Srbijanac

Kada sa Hrvatima o tome divanim, oni iskreno kazu da ne vide nista lose u izrazu "Srbijanac" jer smo mi "Srbijanci" za njih nekakvi pitomi ljudi ( nikada nisu ni imali veze s nama)
a to kazu da bi nas kao razlikovali od svojih Srba. I to je za mene OK objasnjenje, a i ne tice me se.

Ali kada se neprekidno ponavlja , i ne samo kod Dodika nego i u medijima u RS taj izraz "Srbijanci, srbijansko", e onda odlepim.

vec sam rekao da me ne zanima sta misle o tom drugi narodi...boli kad te brat zajebava..

Ne, i nemojd a mešaš NAROD (Srbain) sa pripadnošću državi (Srbijanac, Australijanac) ta dva mogu zajedno ali ne moraju.

Za ove koji nemaju slične nazive to nemaju SAMO U SRBSKOM jeziku jer imaju države od skora. Drugi jezici itekako poznaju to.

Ja se ogranicih na drustvo iz bivse SFRJ i vidim da smo mi jedini indiJANCi kojima su to uspeli da uvale. Madjarski i Albanski ne znam, ali bih voleo da se javi neko ko zna pa da mi kaze da li imaju razlicite nazive za Madjara iz Madjarske i Madjara iz svih ostalih okolnih zemalja (a ima ih u svim zemljama) - Madjar/Madjarijanac.

Ne mislis valjda da ja treba da znam ko su ovi "pevaci i pevacice" i da ja svoje misljenje o svom narodu , svoju istoriju kreiram tako kako te polupismene budale tebi serviraju?
Izvini, ali ja ne znam ko su oni, a kako stvari stoje, necu se ni truditi da saznam.

Kulturoloski nivo i svest Srba danas je na nuli, reperi su neke pevaljke po splavovima,na yotube clipovima i kako one odrede onda to mora da je ispravno?
To si hteo da kazes?

nema mene ko da uci istoriju Srba, znam je ja dovoljno dobro

i glupo je poredjenje repera i splavarskih pevacica sa jednim Brankom Radicevicem ili Vukom Karadzicem koji su prvi taj termin koristili a ne kakvi Austrougari...

a ko zna, mozda su oni zapravo radili za Austrougarsku... mozda je to jos jedna zaveru i nizu protiv srpskog naroda

Ja se ogranicih na drustvo iz bivse SFRJ i vidim da smo mi jedini indiJANCi kojima su to uspeli da uvale. Madjarski i Albanski ne znam, ali bih voleo da se javi neko ko zna pa da mi kaze da li imaju razlicite nazive za Madjara iz Madjarske i Madjara iz svih ostalih okolnih zemalja (a ima ih u svim zemljama) - Madjar/Madjarijanac.

Društvo iz SFRJ je skupina nedonoščadi a Srbiaj je prava država za Razliko od Slovenije i ostalih, dakle mi možemo da se poredimo samo sa Amerikancima, Austrijancima, Francuzima, Australijancima, i drugima, nikako sa nekiam nebitnima.

Madjarska je država tek od 1918 godine. Doduše kada je Vojvodian bila deo Madjarske imali su naziv MADJARON, sada ne znam kakva je situacija a to je bio naš naziv.

kad kazes Srbinu iz Crne Gore Crnogorac, kad kazes Srbinu iz Bosne Bosanac, Srbinu iz Hercegovine Hercegovac, Srbinu iz Dalmacije Dalmatinac to je ok... al zato ne daj Boze da kazes Srbinu iz Srbije Srbijanac... to je uvreda prvog stepena!

ja sam Srbin iz Srbije pa mi niti smeta niti nesto preterano godi kad me neko nazove Srbijancem... ako Snezana Djurisic i drugi pevaci sebe zovu Srbijancima sta je onda tu toliki problem

Izvini,ali meni kad neko kaze da sam bosanac,za mene je to teska uvreda,ja sam Srbin i nista drugo!!!

Neće nas zavaditi s pravoslavnom braćom u Srbiji

Društvo,
06:16, 19.08.2012.

Autor: G.Raković,Foto: Dado Đilas
21 komentara

muhamed-jusufspahic-1345318766-199608.jpg

Ulazak Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina u Vladu je dobar za Srbiju, za Bošnjake i za sve srbijanske muslimane

Muslimani danas slave Ramazanski bajram. Na ovaj veliki praznik muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić govori o ramazanskom postu, odnosima među Bošnjacima i gradnji nove džamije u Beogradu.

http://www.kurir-info.rs/nece-nas-zavaditi-s-pravoslavnom-bracom-u-srbiji-clanak-371464

Evo današnjeg članka koji mnogo objašnjava.

