Srbiji nema mesta u EU........

• Začetnik teme Začetnik teme Kohen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
SIGNATURE 350:
tacno tako. ja cesto ponavljam onu recenicu "sve je to posledica opste nediscipline i haosa"
treba zavesti red rad i disciplinu a ne da se ljudi ponasaju ko s lanca. e, kada bi samo jedan mesec svi radili ono sto treba najbolje sto mogu i onoliko koliko treba, to bi se na ulicama odmah primetilo, a nesumnjam da bi i mladja na papiru video pozitivnije kalkulacije za taj mesec

tako je...zivela sablja2,potrebna je gvozdena metla koja ce konachno ochistiti srbiju..jes da sumnjam da ce do toga doci,ali je to jedino resenje u ovakvoj bezizlaznoj situaciji.

zl357:
Zasto tako mislis? Zbog budala koji lupetaraju? Nemoj da si na kraj srca.

Ne mislim...........znam , brate...........posle 15 godina , ludila, prostakluka, gluposti........
Kad sam se ponadao da ce Srbija postati normalna zemlja........

Stasala je nova generacija prostaka, budala, glupaka, neznalica...........ima ih mnogo vise nego sto mislis............

Pametna deca su po Amerikama I Kanadama..........a ovde je ostao samo onaj koga niko nece................i sad u nemoci , pljuje po onima, gde bi sutra otrcao, makar morao da pliva do SAD ili Kanade..........jos da zna da pliva :roll:

Mene boli K*rac, brate.............moja deca su rodjena preko, i tamo cu da ih vratim da idu u srednju skolu...........pa ne mislis da cu da ih ostavim u ovom loncu pomija?????

za Kohena-Verujem da si gledao vise sjajnih emisija o japancima-kako su ziveli, ratovali itd. Mislim da ide na History-ju. Bez obzira sto je njihva filozofija potpuno razlicita od nase(i da ne zalazimo u te teme), i oni su bili katastrofalno zaostali pa su uspeli da se iscupaju-uz 2 atomske bombe. Organizacija i zdrav sistem cine cuda, pa ce to biti i ovde. Tuzno je sto to necemo uraditi mi sami vec cemo biti naterani, ali ce rezultat biti dobar. I neke buduce generacije ce ziveti u uredjenom drustvu.... I znace sta sledi jednom ubici, lopovu, lazovu itd. jer ce biti uceni da razmisljaju logicki(a o ovome bi eremita trebalo da razmisli i krene da uci uz filozofiju). To znaci da donose samostalno zakljucke na osnovu informacija koje dobiju(i ne zaborave ih nakon nekog vremena pa prihvate tudje parole) .....a verujem i da ce imati razloga da budu ponosni na sebe i svoje korene.

Jesi u pravu, i svi moji prijatelji su u inostranstvu, ja eto jos nesto cekam....tj. dala sam si rok jos 3 godine pa muz i ja odlazimo u Kanadu.
Ipak sam od onih koji jos uvek veruju da ce mozda biti bolje(to je za one 3 godine iz prethodne recenice).

Tebi svaka cast, pratim sta pises na forumima pa sam se eto i ja ukljucila. Valjda nas jos ima slicnih...

Ima.........ali manjina........

A i ta manjina , kao sto vidis, pakuje kofere..........nema niko normalan vise zivaca da se preganja sa
budaletinama.................

Zapamti..........nikad ovde bolje biti nece.....................i nemoj da cekas tri godine............

Pazi sta sam ti rekao........jedva cekam da Radikali osvoje vlast, i da se ne foliramo vise...........

I da se ne zavaravamo.........ponovo da budale zagalame, a fukara da zavlada...............

Onda ce svima biti jasno da od Srbije nema nista.................

Pa kako vas dvoje nakon ove serije pesimističkih izjava uopšte zamišljate da nam bude bolje. z1357 i Kohen, Vi izgleda imate alternativu u belom svetu, pa nam onda širite defetizam :)
Ama ljudi, shvatite, istorija se ne ponavlja, ono što se desilo pre 60 godina u Nemačkoj u Japanu neće se više desiti nigde na takav način.
Svaka zemlja je zemlja za sebe, drugačiji narod, mentalitet, geostrategijski položaj, jezik, kultura, obrazovanje, civilizacijski nivo.
Ako smo, a očigledno je da jesmo, bitni toj Evropi, ona će nas uvući u sebe hteli mi to ili ne i nametnuće nam svoje norme i sistem života. E, sad nisu ni u EU svi srećni i zadovoljni. Neko je spomenuo kako se u Austriji dobija neka novčana suma po detetu. Pa dobija se i kod nas. Ko ne veruju neka otiđe u centar za socijalni rad i vidi koliko ljudi, mahom Roma, dolazi i uzima popriličnu materijalnu pomoć, jednokratnu pomoć koja može da bude i 100-ak hiljada dinara...
Ko je gledao filmove ili seriju Majkla Mura, mogao je da vidi kako ni u SAD nije bajno, koliko tamo ima socijalnih slučajeva, uličnih bandi, kriminalaca i klošara... Ne ne pokušavam da pričam onu priču kako je tamo sve loše, samo hoću da kažem da je loše što oni koji su za svet ili Evropu sve idealizuju, a oni koji su protiv toga sve ocrnjuju. A suština je da je u celom svetu sve podređeno novcu. Ko radi, može da zaradi, ko neće, može da životari. A od stepena ljudske svesti, obrazovanja, kulture, korupcije, državnog aparata... zavisi da li će nam biti bolje tamo ili ovde.
Mi imamo ovde veliku šansu da nešto uradimo, promenimo na bolje. Jer, da nije tako zašto bi bilo ovoliko banaka, stranih predstavništava... zašto bi stranci uložili u jednu neperspektivnu zemlju i jedan jedini dolar ili evro???
Jedini problem je da li ćemo svi da se potrudimo da te promene na bolje budu što pre gotove ili da traju desetinama godina.
A kako možemo da utičemo? Najjednostavnije - izborima. Glasamo za one koji nam nude perspektivu, vidimo šta i kako rade, pa ako zabrljaju više im ne damo šansu. Nikada ne glasamo ponovo za njih... Prosto.

DraGo..........

Brate, nema se vise vremena za jos nekoliko ciklusa pogresnih izbora..............

Vidis, da se Srbija priklanja Radikalima ........nema tu sta da se ceka da se vidi...kako ce da bude..

Bice katastrofa.......prosto, ima zemalja, koje su osudjene da im bude tako ko nama...ima naroda koji ne zasluzuju bolje , nego sto imaju..................

Pricas o bankama, a samo ovde, na ovom forumu, mogao si da citas tone gluposti o bankama koje su dosle da nam otmu pare (KOJE PARE ????)....i slicne budalastine.............

To mozes i na ulici, svaki dan da cujes............jednostavno, brate, ima dana kada ne mozes da trpis
ogromne kolicine gluposti i neznanja, koje te zatrpavaju sa svih strana.........

Pozz, za tebe........iako se ponekad ne slozimo, ti si , bre....osvezenje..........

Back