Srbijanci i Beograđani u panici

Evo vam, ako niste znali, danasnje tipicne prave beogradjanke.
Posle kazete da ce neko da pokvari Beogradzane.
Klasa zar ne.
:D
Jeste, kao sto je ona danasnja Beogradjanka, tako su danas Srbi Srbi...znaci q od ovce...Njena Beogradjanstina je odmah posle promene licne karte, kao i kod Srba podnosenjem zahteva za promenu prebivalista iz vukoebine u neko mesto u Srbiji.

Zato i nema Srba ili zato ja nisam Srbin osim po p materinoj...
Ovako dolazis u poziciju ili da nisi Srbin ili da su Srbi danas neki drugi narod...na koje ne licis ni po cemu , ama ni po genetici , jer dansnji Srbi su mesano dve vrste jedna prosiptarija i jedna probosancerija....ali nikako onaj stari simetricni dinaridski tip sto nekad ucismo u skoli...

Ja sam radije za varijantu da danasnji Srbi nisu kao nekadasnji Srbi jer je to po meni normalniji izbor nego da pokusavam pa da me uhvate na sacekusu, da ja pojedinacno nisam Srbin jer nisam lopov sto je retkost, nisam glup kao tocilo sto je opet retkost, ne apliciram toliko lukavstinu sto je opet retkost....

Isto kao sto si automatski dubokoverujuci pravoslavac ako si Srbin, to ti je garantovano samim rodjenjem..a svi ili velika vecina blage veze nema nista, ne nesto nego nista o pravoslavlju...

Kad pricamo o Beogradjanima.....Beogradjani imaju drugacije manire, ali da to nazovem smek, zavisno od toga da li su prva , druga , treca , cetvrta generacija u BG...
To se da primetiti , ali se ne izgovara...
Npr Vucic stalno izgovara da je Beogradjanin....kao rastao u tom Beogradu, ali cak i kad pokusava da bude opusten, ili prilikom nekih spontanih detalja, ja ne vidim i nikad kod njega nisam video nista Beogradsko....to mi je odmah upalo u oci, a nikad nisam proveravao njegovu biografiju....nauci covek da ne proverava izjave ljudi jer nema svrhe, neki su spremni da idu toliko da se i falsifikuju listovi rodjenja...

E sad, da se to toliko naglasava, kao ponesto sto se naglasava, onda bi hajducija gledala da se sto bolje uku.rvi, tj mimikriju primeni....
Kao kod govora kad Nislije na niskim televizijama krenu Beogradski, a da me ubijes nemam pojma odakle im izvor takvog naglaska...ili uopste ideja da tako govore Beogradjani....mozda sam ponekad cuo neke novobeogradjanke da tako pricaju, znaci curice, a pitanje je da li su uopste iz BG...
Jesu po imovini , to je sigurno , ali ovako ne znam..

Tako da ja licno ne bih uvodio taj kriterijum Beogradjanin niti stari Beogradjanin, jer ovako funkcionise, ko zna on je unutar tog kola, a da je pomalo zatvoren krug, jeste, ali se rado pusta da je vidljiv neki drugi sistem zatvorenih krugova Beogradjana, a ne taj , nego ovaj pozeraj krug....i ljudi se ubise da udju u taj krug Beogradjana...i ok, kao prizna im se, a ustvari nikad i ne saznaju za neki drugi krug Beogradjana....saznaju samo za taj , kluberski , umetnicki , pozerajski, pozerski , ja volim da mislim da je pravni fakultet i bonafides neki epicentar tih pozeraja do jaja, nekako mi je to kao matica....
Nekad je bio , najprocisceniji pozeraj...

