Србијанци и дођоши

Луди су Шумадинци за југословенством, нарочито после црвеног терора 1944-45 од случајних срба дођошке партизанштине

Сви су по републикама/предсецесијама профитирали и будалили се да су титоисти. Сви осим шумадинца
Fala ;)

Ja i dalje ne razumem ovu temu. Ljudi pobegli iz ratnih zona, u matičnu državu, zar su trebali da se sele u Australiju? Jedini problem su loša iskustva sa nekima, koji su zloupotrebili položaj i dočepali se funkcija, ali ko je kriv starosedeocima što su nesložni, neki su i nesposobni a mnogi su inertni...

Како је онда имао подршку тог народа?
Хајде Дуле, па ти си озбиљан, каква су то питања. Како хоћеш да ти одговорим, камо је "велики Србин" Драшковић имао подршку народа?
Срби су у Аустроугарској били грађани другог реда, веома мало Срба је било политички активно, а и то су били људи из варошица које нико са села није познавао гдје је управо живјела већина народа у доста тешким условима, бринули су се како да преживе и прехране многочлане породице, а до политике им је било као до лањског снијега, довољно је било да се неко из села ангажује и каже да има неки Србин за кога треба гласати и то је то.

Да док су били титоисти.

Што лажеш да није свима било добро осим шумадинцима, док вам се брозославија није распала.

Ко се највише курчио, тај је највише наје6о...

Неморални, немо да се сад вадиш да вам није било лепо под Брозом и 6том личком
Види неки моји рођаци су нестали у периоду 45 - 48, породица никад није сазнала за њихове гробове.
Мени лично је боље сада него што ми је било тад и мојој дјеци је сад дефинитивно боље него мени кад сам био у њиховим годинама.
Причаш о нечему о чему немаш благе везе.

Ајде ОЗНАовац одиеби...

Нисте мислили када сте дошли 1944 и стрељали нас без решења за стрељање. А када је Лика пала нисте помислили да су вас ваши завичајци и деришта комунизма издали?

Ма нисмо вас ми издали које сте стрељали, отели имовину и уништили државу и друштво

Хоћеш још објашњеног проклетства и непокајаности над српским светосавцима?

Антисветосавац питам те?
Како су они који су остали у Лици на својим огњиштима могли стријељати по Србији и владати сво вријеме тамо и истовремено бити у Лици?
Много је то мржње за једног светосавца, не иде то једно са другим.

Imali smo, ali nismo shvatali koje će posledice imati jugoslovenstvo.
Било је много грешака и погрешних одлука у читавој нашој историји али никако да дођемо памети. Зато се и питам докле ће ићи ово предбацивање за које рецимо има основе са свих страна? Док се дефинитивно не раздвојимо на источне и западне Србе? Ако већ не можемо то превазићи, можда би тако и било најбоље, или жаргонски извините, не бисмо вас више задржавали, Црногорци су већ искочили из корпуса управо због таквих ствари.

Било је много грешака и погрешних одлука у читавој нашој историји али никако да дођемо памети. Зато се и питам докле ће ићи ово предбацивање за које рецимо има основе са свих страна? Док се дефинитивно не раздвојимо на источне и западне Србе? Ако већ не можемо то превазићи, можда би тако и било најбоље, или жаргонски извините, не бисмо вас више задржавали, Црногорци су већ искочили из корпуса управо због таквих ствари.
Pa delimo se mi po selima u Srbiji, što ne bi i po regionima, i tako dalje :mrgreen: ništa novo za Srbe ;)

Како су они који су остали у Лици на својим огњиштима могли стријељати по Србији и владати сво вријеме тамо и истовремено бити у Лици?
Много је то мржње за једног светосавца, не иде то једно са другим.

Po Srbiji su ponajviše streljali Ličani Krcun i Ranković. Inače, procentualno najviše članova SK bilo je u "užoj" Srbiji . U stvari odmah iza CG.

Po Srbiji su ponajviše streljali Ličani Krcun i Ranković. Inače, procentualno najviše članova SK bilo je u "užoj" Srbiji . U stvari odmah iza CG.
Na rukovodećim mestima, već smo napomenuli, bili su Srbi. Problem je što je broj egzekutora bio većinski poreklom iz navedenih krajeva, pa je to u narodu stvorilo mišljenje da su oni krivi za sva ta dešavanja.

Pa delimo se mi po selima u Srbiji, što ne bi i po regionima, i tako dalje :mrgreen: ništa novo za Srbe ;)
Па то је нормално, увијек има тог неког ривалитета, али ово је ипак дубље, зато сам и навео примјер Црне Горе, скоро до јуче се Срби и Црногорци нису раздвајали и били су реално блискији међусобно него што су то икад били Срби из Србије са Србима из Босне и Хрватске. ;)

Back