumente ne smijem da linkam direktno pošto linkovanje na druge forume nije dozvoljeno pa kad sam ih linkao, tema je bila obrisana a jednu su to smatrali ćak za reklamu od xy foruma. iztraživao sam malo više i našao još blogove koji reklamiraju iste ideje .... koje sam napisao u prvom postu u ovoj temi. Ako ima napisanih študija o tom problemu, htio bi ih znati.
Pozdrav!¨

PS: da, mi imamo ime Iva/ Ivica za žene, a za muške je to vrlo redko - izuzetno, nije obićno, odn. avtohtono ime.
Za muške imamo Ivo ili Ivan.

Da li je staljinizam poželjan odgovor na nacizam, ili obrnuto?
Vi pravite identičnu grešku kao oni sa kojima biste da se obračunate. Koliko oni sve prisvajaju, toliko, ako ne još više Vi negirate. Ni sada nisam siguran da li posle svega zaslužujete odgovor na paškvile koje ste prethodno postavljali.
Problem nacionalno razdraganih Srba je baš u tome što svaki naziv SRB, SRBIN i slično iz istorije automatski vezuju za današnje Srbe, pa mi ispadosmo narod brojniji i od Kitanaca.
Postoji nekoliko teza o poreklu imena Srbin. Prvo i najpoznatije je ono Konstantina Porfirogenita, odnosno njegovih falsifikatora, koji ime vezuju za latinsko SERVUS - sluga. Slična paralela se povlači i izmeđi Slaven i SKLAV.
Ovo je mišljenje od svih ozbiljnih istoričara i lingvista u potpunosti odbačeno.
Sledeću mogućnost porekla imena daje Šafarik oslanjajući se na PIE ili protoslovenski glagol srbati (neka neko upućeniji ispravi transkripciju), koja je označavala piti majčino mleko. Po tom tumačenju Srbima su se nazivali POBRATIMI, dakle oni koji nisu u krvnom srodstvu.
Pogledajte etimologiju imena Franken, pa će Vam sve biti jasnije.
Dakle, po ovome, Srbima su se zvali pobratimi, članovi plemenskog ili ratničkog saveza koji nisu bili u krvnom srodstvu, ali su bili toliko bliski da su se smatrali istorodnim.
Treća teza polazi od kombinacija PIE SURE i opšteslovenskog RAB. Surab bi po tome značilo; sluga Sunca, pri čemu je Sunce otelotvorenje najvišeg Boga.
Ova teorija ne mora da stoji u koliziji sa Šafarikovim mišljenjem, jer je moguće da su se oba naziva koristila. SURABI bi tako bili sveštenički sloj rasprostranjen među svim protoslovenima.
Oni koje danas nazivamo Slovenima, očigledno su koristili više naziva za same sebe u zavisnosti od situacije. Slavjan je stari naziv za one koji umeju da se sporazumevaju, za razliku od Nemac koji je za Slovene nerazumljiv. Slovestan se i danas kod nas koristi kao oznaka za nekog razboritog.
Pri susretima sa pirgavima, miš boje ili crnima naši preci su za sebe koristili izraz Rus, Ros ili Ras, koji u osnovi ima R_S, - i danas sa značenjem svetlo, sjajno.
Nacije, i Vaša kao i moja, formirane su mnogo kasnije, tako da ne trebamo današnje uzuse da prenosimo na naše pretke.
 
Mislim da vas mi Slovenci nismo tako provocirali da bih trebali nama vratiti sa ovakvim teorijama da smo mi Slovenci Srbi.
Slažem se da verovatno je postojalo više imena ili naziva ali šta konkretno su znaćili svi ti nazivi - verovatno je problematićno dokazati da je sa njima direktna veza sa suvremenim Srbima.
Kada je bilo to poimanje od Konstantina Profirogenitana, koji vek?
Na onom forumu je ona žena napisala, da istorija je falsificirana već od antike dalje.

Pokušavao sam stvar srediti s njima, oko pola godine ali uz banovanje, i sve kontra napade i brisanje mojih postova ništa nisam uspio odn. ostali smo svak na svojoj strani.


