Do pre neku godinu sam verovao da reč Srbin označava nacionalnu pripadnost.
Šta verovao, bio ubeđen... Ma znao!!!
Onda na forumu, vremenom, shvatih da sam bio u zabludi, da sam grešio...
Srbin je zanimanje.
Meni kažu da nisam Srbin. Ovde na Krstarici. I mnogima koji se ne blamiraju ističući svoje srpstvo u paketu sa velikosrpskim ambicijama i vlažnim snovima, a daleko od realnosti.
Ovde isto to kažu i za javne ličnosti. Ovde isto to kažu i za svakoga ko se pomene u medijima u bilo kom kontekstu, ako slučajno nije dizao tri prsta.
Isto kažu i za svakoga kome je teča Hrvat, strina Albanka, zet Amerikanac ili snaja Engleskinja.
I da još malo suzimo... Srbin je samo onaj ko podržava politiku SRS-a, DSS-a, pokreta Naši1389, Dveri. I naravno da je pravoslavac, bez toga ne ide.
Ostali otpadaju. Otpada većina stanovništva.
Kakva je to dijagnoza, šta je to i zašto je tako na netu, konkretno ovde?
Još nešto, nazivaju me antisrbinom, srbomrscem, izdajnikom, režimlijom i još gomilom izraza koje je sramota upotrebiti javno. A zašto? Zato što opljunem po Srbiji i srpskim stvarima koje mi se ne sviđaju.
Da podsetim, mnogi "istinski Srbi" iz podvučenog teksta su mnogo više puta pljuvali i kudili Srbiju nego ja. Samo izlistajte stranice, samo naslove...
Dokle će pojam "Srbin" biti zanimanje ili političko opredeljenje, a ne nacionalnost?
PS
I podpitanje... Da li kao Srbin moram da volim Srbiju i Srbe samo zato što sam ja Srbin i što živim u Srbiji? Nije da ne volim samo pitam...