Hrvatski vojni obaveštajac Vinko Klasan: Srbija ima najbolju protivvazdušnu odbranu u Evropi

Eto ne funkcionira uopće troše se milijarde samo da se zna da se ima, a koristiti ih je nemoguće, jel tako? Mislim, ima logike, jasno da ti i Džegi bolje znate od svih vojnih stručnjaka. :D

Дакле, функционише ли, или не функционише? Тј. функционише ли успешно у Украјини?

С тим што је опрема из разних НАТО земаља, а и Израела, у ствари рађена по истим стандардима.

Питање је просто.

Дакле, функционише ли, или не функционише? Тј. функционише ли успешно у Украјини?

С тим што је опрема из разних НАТО земаља, а и Израела, у ствари рађена по истим стандардима.

Питање је просто.
Pa rekoh ne funkcionira, samo pokušavaju uplašiti Ruse kao mi onim cijevima od S300 Srbe
Jedan stane ispod cijevi Patriota i drži baklju, drugi puše u nju da ruski dronovi misle da je lansiranje

Pa kako sa tobom dudukom da pričam o PVO sistemima ili o bilo kom sistemu naoružanja? Gubljenje vremena. NaJača pvo na svijet je srbska, sve pet. Sve si u pravu.

A sta se ti javljas kad pojma nemas?

Znas bolje od hrvatskog najboljeg strucnjaka za PVO Vinka Klasana ili Militaty Watch Magazine casopisa?

Oni tvrde da je srpska PVO najbolja u Evropi jer je slojevita.

A ko si uopste ti da bi tvrdio suprotno?

Niti si vojno lice niti strucnjak za to , verovatno si konobar po zanimanju.

Nisam ni ja strucnjak al ja postujem i prihvatam sta strucnjaci kazu za razliku od tebe.

Zato cuti i citaj

https://militarywatchmagazine.com/a...-surface-to-air-missile-networks-chinese-hq22

Pa rekoh ne funkcionira, samo pokušavaju uplašiti Ruse kao mi onim cijevima od S300 Srbe
Jedan stane ispod cijevi Patriota i drži baklju, drugi puše u nju da ruski dronovi misle da je lansiranje

Па, све ми се чини да ће и моћна ПВО Србије тако ако нас, не дај Боже, НАТА опет нападне.

Pa kako sa tobom dudukom da pričam o PVO sistemima ili o bilo kom sistemu naoružanja? Gubljenje vremena. NaJača pvo na svijet je srbska, sve pet. Sve si u pravu.

Military Watch Magazine kaze da je srpska PVO jedna od najboljih na kontinentu.

Uporedi to sa vremenom kad su Srbijom vladali tvoji evrounijati, gde od PVOa nismo imali bukvalno nista.

Cak i ono malo sto je prezivelo ratove i sankcije 90tih kao ruske sisteme Strela 2M vi ste prodali ciganima na kilo.

Od vas gorih stetocina na vlasti nije bilo

Prema vama Vucic je melem na ranu

Malim i teritorijom kompaktnim državama poput Srbije svaki PZO je beskoristan. Promijenila se vojna tehnologija, u naoružanju borbenih aviona, kao odgovor na dalekometni PZO, su sada sa jedrećim bombama dometa 130km, relativno malim krstarećim raketama dometa skoro 300km, oružja kojim avioni ostaju daleko izvan dometa pzo.

Dok su navođene bombe 1999. imale domet oko 15km, sadašnje generacije počinju od nešto preko 70km na dalje.
Najbolji sustav koji ima Srbija ima domet 100km.

Rusija koja je slovila za zemlju sa najboljim PZO ne može se obraniti od sporih dronova veličine sportskog aviona.

Не ради се уопште о ПВО као таквој; српски таблоиди (и не само српски) воле овакве бомбастичне тврдње јер су популарне и маме читаоце. Сваких пар месеци открију "највећа налазишта нафте у Бабушници" и да се "крунисане главе обраћају Вучићу кад год им треба савет" и сл

Прилично је детињасто упуштати се дубље у такве тврдње и аутистично набрајати каква оруђа ПВО има

Back