PS, off topic:
Uz sve to ima još jednu ideju - ideja proroćanstva iz brda Rtanj.
I to mi je od danas noći jasno, šta je to sve, postavlja se veza izmedju Srba - planeta - i crne Dogoonske rase itd .... u ezoteriji već je poznata knjiga koja prića o poštovanju crnih muških idola iz željeza, gvozdja i znano je, odakle to izvira.
možem i napisati više i komentirati ovu detajlno vezu sa vašom nacijom, Srbijom.... odn. koja kozmološka energija se transformiše tamo.... do nekvog nivoa proroćanstvo su dešifrirali nekvi vidovnjaci (koji istotako pišeju na onome forumu, nap.) ali dodali su malo osobnih romantićkih emotivnih ideja (kroz tiste ideje opet promoviraju Veliku Srbiju i izabran nebeški narod), ali nešto bitno se u stvari tamo zbiva, to je istina ali za sada ne vidim potrebe, da bi stvar objasnio detajlnije. Kroz onaj portal n aRtanju može da se vidi vaša nacionalna budućnost - i ona nije tako loša kakva izgleda vama za nekve nacionaliste koji još uvjek ne mogu da prihvate velike izgube vaših teritorija itd... ali uz to tokom vremena vi ćete moći ustvariti promjene, revizije i uspjeti uz dobar produktivan rad.... neće biti bitnih sukoba ili štete na vaš raćun ali ćeka vas preobražaj i oslobadjanje od nacionalizma, od toga zavisi brzina vašeg napredka, to je kljuć. Pošto ona xy vidovnjakinja na njene vizije je naljepila svoje osobne emotivne interpretacije, ako ćete sljediti njene poruke, vaš uspjeh će doći puno kasnije ali ona žena izgubit će tokom vremena moć nad kolektivom i rodit ćeju se pozitivnije ideje i prakse kod vas i one budeju vama donjele više uspjeha i brzi uspjeh u medjunarodnom i internom smislu.
 
Napr.zemlja Poljska (Leh se odvojio od Srbau Beloj Srbiji)

Neki istoričari veruju da je istorija preistorijske Poljske jednim delom istorija Bele Srbije. Spisi potvrđuju da je etnonim Serb uobičajen kako istočno od Odre, tako i u srcu Bele Srbije, zapadno od Odre.

Poljska se u istorijskim spisima prvi put pominje sredinom X veka kroz nekoliko veoma kratkih pomena kralja Mješka (963-992). U jednom, "kralja Misaka, pod čijom su vladavinom živeii Sloveni", i drugom, Mješka "kralja Severa".
Međutim, postoji obilje onomastičkih dokaza da su Srbi naseljavali veliki deo teritorije preistorijske Poljske i igrali prvenstvenu ulogu na početnom stupnju Corona Regnum Poloniae.

Upečatljiv dokaz da neki od Balkanskih Srba vode poreklo iz Poljske nalazimo u delu De admtnistrando imperio. U svojoj raspravi car Konstantin Porfirogenit obaveštava nas da u Zahumlju, kneževini u obalskom delu Srbije: „Porodica plemića Mihajfa Viševića, sina Višete, kneza Zahumljana, potiče od nekrštenih Srba koji su živeli na reci Visli i zvali se Liciki."

http://www.svevlad.org.rs/knjige_files/vukcevic_germanija.html


vukcevic_01.gif

Srbi/Sarbi/Sarbiji u Poljskoj
 
Da, to mi je poznato iz pisanja na onom xy forumu .... pa ima još puno više slićnih citata. Stvar je u tome, jednostavno, da (prema tekstu od "tamo") jedna grupa kod vas je 20 g istraživala vaše istinske izvore, jih sakupila i sada ih reklamira. Ali prema tim stavovima znaći to tako: pronašli su puno puno izraza koji su toponimski slićni korenu "Srb" "Sorb" itd ... i zato svugde dje su ih našli, zakljućuju da su tamo živeli nekada Srbi i da su tamo Srbi.... To zanju vrlo lukavo i vrlo "podmuklo" napisati da izpada kao argumentirano i za mene kao ne-Srbina i provokativno (naravno)....

Sa reklamiranjem tog mišljenja i tih interpretacija ideju do kraja! (sviam sredstvima).