Muftuja SRBIJANSKI - jer je muftija na celoj teritoriji Srbije, a svakako niej muftiaj SRPSKI - mada bi po Paji to ispalo :D

Poslednja izmena:
Neće nas zavaditi s pravoslavnom braćom u Srbiji

Društvo,
06:16, 19.08.2012.

Autor: G.Raković,Foto: Dado Đilas
21 komentara

Ulazak Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina u Vladu je dobar za Srbiju, za Bošnjake i za sve srbijanske muslimane

Muslimani danas slave Ramazanski bajram. Na ovaj veliki praznik muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić govori o ramazanskom postu, odnosima među Bošnjacima i gradnji nove džamije u Beogradu.

http://www.kurir-info.rs/nece-nas-zavaditi-s-pravoslavnom-bracom-u-srbiji-clanak-371464

Evo današnjeg članka koji mnogo objašnjava.

Muftuja SRBIJANSKI - jer je muftija na celoj teritoriji Srbije, a svakako niej muftiaj SRPSKI - mada bi po Paji to ispalo :D

ima li hrvatska svog muftiju..?? kako se on zove..??

Ti si Srbin i Srpćanin (Ako si iz RS) a daće Bog da postanete ubrzo svi Srbi Srbijanci.

Priznaj da ima logike mnogo u onome sto Pajo pise!Kao drzavljanstvo po meni izraz Srbijanac mozda i moze proci(recimo Madjar iz Srbije je Srbijanac,Bosnjak iz raske je Srbijanac,..)ali kao nacionalna odrednica,izraz Srbin,po meni nema alternativu!

Ti i jesi srbin,al za sebe i kod kuce, a za nas u Srbiji ces ostati bosanac;)

To je zato,sto na zalost,ne uvazavate moje nacionalne osjecaje!

Ali i to je sve manje i manje,jer se ljutimo sve vise na to kad nas zovu bosanci.Moja rodjena sestra je udata u Srbiji i vec sva familija od zeta zna da me ne smiju zvati bosanac!

Poslednja izmena:
Priznaj da ima logike mnogo u onome sto Pajo pise!Kao drzavljanstvo po meni izraz Srbijanac mozda i moze proci(recimo Madjar iz Srbije je Srbijanac,Bosnjak iz raske je Srbijanac,..)ali kao nacionalna odrednica,izraz Srbin,po meni nema alternativu!

E, pa o tome i jeste reč. Srbijanac je izraz državlajsntva (umesto odvratnog "gradjanin Srbije) A Srbin je brate - naziv za pripadnika Srpskog naroda.
Srbin - Srbijanac, Madjar - Srbijanac. To pričamo.

28. 03. 2012

PRESS

intervju: Muhamed jusufspahiĆ
Ja sam srpski patriota

Po veri musliman, po rođenju Beograđanin i Dorćolac, po ubeđenju Srbijanac. Beogradski muftija Muhamed Jusufspahić razgovarao je sa Veljkom Miladinovićem o svom odrastanju, veri u Boga, komšijama, odnosu države prema muslimanima, turskim serijama, događanjima u Sandžaku.

A kako se zovu vladike u Srbiji, a kako biskup u Beogradu?
I da li je gospodin Irinej srbijanski patrijarh srbijanske pravoslavne crkbve? Ili nije?

A bre, vide li ti sta nas snadje u ovoj postkomunistickoj demokatiji?

Irinej je Patrijarh Srpske pravoslavne crkve jer su njeni vernici Srpske nacionalnosti i ne deluje samo u Srbiji vec svudge gde ima Srba

A kako se zovu vladike u Srbiji, a kako biskup u Beogradu?
I da li je gospodin Irinej srbijanski patrijarh srbijanske pravoslavne crkbve? Ili nije?

A bre, vide li ti sta nas snadje u ovoj postkomunistickoj demokatiji?

ne znam koja je ovo tema za redom..ali je vise bez veze upustati se sa istima u istu pricu...

Irinej je Patrijarh Srpske pravoslavne crkve jer su njeni vernici Srpske nacionalnosti i ne deluje samo u Srbiji vec svudge gde ima Srba

Irinej je patrijarh SRPSKI jer ima ingerenciju nad Srbima. Imamo i patrijarha RUMUNSKOG koji je nadležan za Rumune u srbiji itd.
Jusufspahić je SRBIJANSKI jer je nadležan TERITORIJALNO za celu SRBIJU za Arape, "Bošnjake", Turke, Rome i sve druge.

Back