Srbija u Evropi a Vlasi u Republici

......Uprkos očekivanju da će rasprava o kandidatskom statusu Srbije biti kratka, rasprava se odužila zbog tvrdog stava Rumunije koja traži da se u zaključke uključki i stavka o položaju vlaške manjine.

E moji Vlasi .....

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=02&dd=28&nav_category=1262&nav_id=586205

Ма "намирисали" Румуни злато на тим просторима па присвајају Влахе - А САМИ ВЛАСИ ГОВОРЕ ДА НИСУ РУМУНИ..... свашта.... па не може Србија силом да измисли да су Власи Румуни када они сами за себе кажу да то нису.........

Ti si jos juce znala sta ce da se desi .......

Re: RADUJETE LI SE ``STATUSU KANDIDATA``?
Рачунам да ће нас Румунија помоћи да не добијемо статус кандидата

Piam se kako ???

То зна сваки човек ,Руминија је у жестокој кризи недавно је и влада поднела оставку због кризе и желе да нам помогну

Ма "намирисали" Румуни злато на тим просторима па присвајају Влахе - А САМИ ВЛАСИ ГОВОРЕ ДА НИСУ РУМУНИ..... свашта.... па не може Србија силом да измисли да су Власи Румуни када они сами за себе кажу да то нису.........

I ja to kazem ....nisam Rumun
Mozda namirisali znato .....neznam ali znam kome cu da lupam samare za mesec dana po povratku u moj rodni Petrovac na Mlavi

I ja to kazem ....nisam Rumun
Mozda namirisali znato .....neznam ali znam kome cu da lupam samare za mesec dana po povratku u moj rodni Petrovac na Mlavi

Њихово "противљење" је само ИНСТАЛАЦИЈА НЕЧИЈИХ ДРУГИХ ИНТЕРЕСА И ЗАХТЕВА....... у то сам сигуран... јер Румуни никада кроз историју
нису били против нас.......

Њихово "противљење" је само ИНСТАЛАЦИЈА НЕЧИЈИХ ДРУГИХ ИНТЕРЕСА И ЗАХТЕВА....... у то сам сигуран... јер Румуни никада кроз историју
нису били против нас.......

И нису против нас ,спашавју нас из брода који тоне

Uprkos očekivanju da će rasprava o kandidatskom statusu Srbije biti kratka, rasprava se odužila zbog tvrdog stava Rumunije koja traži da se u zaključke uključki i stavka o položaju vlaške manjine.

Jedan zvaničnik koji prisustvuje današnjem sastanku EU ministara rekao je pak Beti da je Evropska komisija ponudila Rumuniji da se posebnom izjavom naglasi da će biti pažljivo praćeno kako se sprovode zakoni i politika Srbije prema nacionalnim manjinama.

Rumunski predstavnici nisu zasad izričito navodili da je reč o vlaškoj manjini u Srbiji, iako je nezvanično objašnjeno da za Bukurešt to predstavlja određen problem.

Oko 12 sati agenciji Beta je javljeno da je rasprava još u toku, kao i da se očekuje da odluka uskoro bude doneta. Istovremeno su zemlje koje ne priznaju nezavisnost Kosova, a posebno Španija i Kipar, stavile do znanja da su protiv predloga Evropske komisije da se izradi studija o izvodljivosti za sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Kosova EU, što su tražile neke zemlje članice EU.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Rumunija otvara konzulat u Zaječaru
Izvor: Tanjug
Zaječar -- Rumunija će, nakon Vršca, uskoro otvoriti konzulat i u Zaječaru.

"Rumunski konzulat u Zaječaru umnogome će olakšati život Rumunima koji žive na području šest okruga u Srbiji, posebno stanovnicima Timočke krajine, jer neće morati po dokumenta i druge potrebe da idu u Beograd", rekao je Dimitrije Kračunović, predsednik Demokratskog pokreta Rumuna Srbije.

On ne krije zadovoljstvo što je ideja ovog političkog pokreta još od 1992. godine o osnivanju rumunskog konzulata u Zaječaru konačno zaživela i što je Vlada Srbije donela takvu odluku.

"Rumunski konzulat sada uspešno radi u Vršcu. Još uvek ne znamo kada će i na kojoj lokaciji u Zaječaru konzulat početi sa radom. O tome će verovatno odlučiti Ministarstvo inostranih poslova. Kada se to dogodi, osim bržeg i jednostavnijeg dolaženja do potrebnih dokumenata ,verujemo da će to omogućiti i protok radne snage između Srbije i Rumunije, koja je u Evropskoj uniji i da će doći i do drugih pozitivnih procesa", ističe Kračunović.

Kako je objavljeno u poslednjem broju Službenog glasnika, konzularna područja obuhvatiće borski, zaječarski, pirotski, nišavski, jablanički i pčinjski okrug.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=02&dd=01&nav_category=11&nav_id=579098

Причаш у садашњем времену.. Данас Власи нису, сутра ће можда Румуни бити..
Џабе нама што је Дунав широк, кад нам је памет уска..

Mnogo napumpali tu pricu da su Vlasi rumuni. Ja ti brate zivim na istoku zemlje i celo leto sam proveo po vlaskim selima. I kroz pricu sa njima sam shvatio da oni sebe ne smatraju Rumunima vec Srbima.
Ali batice kao sto i sam znas, tudji interesi ce nam doci glave tako da ce i mene proglasiti rumunom ili bugarinom xD

Back