Srbin ili Srbijanac

Za sebe kazete da ste Srbin ili Srbijanac??

• Srbin

• Srbijanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
mene ne vredja sto me neko zove srbijancem, godi mi isto kad me zove i srbinom.

yebiga, licanin koji zivi u hrvatskoj moze da bude veci srbin od mene ali ipak, on je licanin srbin a ja srbijanac srbin.

kad jednog dana RS udje u sastav srbije, bice i oni srbijanci.

ali srbi smo svi.

srbijanci su i madjari u vojvodini, i vlasi i rusini i jevreji i redom.

dajmo im tu opciju, bolje za nas i njih, nasa je drzava to

БОЉЕ ЈЕ САМО ЗА ЊИХ!!!:evil::evil::evil:

Pa Lika nije drzava, to je isto dosta neprecizno... kao da oni za tebe kazu "zet Sumadinac"

Nego logicki se namece da ti njih zoves hrvatima.

ja ih zovem licanima.
uopste, sluzimo se geografskim pojmovima u oba slucaja.
a svi smo srbi.

uopste, mi smo mali ali vrlo raznovrstan narod, u mom kraju, samo preko brda se cuje drugaciji dijalekat, u crkvi se ovako ili onako klanjaju, od sela do sela drugaciji obicaji.

pa ljudi moraju da se izrazavaju preciznije, u geografskom smislu.

ali postoji i nacionalni smisao.
neko ko je gradjanin drzave srbije, ma koje etnicke grupe bio, nek se zove srbijanac, jer je geografski, jer je po drzavljanstvu gradjanin srbije i nek mu se da to pravo/opcija.

da li je to dobro za njih ili nas, da ti kazem paprikariuse, dobro je i za njih i za nas, trebamo da se zblizimo u jednom, da smo drzavljani srbije, srbijanci svi odreda.

ako cemo na kvarno, to ce cak i da pospesi asimilaciju.

nek se madjar ponosi drzavom u kojoj zivi, nek je ponosan sto je srbijanac i bice svima lepo jednog dana.

ja ih zovem licanima.
a svi smo srbi.

uopste, mi smo mali ali vrlo raznovrstan narod, u mom kraju, samo preko brda se cuje drugaciji dijalekat, u crkvi se ovako ili onako klanjaju, od sela do sela drugaciji obicaji.

pa ljudi moraju da se izrazavaju preciznije, u geografskom smislu.

ali postoji i nacionalni smisao.
neko ko je gradjanin drzave srbije, ma koje etnicke grupe bio, nek se zove srbijanac, jer je geografski, jer je po drzavljanstvu gradjanin srbije i nek mu se da to pravo/opcija.

da li je to dobro za njih ili nas, da ti kazem paprikariuse, dobro je i za njih i za nas, trebamo da se zblizimo u jednom, da smo drzavljani srbije, srbijanci svi odreda.

ako cemo na kvarno, to ce cak i da pospesi asimilaciju.

nek se madjar ponosi drzavom u kojoj zivi, nek je ponosan sto je srbijanac i bice svima lepo jednog dana.

Sve je to lepo sto si napisao, samo umesto srbijanac , neka se zovu Srbi.

ja ih zovem licanima.
a svi smo srbi.

Ne ide to

Sad nam je Sandor objasnjavao da "Srbijanac" ne podrazumeva etnicku pripadnost srpskom narodu nego je neutralan pojam i za Srbina, i za Madjara, i za Siptara, i za Rumuna, i za Slovaka, i za Baznijaka, i za Sokca, i za Egipcanina, i za sve narode i narodnosti koji cine Srbiju tako yebeno bogatom

Prema tome, to sto te zovu "Srbijanac" mozda znaci da misle da si Sokac

Zovi ti njih lepo po geografskoj odrednici "Hrvati", onda neces da pogresis

Istoricar dr Terzic je veoma edukativno objasnio na osnovu dokumenata ,......./kratko Kalaj i Austrstrougarska/.............tvorci naziva tzv.Srbijanac radi Austrougarskih ciljeva........o tome da se knjiga istog procita kao i analize date na tu temu-SRBIJANAC-.............VEOMA PRECIZNO I JASNO SRBIN IZ SBIJE I SRBI PREKO DRINE...........pa nasta bi licilo pandam Srbijancu npr.Srbobosanas,Srbohrvatac.........i sl.sr...........................Srbin je Srbin ma gde bio....................ako se tako oseca i zna gde mu je matica...................moze biti al....tako je i to je to.Poz

Zeta niko ne voli , osim kada radi i daje pare , pa prema tome.............:mrgreen:

kako gde.

ovo je stara emigracija, ona jevdjeviceva. dugo su u emigraciji pa im je zet iz srbije sasvim dobrodosao.

