Srbin kao zanimanje, kao profesija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па морам да наведем извор одакле сам преузео.

Па брате, новина Политика. Ваљда има још негде да се нађу информације осим тамо. А да ти кажем другарски, тамо су ти све полицијске навлакуше, боље ти је да их баталиш. Сви ти шатро велики националисти су или преко па могу да лају или раде са службама безбедности. :)
А ти како 'оћеш.

Па брате, новина Политика. Ваљда има још негде да се нађу информације осим тамо. А да ти кажем другарски, тамо су ти све полицијске навлакуше, боље ти је да их баталиш. Сви ти шатро велики националисти су или преко па могу да лају или раде са службама безбедности. :)
А ти како 'оћеш.

Ti to iskreno?z:dm4:

Борбени атеизам-социјал-комунизам је зло за Србе. Обичан атеиста који никога не убеђује да треба да не верује није несрбин, антисрбин и није штетан за интересе српске Нације.

A ti trebas da ubedjujes sve zive da bog postoji?

Pa sa tog stanovista ateista moze da izjavi da samo onaj koji ne veruje u boga moze biti Srbin,ajde sad mozes da verujes ali da ne siris veru:roll:

Do pre neku godinu sam verovao da reč Srbin označava nacionalnu pripadnost.
Šta verovao, bio ubeđen... Ma znao!!!

Onda na forumu, vremenom, shvatih da sam bio u zabludi, da sam grešio...
Srbin je zanimanje.

Meni kažu da nisam Srbin. Ovde na Krstarici. I mnogima koji se ne blamiraju ističući svoje srpstvo u paketu sa velikosrpskim ambicijama i vlažnim snovima, a daleko od realnosti.

Ovde isto to kažu i za javne ličnosti. Ovde isto to kažu i za svakoga ko se pomene u medijima u bilo kom kontekstu, ako slučajno nije dizao tri prsta.

Isto kažu i za svakoga kome je teča Hrvat, strina Albanka, zet Amerikanac ili snaja Engleskinja.

I da još malo suzimo... Srbin je samo onaj ko podržava politiku SRS-a, DSS-a, pokreta Naši1389, Dveri. I naravno da je pravoslavac, bez toga ne ide.

Ostali otpadaju. Otpada većina stanovništva.

Kakva je to dijagnoza, šta je to i zašto je tako na netu, konkretno ovde?

Još nešto, nazivaju me antisrbinom, srbomrscem, izdajnikom, režimlijom i još gomilom izraza koje je sramota upotrebiti javno. A zašto? Zato što opljunem po Srbiji i srpskim stvarima koje mi se ne sviđaju.
Da podsetim, mnogi "istinski Srbi" iz podvučenog teksta su mnogo više puta pljuvali i kudili Srbiju nego ja. Samo izlistajte stranice, samo naslove...

Dokle će pojam "Srbin" biti zanimanje ili političko opredeljenje, a ne nacionalnost?

PS
I podpitanje... Da li kao Srbin moram da volim Srbiju i Srbe samo zato što sam ja Srbin i što živim u Srbiji? Nije da ne volim samo pitam...

Ти као Србин не мораш да волиш Србију и Србе, али не би требао ни да их мрзиш (нисам видео такве постове код тебе иначе)
Сада, сигурно је да си донекле, али само донекле у праву, јер и ти доста намећеш своја мерила другима...
Суштина проблема који ти описујеш је у томе да су људи исувише исфрустрирани свиме што нам се дешавало у задњих 20 година те је овако како је, али МЕЂУТИМ ако погледамо комшилук и то Бугаре на пример видећемо да је и тамо ситуација буквално иста попут ове коју си описао. И тамо има "правих Бугара" који киње друге како нису Бугари, а све у духу борбе за власт.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back