Ћаци је погрдан назив за Србе нижег социјалног и образовног статуса, као и за сву сиротињу.Студенти су лепи, млади и паметни, а тзв."ћацији" су матори(или бар средовечни), ружни и глупи.
Суштина је у ширењу класне мржње, јер сиромашни и необразовани Срби из Србије и тзв."Прекодринци" су углавном за Вучића, а образованији и имућнији су у много мањем проценту опредељени за Вучића.
Ћаци је ознака и за губитника транзиције, који се "није снашао" у нашим дичним реформама 2000-тих, кога су наши врли реформатори истеривали са посла и претворили га у транзициону сиротињу.
Oni možda jesu nižeg obrazovnog statusa (ne možda već definitivno) kako u onom formalnom tako i u neformalnom smislu i radi se pretežno o primitivcima, balvanima (a neretko i osobama iz kriminalnog miljea) to je tačno ali ti likovi iz ćacilenda definitivno nisu i nižeg socijalnog statusa jer mnogi od njih ono voze se u džipovima, mečkama i audijima, bleje po splavovima i troše po nekoliko stotina evra za izlazak, drže neke svoje lokale ili su uglavljeni i na nekim položajima u nekim javnim ustanovama i državnim firmama (pa stoga jasno zašto brane svoj položaj), dok sa druge strane neretko imamo ljude koji možda jesu malo obrazovaniji, kultivisaniji, imaju neku svest o nečemu, ne znam slušaju kvalitetniju muziku, nemaju fond reči ko Tarzan, itd ali to su uglavnom ljudi koji i pored tih nekih kvaliteta uglavnom rade negde za 500,600 evra i ne znam jure odeću po rasprodajama, kupuju namirnice na akcijama, ne znam patike na rate, čekaju neke akcije ili promocije da bi možda kupili neku knjigu ili otišli u bioskop dok su jeftinije ulaznice, tako da pre ima više sa kulturom nego sa socijalnim statusom.
Uostalom daleko od toga da su Vučić i naprednjaci neki "prijatelji" sirotinje ili nekakva "sirotinjska majka", pa mislim upravo za vreme njihove vlasti je stvoren taj jaz između bogatih i sirotinje koji je nikad veći nego sad, znači svi ti trendovi kao što su između ostalog i raslojavanje društva koji su počeli još posle 5. Oktobra ono Vučić je nastavio i samo ih dodatno pojačao do daske pa su oni sad još i izraženiji.
A uostalom ne znam na koje to "žute" misliš i na koju to "bivšu" vlast, možda na Malog, Vesića, Brnabu, Šapića, Trivanku, Gocu Čomić, Bakareca, Petkovića, Dačića koji je bio zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova za vreme Tadića, i nema tu "bivša" vlast već tu postoji samo jedna jedina vlast koja nigde nije ni odlazila već je možda samo malo promenila ambalažu.
Inače ovo nije ni socijalni ni kulturni sukob, već opšte-narodna pobuna gde sa jedne strane imamo narod a sa druge banditsku vlast i njihove kriminalne falange, i najveći broj ljudi onih koji podržavaju studente nisu ni krezavci a ni oni što imaju zube kao bisere, nisu ni primitivci a ni ne znam kakvi intelektualci, nisu ni sirotinja a ni imućni, ni pro-ruski a ni pro-zapadno orijentisani već prosto "obični" i normalni ljudi kojima se prosto smučila ova vlast (što zaista nije teško za poverovati) i kojima se smučio više taj njihov primitivizam, bahaćenje, lopovluk, nasilje, nemoral, rasprodaja zemlje, obesmišljavanje svega i ta opšta ludnica i toksična atmosfera (koju već 13 godine non-stop generišu preko svojih treš medija) kao i te neke tragedije i šok terapije koje nam malo malo pa priređuju.
A ti mučenici koje autobusima vucaraju okolo po mitinzima za neku dnevnicu ili za besplatnu klopu i pljeskavice pa ih tamo ograđuju ko u logoru,ti ljudi koji ne znaju dal su došli il su pošli, neretko i upitnog mentalnog funkcionisanja to nisu "ćaci" za razliku od onih pod šatorima u ćacilendu već oni su samo jedne tragične figure i jedna posebna priča, nažalost vrlo tužna i tragična i to je jedna klasična ekploatacija i zloupotreba ljudi (najčešće onih najranjivijih i najugroženijih) i pravo ponižavanje tih ljudi, za šta bi neko trebao i da odgovara, jer niko i nijedan neprijatelj još nije tako ponižavao ovaj narod kao što to radi Vučić i ova vlast.