Tako da stvarno želim da ćujem baš o tome o tim stavovima i vaše ostalo mišljenje, pošto pomalo me je to sve znerviralo, pa uvredilo i jako iznenadilo da ima takve interpretacije. Da nam je jasno: meni se ne svidja ni jedan nacionalizam, bilo vaš, naš, bilo koji. Ali ovdje zanima me to mišljenje, i pošto izvira iz vaše države od vaših zemljaka, nazivam ga sa "srpskim nacionalizmom."

Dakle Slovenac , , nisam bas najbolje razumeo . Jeste li vi Slovenci Slovenski narod , il ste od nekog neslovenskog , starosedelackog naroda . a ime Slvenci koje idicira slovensko porekle je slucajnost ? sl imate ikakve veze sa Vendima ,il nemate .

Vrlo je simpaticno sto u svakom postu kazes Zdeavo , pre nego sto pocnes .
 
Dakle Slovenac , , nisam bas najbolje razumeo . Jeste li vi Slovenci Slovenski narod , il ste od nekog neslovenskog , starosedelackog naroda . a ime Slvenci koje idicira slovensko porekle je slucajnost ? sl imate ikakve veze sa Vendima ,il nemate .

Vrlo je simpaticno sto u svakom postu kazes Zdeavo , pre nego sto pocnes .

Mogu samo od neandertalaca. Ostali su već zauzeti.
 
Zdravo!

Zašto mi podvajate temu ovdje:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/436600-Teorije-o-poreklu-Srba

Pošto ove teorije i kako se one tumaće u smislu na istoriju drugih naroda su mi baza za moj topić ovdje....

A za one teorije o Srbima kao nebeskom narodu ćekirajte pod izrazom: Duh Rtnja ..... ima jednu grupu sa svojim HPom.

Svakojako prijatno!

To da su Srbi nebeski narod izmislio je Enriko Josif , koji je Srbe bezgranicno voelo . Vecina Srba je suvese skromna da za sebe tako nesto kaze .
U Srbiji , mediu samim Srbima , najcesceces cuti od samih Srba , da smo mi Srbi najgori narod na svetu . Sto je tek nebuloza .
 
Moram jos da ti kazem , da su bojektivno Srbi mnogo vise uticali na istoriju ovih postora od ,na primer , Slovenaca . Probaj da nadjes neke stare slovence il konsultuj vase istoricare , nek ti ispricaju o ranjenim srskim oficirima i vojnicma , koji su se zadesili u Sloveniji , onda kad je tela Italija da vas zauzma . Nek ti neko posten .( ako tamo ima toga ) kaze, kako su se Slovenci onda osecali i kakvo je raspolozenje prema Srbima onda bilo.
 
Poslednja izmena:
Moj post kopiran sa druge teme:

Ime Sloveni se prvi put pominje u 6tom veku cini mi se. Sloveni, pravilnije slaveni su ih okolni narodi prozvali zbog slava jedni, a drugi koji su im otimali teritorije uzeli su njihova imena za robove, englezi slave - rob, nemci sklave - rob, italijani serv - rob.

Pre nego sto su poceli da nas zovu slovenima narodi koji su nam otimali teritorije po obodima zvali su nas najrazlicitijim imenima, falsifikovali istoriju i vrteli kako bi im kad trebalo. Zvali su nas rashanima, etrurcima, ilirima. Zadnji naziv koji je vestacki bio za juzne slovene je Jugoslavija. Sovjetski savez je obuhvatao severne slovene. Tu kod nas nekako nisu bugari uskocili.

Sloveni su starosedeoci evrope. Nisu dosli od nikud. Zvanicna istorija evrope je falsifikat i podmetacina. Od rusije do danasnje makedonije izuzev madjara i rumuna zivi isti narod odvajkada. Ostali su dosljaci, otimaci teritorije, falsifikatori istorije i mitologije.

Grcka i Italijanska mitologija se zasniva na slovenskoj mitologiji, odnosno oteli su nam je.

Sloveni su iznedrili svu svetsku civilizaciju, pocevsi od Vince, preko egipta, anticke grcke, makedonije, rima. Odnosno, sloveni su bili ti.