Sa druge strane stvorena je i duboka drzava, uglavnom saradnjom velikih lopova, politicara i otpadnika iz sluzbi bezbednosti....
Delimicno se jaki kadrovi biraju i iz kruga Beogradjana, ali ovog pozerajskog kruga ali uz uslov da hoce u krug duboke drzave....npr kao trenutni direktor Telekoma...tip je iz kruga Beogradjana, iz kruga pozeraj Beogradjana i iz kruga duboke drzave...sve tri instance je prihvatio da bi izgurao karijernu liniju koja vodi sigurica ka direktoru Telekoma..

Prosetas Knezom i tacno znas ko je odakle.
Taj talenat nemam....
Obicno ako prosetas BG vecina setacica je iz Kragujevca, sto bas iz Kragujevca, pa bila jednom jedna opklada, sedeli smo gde je sad Kasina, tj kod Meka u blizini , za ove koji ne izlaze sada u Kasinu, i tip iz Varvarina, inace najpevljiviji naglasak iz tog kraja...kaze bar pola zenskih Beogradjanki je iz Kragujevca, i mi resimo da proverimo , prilazimo zenskama, ovako , bum tras, a kad ste mladi i lepi to prolazi ako znate kako , a i on i ostali iz te grupice su znali i krene prica, prvo su iz BG, posle ponovo pitamo , ali odakle su stvarno i tacno ih je ogroman broj rekao da je iz Kragujevca....
Tako da je eksperiment potvrdio tvrdnju tog tipa...
Ja sam bio zatecen jer sam mislio da ima i valjevki i uzicanki , jer sam ja takve upoznavao, ali one su valjevke i uzicanke i kad su u BG, dok su Kragujevcanke odmah postajale cim sidju sa busa Beogradjankama...a dolazile su i na vece i na dan u BG...

Jedino sto znam da prepoznam na ulicama BG su leskovcanke ....to znam...ali ne ja da ih prepoznajem, nego brate one se oblace slicno....same su krive...

Pradeda je dosao iz Lezimira. Deda, otac i dva brata i ja smo rodjeni u Beogradu. Pradeda je dosao u Beograd kada se na Dorcolu jos cistilo od Turaka i tada je otvorio prvu stolarsku radionicu u Beogradu. Kasnije je radionica premestena kod Kalemegdana.

I stvarno misliš da možeš selektovati ko je iz Beograda ili ko nije?

Da li smatraš da neko ko danas dođe, za četiri generacije može doći nekome ko hoda u Beogradu i brojati krvna zrnca? Meni je to malo smešno iskreno.

I stvarno misliš da možeš selektovati ko je iz Beograda ili ko nije?

Da li smatraš da neko ko danas dođe, za četiri generacije može doći nekome ko hoda u Beogradu i brojati krvna zrnca? Meni je to malo smešno iskreno.
Ne oznacavam (selektiram) nikoga. Samo hocu da kazem da se Beogradjani ne kupaju u fontanama ili eventualno peru noge u njima.
A da li na to imam prava, svakako da imam. Sumnjam da i tebi ne bi smetalo.

Poslednja izmena:
Ne oznacavam (selektiram) nikoga. Samo hocu da kazem da se Beogradjani ne kupaju u fontanama ili eventualno peru noge u njima.
A da li na to imam prava, svakako da imam.

Slažem se ja sa tim da nemaju baš divan odnos uvek prema gradu, komšinica se doselila iz Leskovca i u zgradi ostavljaju klompe i ostalo ispred vrata.. Sve to razumem. Ali mi je smešno naročito kad neko dođe i kao ja sam Beograđanin, a ono majka Pinosava, otac Leskovac...

Slažem se ja sa tim da nemaju baš divan odnos uvek prema gradu, komšinica se doselila iz Leskovca i u zgradi ostavljaju klompe i ostalo ispred vrata.. Sve to razumem. Ali mi je smešno naročito kad neko dođe i kao ja sam Beograđanin, a ono majka Pinosava, otac Leskovac...
Vidi, maniri se sticu u kuci. I ja znam ljude iz Nisa, Vlasotinaca....... Da samo cujes sta oni tek kazu na to.

Back