Srbljanović: Nema paralele Đinđić-Vučić

нису глупљи, али су неморалнији. а тај свој неморал тумаче као интелигенцију (способност да се прилагоде).

Moj prijatelj odlično postovao na fejsu: ''kad god pomislim na narod, pomislim i na T-virus. Onda mi kažu, da, u pravu si, ali gospoda, aristokratija, intelgencija....ne, kažem ja, to su samo mutacije T-virusa.''

То је зато што не сме да оде кући.

:rotf:

- - - - - - - - - -

Ооооо... Чеда је неког упознао са својим дилером
Није га занимала власт а уталио се са ЦИА, мафијом и свима са којима је стигао да би је на силу узео
Колики год да је Вучић кретен и манипулатор није он тај који је вршио државни удар, он на власти опстаје због дебила, сенилних пензоса и оних користољубивих који за њега гласају.

a, pa nije tako
nudio se Cedica Vucicu za koaliciju

- - - - - - - - - -

Слажем се да нема паралеле. Ђинђић никада није пристао на услове око Космета које је прихватио Вучић.

ni Kostunica a koliko znamo uprkos pritiscima iz EU, ni Tadic nije hteo da potpise nijedan dokument

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/velika-polemika-o-spomeniku-zoranu-dindicu-memorijalna-sprdacina-spomenik-trecem-metku-a-sta-ste-vi-uradili/

Velika polemika o spomeniku Zoranu Đinđiću: "Memorijalna sprdačina", "spomenik trećem metku", "a šta ste vi uradili?"

A šta vi mislite o rešenju za spomenik? Glasajte u anketi na kraju teksta...

Polemika o spomeniku Zoranu Đinđiću u "obliku strele", zaoštrava se, kako u medijima, tako i na društvenim mrežama.

Akademik Dušan Teodorović je na svom Tviter nalogu pohvalio profesora Čedomira Vasića jer nije bio u žiriju koji je doneo odluku da se prihvati ovakvo rešenje.

"Zaostali i primitivni Amerikanci su svom ubijenom predsedniku Kenediju podigli takav spomenik da se iz aviona vidi da je to Kenedi. Ništa prekinuta strela, ništa velike misli. Čestitke Prof. Čedomiru Vasiću koji je napustio žiri", napisao je Teodorović.

Da podsetimo, žiri za izbor idejnog rešenja memorijalnog spomenika dr Zoranu Đinđiću objavio je pre tri dana da je "Strela" autora Mrđana Bajića odabrana kao prvonagrađeni rad na međunarodnom konkursu.

Vesna Pešić je, na istoj ovoj društvenoj mreži, čestitala Teodoroviću, uz reči: Bravo profesore, uvek kažete pravu reč. A potom je u daljoj diskusiji navela da je "ovo spomenik trećem metku".

Da, spomenik trecem metku, ili nekom koji neprekidno leti u srce Z DJ
— Vesna Pesic (@vestoma_Tomy) October 23, 2017

Skulptura "Strela" sadržaće i zvučnu instalacija iz koje će se čuti kroz kratke sekvence i rečenice ubijenog premijera, a ova instalacija u okviru skulpture rad je Biljane Srbljanović.

"Mi smo pobedili na dvostepenom anonimnom konkursu, sa međunarodnim izuzetno uglednim žirijem, a ljudi se bune što nije grobljanska bista, što je Vesić menadžer, što uopšte Đinđiću, što je zvučna skulptura, što je instalacija, drugim rečima, što nije Pekić sa Cvetnog trga. Da se ubiješ", napisala je, između ostalog, na svom Fejsbuk profilu Biljana Srbljanović.

"Iskreno, dugo me nije ovoliko bolelo uvo šta Srbi s interneta misle o mom radu. Šest meseci smo radili, uložili sav trud i znanje, iskreno sam mislila da nemamo šanse. Jutros, kad su javili, nije bilo srećnije žene od mene. Probala sam da napravim film o Đinđiću još od pre deset godina - nije bilo para, tražili smo da trg kod staklenca dobije ime Đinčića, nisu nam dali, tražili smo da se ispita politička pozadina ubistva, ignorisali su nas. E, pa bar jedno sam isterala do kraja, ja sam svoje odužila i tom čoveku i njegovoj misli. A vi, Srbi, kako ste?", stoji u njenoj poruci.

A o spomeniku ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću koji će biti postavljen u Studentskom parku, književnik Svetislav Basara je u svojoj kolumni za Danas napisao da je "došla na red još jedna memorijalna sprdačina".

"Jesam li video 'idejno rešenje'. Jesam!. Imam li zamjerki!? Imam. Učinilo mi se da tu neke stvari nedostaju, pre svega baletski (ili bolje folklorni) ansambl koji će đipati oko Đinđićeve strele, a potom i pozlaćena pločica sa inskripcijom 'Spomenik podiže Aleksandar Vučić', ali sam se malo kasnije opsetio da je taj bitan detalj u stvari deo auditivne dimenzije spomenika, jer ga je na konferenciji za štampu izgovorio gradski menadžer, Vesić i verovatno će nastaviti da ga izgovara", piše Basara.

Ali to, kako navodi, "nije bio kraj njegovim sumornim razmišljanima".

"Ako već - pomislio sam u jednom trenutku - Đinđićev spomenik ima oblik strele (koji se može 'učitati' i kao trajektorija dum dum metka), zašto onda Karađorđu ne podići spmenik u obliku sekire, a Knjazu Mihailu u formi kaubojskog pištolja. Žirijevo visokoparno obrazloženje o simbolici vertikale i (apsoluto nepostojećoj) srodnosti sa jasnom i nezamumljenom Đinđićevom mišlju nije uspelo da prikrije dobar-dan-čaršijo-na-sve-četiri-strane ideju da se Đinđiću podigne spomenik, a da sam Đinđić ostane nevidljiv. Jeste prekasno, ali nije na odmet. Zoki, pazi, strela!".

A šta vi mislite?

Најбољи виц овог века, Ђинђића није занимала власт :zcepanje:

Онај кога не занима власт не бави се политиком, немој више ништа да објашњаваш "списатељице".

nije ona spisateljica , nego narkomanka i zaista nema nikakve paralele nego znaka jednakosti :mrgreen: ista &/(/, da ne kažem sada pred večeru šta :mrgreen:

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/velika-polemika-o-spomeniku-zoranu-dindicu-memorijalna-sprdacina-spomenik-trecem-metku-a-sta-ste-vi-uradili/

Velika polemika o spomeniku Zoranu Đinđiću: "Memorijalna sprdačina", "spomenik trećem metku", "a šta ste vi uradili?"

посвађале се другосрбијанске ведете! ударио тук на лук :rotf:

вероватно су проблем паре. није фер да Биља четникуша покупи кајмак, о другарима.. пиша :mrgreen:

Што се тиче уметничког решења, никада се не прави апстрактни споменик једном човеку. Друго је када је у питању колективни херојски чин, колективна трагедија и сл. Овако, то је спрдачина.

Бар то сви знамо гледајући остварења наше генијалне школе споменичке архитектуре из доба социјалистичког самоуправљања.

Али опет понављам, боље и тако јер нико неће морати гледати у мермерну или бронзану главуџу тог ЗЛИКОВЦА.

zoran_djindjic_foto_drasko_gagovic_21_februar_1997.jpg

Back