Ime srba se nalazi od kine do spanije i od engleske do egipta. Taj ogromni slovenski narod nekad se zvao srbi, sad se samo jos sacica nas zovemo tako.

Jel ok ovo moje brzinsko izlaganje? ;)

Ako je ok, ok. :))))))))))
 
Jedna mala dopuna:

Atila je presekao slovenski narod. Zato danas imamo juzne i severne slovene. Rumuni su mi nerazjasnjena enigma jos uvek, ali madjari su huni.

Dokaz da su sloveni presecen narod su slovenci. Ovo moze otvarac teme da nam potvrdi ili negira: slovenci su jezikom mnogo blizi cesima nego srbima. Ako je tako, pogledajte kartu i videcete koliko je atila hun (hungary, ugari, madjari) bio zajeban igrac. ;)

Za razliku od madjara, rumuni su vekovni prijatelji srba. Taj narod nam zlo ne misli. Moguce je da su dosli zajedno sa hunima i da je cela ujdurma u falsifikovanju istorije u tom 4-5-6tom veku u stvari prikaz slovena kroz rumune. Cela ta seoba koju pominju u tom periodu su ta dva naroda u stvari odradila, madjari (zli) i rumuni (dobri i nasi prijatelji), mada opet, rumuni su nasi prijatelji provereno od kad srbi i zvanicno "postoje" na ovim prostorima. Pre toga ne smem da stavljam ruku na panj.
 
Poslednja izmena:
Evo vam mapa slovena u evropi, primeticete tu ove austrijance izmedju slovenaca i ceha. Germani su zahvalni madjarima mnogo zbog toga. ;)

mapa slovena.gif


A da, na mapi nema luzickih srba, oni su vam pod nemacku sad tamo negde.

Ovu mapu samo prosirite dole na grcke i albanske teritorije da bi imali kompletniji uvid kako je to nekad izgledalo tu kod nas.
 
Poslednja izmena:
To da su Srbi nebeski narod izmislio je Enriko Josif , koji je Srbe bezgranicno voelo . Vecina Srba je suvese skromna da za sebe tako nesto kaze .
U Srbiji , mediu samim Srbima , najcesceces cuti od samih Srba , da smo mi Srbi najgori narod na svetu . Sto je tek nebuloza .

Poz. jedno pitanje??? Taj termin nam je svima poznat da smo mi predstavljani kao Bozija deca,Boziji narod itd,itd, pa ajde mi onda objasni ovo:
katolici u crkvi sede na klupama za vreme njihove mise ili cega vec:)
muslimani klece i klanjaju u svojim dzamijama
a mi Srbi DOSTOJANSTVENO STOJIMO pred BOGOM kako to objasnjavas???
ima jedna izreka koja glasi ovako;Bog je najgorem narodu dao najbolju veru!!!
ok i da je tako zasto je bas nama dao tako nesto,aaa???
to sto stojimo pred bogom,zar to ne govori da smo mu ravni (u logicnom smislu gledanja na sve ostale vere) samo onaj ko je dostojan moze da stoji dostojnom. Zar ne ???
pa mi smo jedna i jedina nacija koja kada nesto radi ili me nesto neide od ruke uvek se prekrsti i kaze Boze pomozi, ja licno to nisam cuo ni od katolika niti muslimana???
toliko za sada ajd uzdravlje:)
 
Moram jos da ti kazem , da su bojektivno Srbi mnogo vise uticali na istoriju ovih postora od ,na primer , Slovenaca . Probaj da nadjes neke stare slovence il konsultuj vase istoricare , nek ti ispricaju o ranjenim srskim oficirima i vojnicma , koji su se zadesili u Sloveniji , onda kad je tela Italija da vas zauzma . Nek ti neko posten .( ako tamo ima toga ) kaze, kako su se Slovenci onda osecali i kakvo je raspolozenje prema Srbima onda bilo.

Sanovnice necu da se mesam ali ako nisi zakljucio da nas taj nas slovenac brani.PS. pogledaj mu ostale postove mimo ovoga, ajd uzdravlje:)
 
Moj post kopiran sa druge teme:

Ime Sloveni se prvi put pominje u 6tom veku cini mi se. Sloveni, pravilnije slaveni su ih okolni narodi prozvali zbog slava jedni, a drugi koji su im otimali teritorije uzeli su njihova imena za robove, englezi slave - rob, nemci sklave - rob, italijani serv - rob.