uopste, puno je srpskih vila ovde koje bi da ozene srbina, bilo odakle, i cesto ostanu kratkih rukava i pored sveg truda.

tako da sam vrlo lepo primljen a i oni od mene. licani su sjajne ljudine, pravi dobri medjedi, srbi do koske.
u sjajnoj sam okruzenju.

naucio sam da volim njihovu kjuhinju, posebno kuvan kiso kupus sa suvim mesom. zadavim se sa njim na prelima, slavama, svadbama, krstenjima.
bubreg u loju

Није назив Србијанац створен ДЕОБОМ.
Тај назив датира и настаје ФОРМИРАЊЕМ СРПСКЕ ДРЖАВЕ 1804- на даље.
Дакле сасвим супротно, СРБИЈАНАЦ настаје формирањем Српске државе.

Зато се и опиру да се назив уведе на територији Србије за све њене становнике, јер не желе да признају да је Војводина и да је Косово део Србије.

sta li ti to pricas pobogu ???? nadji i jedan dokumenat sluzbene prepiske gde se za srbe kazu da su srbijanci????? kakve veze ima vojvodina i kosovo sa zvanjem srbijanac ?????
dok u ustavu pise da je srbija drzava SRPSKOG NARODA i svih drugih gradjana koji zive u njoj-----pripadnici srpskog naroda su SRBI.....a SRBIJANCI MOGU BITI samo u slucaju da u ustavu pise da je srbija drzava svih gradjana bez nacionalne odrednice....

sta li ti to pricas pobogu ???? nadji i jedan dokumenat sluzbene prepiske gde se za srbe kazu da su srbijanci????? kakve veze ima vojvodina i kosovo sa zvanjem srbijanac ?????
dok u ustavu pise da je srbija drzava SRPSKOG NARODA i svih drugih gradjana koji zive u njoj-----pripadnici srpskog naroda su SRBI.....a SRBIJANCI MOGU BITI samo u slucaju da u ustavu pise da je srbija drzava svih gradjana bez nacionalne odrednice....

Чак ни тада!!! Они су ГРАЂАНИ СРБИЈЕ!!!
Тај израз "србијанац", по својој суштини, перфидном подметању и натурању нечега, није ништа другачији од израза "бошњак"!!!:evil::evil::evil:

Чак ни тада!!! Они су ГРАЂАНИ СРБИЈЕ!!!
Тај израз "србијанац", по својој суштини, перфидном подметању и натурању нечега, није ништа другачији од израза "бошњак"!!!:evil::evil::evil:

paprikariuse, ako je tu doslo do perfidnog podmetanja da bi nas izdvojili, razdvojili od ostalog srpskog puka koji zivi van granica srbije, mogu ti reci da je taj pokusaj trapav i kao sto vidis, nije urodio plodom.
srbi su ostali srbi i u lici i u bosni a pogotovo u srbiji.

sad, sta bi nam falilo da izvrsimo jedan aikido zahvat, da sav napor napadaca usmerimo protiv istog i iskoristimo njegovu trapavost u smislu da je srbijanac gradjanin srbije a da su srbi etnicki svi oni koji govore srpskim jezikom.

neces verovati jednog dana da kad stvari dodju na svoje mesto, sto rece mrkalj:

"Opet će se Rvat
htět Srbinom zvat
Al mu Srbin neće
Treći puta dat."

Da li sebe smatrate Srbinom ili Srbijancem?? Ja licno mislim da to ima politicku konotaciju (da se stanovnici Srbije zovu Srbijancima) i da je to antisrpska komunisticka terminologija...

Rumunija-Rumun, a ne Rumunijanac.

ja Srbin doživljavam kao nacionalnu pripadnost, a Srbijanac kao geografsku odrednicu - Srbin iz Srbije a ne recimo iz Hrvatske i sl.
I zašto je to problem?

Drugarica je fini objasnila, pa da se ne ponavljamo.

..ma boli nekog granichara tamo sta si etnichki..shta ti pishe u soshki je pitanje..chiji si drzhavljanin?..dakle ako si drzhavljanin Srbije shta si ?..

Šta bi mogao da bude državljanin Srbije osim debelo nesretan čovjek.

Istoricar dr Terzic je veoma edukativno objasnio na osnovu dokumenata ,......./kratko Kalaj i Austrstrougarska/.............tvorci naziva tzv.Srbijanac radi Austrougarskih ciljeva........o tome da se knjiga istog procita kao i analize date na tu temu-SRBIJANAC-.............VEOMA PRECIZNO I JASNO SRBIN IZ SBIJE I SRBI PREKO DRINE...........pa nasta bi licilo pandam Srbijancu npr.Srbobosanas,Srbohrvatac.........i sl.sr...........................Srbin je Srbin ma gde bio....................ako se tako oseca i zna gde mu je matica...................moze biti al....tako je i to je to.Poz

:super::super::super:

Back