Srbin ili Srbijanac

Za sebe kazete da ste Srbin ili Srbijanac??

• Srbin

• Srbijanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Није назив Србијанац створен ДЕОБОМ.
Тај назив датира и настаје ФОРМИРАЊЕМ СРПСКЕ ДРЖАВЕ 1804- на даље.
Дакле сасвим супротно, СРБИЈАНАЦ настаје формирањем Српске државе.

Зато се и опиру да се назив уведе на територији Србије за све њене становнике, јер не желе да признају да је Војводина и да је Косово део Србије.

file.php
file.php
file.php

Не.
Него супротно , да се Србима разбије држава.
Ако нема Србијанаца нема ни Србије

не заборавите:
СРБА ЈЕ БИЛО И ДОК НИЈЕ БИЛО СРБИЈЕ

Али СРБИЈАНАЦ значи "човек ИЗ СРБИЈЕ"
СРБИН може да буде из Хрватске.

Rusija Rus mozda Rusijanac,Grcka Grk mozda Grckijanac,Albanija Albanac mozda Albanijanac,Spanija Spanac mozda Spanijanac.Glupo, jel?Interesantno, samo kod Srba je ova dijema.Bas zanimljivo.Da cujemo sto kazu lingvisti.

Rus je nacionalnost, ali i covjek iz Rusije Grk.....

:eek::eek::eek:
Ваљда си само географски "србијанац"!!!

:ok::ok::ok:

А зашто да прихватамо неки назив који је створен и уведен само ради ДЕОБЕ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ БИЋА ( Србијанци, Црногорци, Војвођани, Косовари, Крајишници, Босанци ) - ЗАШТО БРЕ!?
А при том си у претходној реченици сасвим лепо објаснио неке ствари!!!

ne znam ko nam je nametnuo to "srbijanac", morali bi da se pozabavimo tome, ali neka ga sa zad nereseno.

ne verujem da ce pojam srbijanac podeliti srbe, cak sta vise, mozda ce manjine lakse prihvatiti da sebe zovu srbijancima kad su u belom svetu ai kod kuce.

vidis, u izraelu postoje jevreji, arapi, druzi i medju njima postoje jaki konflikti.
nesto slicno kao i kod nas.
medjutim, ponudjena je opcija svima, dakle svima, svim gradjanima izraela da se izjasnjavaju kao izraelci.
vrlo dobra stvar.

Све је то масло Аустро-Угарске цензорске игре још пре анексије Босне и Херцеговине, Аустро-Угарске земље која је била тамница Словена и која је имала за циљ да разбије српски корпус на Балкану, касније су тај рецепт преписали нацисти, а сад га употребњавају и неки медији у окружењу чије државе имају дипломатско-конзуларне односе са Србијом. Није пристојно неки народ називати из ниских политичких циљева онако како се он не ословљава, а са том земљом и са тим народом имаш дипломатске односе.

Poslednja izmena:
sad samo mila Srpkinjica :D

sustinski i evropljanka, formalno jos ne.

sustinski ti jesi evrpljanka.

ne znam da li su u politikinom zabavniku pisali u ono "verovali ili ne" da takozvana evropska unija zauzima 42% evropskog kontinenta, iako su uzurpirali sebi pravo da se nazivaju evropska unija, ona je u biti zapadnoevropska.

kojoj mi, kulturno, po mentalitetu, po istoriji ne pripadamo.
po nijihovim merilima, mi nismo evropljani, po nasim, a nasi su kulturni koreni od vizantije, grcke civilizacije, kolevke evrope, oni nisu evropljani.

vidis, uzmicanje vizantije od najezde turaka pa onda pad konstatinopolja, dovelo je do toga da masa skolara, umnih ljudi, umetnika, i sva vizantijska kultura nadje svoje utociste u zapadnoj evropi, koja je zivela u totalnom civilizacijskom mraku, tek nesto malo naprednija od varvarizma.
i sta se desava?

pocinje renesansa.

ti si evropljanka, ne treba ti potvrda iz brisela za to.

ne znam ko nam je nametnuo to "srbijanac", morali bi da se pozabavimo tome, ali neka ga sa zad nereseno.

ne verujem da ce pojam srbijanac podeliti srbe, cak sta vise, mozda ce manjine lakse prihvatiti da sebe zovu srbijancima kad su u belom svetu ai kod kuce.

vidis, u izraelu postoje jevreji, arapi, druzi i medju njima postoje jaki konflikti.
nesto slicno kao i kod nas.
medjutim, ponudjena je opcija svima, dakle svima, svim gradjanima izraela da se izjasnjavaju kao izraelci.
vrlo dobra stvar.

'Ајд'малко погледај и послушај око себе!!!
Косовари , Базнијанци, Крајишници и сл., су
изрази који се данас углавном користе у пежоративном смислу и то углавном од самих Срба!!!:eek::eek::eek::evil::evil::evil::sad2::sad2::sad2:

Све је то масло Аустро-Угарске цензорске игре још пре анексије Босне и Херцеговине, Аустро-Угарске земље која је била тамница Словена и која је имала за циљ да разбије српски корпус на Балкану, касније су тај рецепт преписали нацисти, а сад га употребњавају и неки медији у окружењу чије државе имају дипломатско-конзуларне односе са Србијом. Није пристојно неки народ називати из ниских политичких циљева онако како се он не ословљава, а са том земљом и са тим народом имаш дипломатске односе.

:ok::ok::ok::worth::worth::worth:

Poslednja izmena:
'Ајд'малко погледај и послушај око себе!!!
Косовари , Базнијанци, Крајишници и сл., су
изрази који се данас углавном користе у пежоративном смислу и то углавном од самих Срба!!!:eek::eek::eek::evil::evil::evil::sad2::sad2::sad2:

mene ne vredja sto me neko zove srbijancem, godi mi isto kad me zove i srbinom.

yebiga, licanin koji zivi u hrvatskoj moze da bude veci srbin od mene ali ipak, on je licanin srbin a ja srbijanac srbin.

kad jednog dana RS udje u sastav srbije, bice i oni srbijanci.

ali srbi smo svi.

srbijanci su i madjari u vojvodini, i vlasi i rusini i jevreji i redom.

dajmo im tu opciju, bolje za nas i njih, nasa je drzava to

Back