Pre nego sto su poceli da nas zovu slovenima narodi koji su nam otimali teritorije po obodima zvali su nas najrazlicitijim imenima, falsifikovali istoriju i vrteli kako bi im kad trebalo. Zvali su nas rashanima, etrurcima, ilirima. Zadnji naziv koji je vestacki bio za juzne slovene je Jugoslavija. Sovjetski savez je obuhvatao severne slovene. Tu kod nas nekako nisu bugari uskocili.

Sloveni su starosedeoci evrope. Nisu dosli od nikud. Zvanicna istorija evrope je falsifikat i podmetacina. Od rusije do danasnje makedonije izuzev madjara i rumuna zivi isti narod odvajkada. Ostali su dosljaci, otimaci teritorije, falsifikatori istorije i mitologije.

Grcka i Italijanska mitologija se zasniva na slovenskoj mitologiji, odnosno oteli su nam je.

Sloveni su iznedrili svu svetsku civilizaciju, pocevsi od Vince, preko egipta, anticke grcke, makedonije, rima. Odnosno, sloveni su bili ti.

Ime srba se nalazi od kine do spanije i od engleske do egipta. Taj ogromni slovenski narod nekad se zvao srbi, sad se samo jos sacica nas zovemo tako.

Jel ok ovo moje brzinsko izlaganje? ;)

Ako je ok, ok. :))))))))))

Ma brz si kao brzi gonzales OK OK OK jeeeeeee :) tako je udri po dusmaninu ali se cuvaj bugara znas da nas vole napadati sa ledja :)
 
Kao i ostali kajkavci, tj. današnji Hrvati kajkavci.

Upravo tako, originalni hrvati ne postoje vise, oni su bili chakavci.
Juzne slovene sada cine dva naroda u sustini. Jedni su shtokavci, od bugarske do hrvatske, drugi su kajkavci, zagorje i slovenija.
Kajkavci su deo velikog slovenskog naroda koji obuhvata jos i cehe, slovake i luzicke srbe. To gde vidite rupu sad izmedju njih, to je sve bila teritorija tog slovenskog naroda. Ne samo to vec i mnogo sire i dalje, dole na italiju, na francusku, na nemacku, na englesku. Da li su tu bas sve bili kajkavci ili ne, to vec ne znam. Ono sto znam je da su bili deo ogromnog slovenskog naroda koji su u stvari pravi starosedeoci evrope, a koji su sebe zvali srbima.
 
Poslednja izmena:
Interesantno je da su jedino srbi od svih slovenskih naroda zadrzali slovensku religiju kroz slave. Usud verovatno. Srbin je pravoslavac, bilo ko primi hriscansku veru ili muslimansku, mi ga automatski odbacujemo i pricamo da je hrvat ili musliman. On prestaje da bude srbin samim menjanjem vere, koja je kod srba i dan danas slovensko mnogobostvo.

Ovo ne radimo jer je neko tako naredio, jer smo genocidan narod ili nista tome slicno. Jednostavo - eto jos jedan burazer otide, prestao je za sebe da prica da je srbin. Posto su kroz vekove prestajali sloveni da pricaju za sebe da su srbi, kako se ko odvajao, ovakvo nase ponasanje je sada mislim urodjeno, navikli smo.

Oni koji su se odcepili od nas, a za koje jos uvek mozemo da kazemo da su srbi su cnogorci i makedonci. Ali i oni su prestali sebe da zovu srbima. Ljudi u bosni su silom odvojeni od nas. Sve jedno, sa crnogorcima i makedoncima nismo vodili rat jer bi to bilo van pameti. Slovenci su najvise prava imali na otcepljenje, jer su oni deo ceskih slovena, ne nasih ovde, zato ni s njima nismo vodili rat. A ova dva naroda pak sa kojima jesmo, hrvati i muslimani, to je bio bratoubilacki rat. Najgrozniji su takvi.
 
Poslednja izmena:

Back
Top