- Poruka
- 29.970
FalaЛуди су Шумадинци за југословенством, нарочито после црвеног терора 1944-45 од случајних срба дођошке партизанштине
Сви су по републикама/предсецесијама профитирали и будалили се да су титоисти. Сви осим шумадинца

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
FalaЛуди су Шумадинци за југословенством, нарочито после црвеног терора 1944-45 од случајних срба дођошке партизанштине
Сви су по републикама/предсецесијама профитирали и будалили се да су титоисти. Сви осим шумадинца
Iznosi svoje viđenje, imaš sva prava da mu se suprotstaviš argumentima.Zašto ova spodoba i dalje širi mržnju na forumu? Da li moderatori spavaju? Kakav je ovo forum? Kakva je ovo moderacija?
A posle ćeš da se čudiš kada ti neko bude opalio po ovoj provokacijiSto se gusi razgovor odje, kako se dopusta da se pljuje po Sfrj i Jugoslaviji, najsvjetlija tacka srpske istorije?
A posle ćeš da se čudiš kada ti neko bude opalio po ovoj provokaciji![]()
Aj se ja sad pravim neuka, pa ne skontam ''najsvetliji trenutak srpske istorije''Koja provokacija, bilo koji normalan covjek pogotovu Srbin, da cak pomisli nesto negativno o Titu i Sfrj, je ludost.
Aj se ja sad pravim neuka, pa ne skontam ''najsvetliji trenutak srpske istorije''![]()
I to što kažešKad je bilo Tita mogla si na klupi da spavas…danas nista
I to što kažeštad je Budva bila srpska
čekaj, pa i sad je Budva srpska
![]()
Teškoo .. to poređenje neće da može da ti prođeDa i Niš je tad bilo bugarski, i danas po malku
Teškoo .. to poređenje neće da može da ti prođe![]()
Kao i svake godineMa lagerta samo ti dodji u srpsku budvu da srbujes do zore![]()
Хајде Дуле, па ти си озбиљан, каква су то питања. Како хоћеш да ти одговорим, камо је "велики Србин" Драшковић имао подршку народа?Како је онда имао подршку тог народа?
Види неки моји рођаци су нестали у периоду 45 - 48, породица никад није сазнала за њихове гробове.Да док су били титоисти.
Што лажеш да није свима било добро осим шумадинцима, док вам се брозославија није распала.
Ко се највише курчио, тај је највише наје6о...
Неморални, немо да се сад вадиш да вам није било лепо под Брозом и 6том личком
Како су они који су остали у Лици на својим огњиштима могли стријељати по Србији и владати сво вријеме тамо и истовремено бити у Лици?Ајде ОЗНАовац одиеби...
Нисте мислили када сте дошли 1944 и стрељали нас без решења за стрељање. А када је Лика пала нисте помислили да су вас ваши завичајци и деришта комунизма издали?
Ма нисмо вас ми издали које сте стрељали, отели имовину и уништили државу и друштво
Хоћеш још објашњеног проклетства и непокајаности над српским светосавцима?
Антисветосавац питам те?
Било је много грешака и погрешних одлука у читавој нашој историји али никако да дођемо памети. Зато се и питам докле ће ићи ово предбацивање за које рецимо има основе са свих страна? Док се дефинитивно не раздвојимо на источне и западне Србе? Ако већ не можемо то превазићи, можда би тако и било најбоље, или жаргонски извините, не бисмо вас више задржавали, Црногорци су већ искочили из корпуса управо због таквих ствари.Imali smo, ali nismo shvatali koje će posledice imati jugoslovenstvo.
Pa delimo se mi po selima u Srbiji, što ne bi i po regionima, i tako daljeБило је много грешака и погрешних одлука у читавој нашој историји али никако да дођемо памети. Зато се и питам докле ће ићи ово предбацивање за које рецимо има основе са свих страна? Док се дефинитивно не раздвојимо на источне и западне Србе? Ако већ не можемо то превазићи, можда би тако и било најбоље, или жаргонски извините, не бисмо вас више задржавали, Црногорци су већ искочили из корпуса управо због таквих ствари.
Како су они који су остали у Лици на својим огњиштима могли стријељати по Србији и владати сво вријеме тамо и истовремено бити у Лици?
Много је то мржње за једног светосавца, не иде то једно са другим.
Na rukovodećim mestima, već smo napomenuli, bili su Srbi. Problem je što je broj egzekutora bio većinski poreklom iz navedenih krajeva, pa je to u narodu stvorilo mišljenje da su oni krivi za sva ta dešavanja.Po Srbiji su ponajviše streljali Ličani Krcun i Ranković. Inače, procentualno najviše članova SK bilo je u "užoj" Srbiji . U stvari odmah iza CG.
Па то је нормално, увијек има тог неког ривалитета, али ово је ипак дубље, зато сам и навео примјер Црне Горе, скоро до јуче се Срби и Црногорци нису раздвајали и били су реално блискији међусобно него што су то икад били Срби из Србије са Србима из Босне и Хрватске.Pa delimo se mi po selima u Srbiji, što ne bi i po regionima, i tako daljeništa novo za Srbe
![]()
Pa delimo se mi po selima u Srbiji, što ne bi i po regionima, i tako daljeništa novo za Srbe
![]()
Па које су позитивне посљедице дијељења Срба и Црногораца?Svi ljudi svijeta se dijele ne samo Srbi. Podjele ne moraju biti lose, kao sto na utakmice se dijele navijaci - ali kakve su posljedice podjele je proizvod karaktera tog naroda.
Па које су позитивне посљедице дијељења Срба и Црногораца?
Misliš na bananeObjektivno gledano - CG je dozivjela ekonomski procvat od nezavisnosti i otarasila se negativnog nasljedja 90ih. Dok za Srbiju dobila je svoju himnu, zastavu, ime.