Srbija - SAD polufinale OI Pariz 2024

Iskreno nisam optimista što se tiče utakmice i ne radujem se susretu sa njima nimalo, mislim da nisu nepobedivi i da se može i sa njima igrati (kao što su i pokazale neke prethodne utakmice) ali da nažalost mi ipak igrački imamo malo limitiran tim za tako nešto, za eventualno iznenadjenje potrebna je i sjajna timska i pametna igra i zavidan individualni kvalitet a nažalost sa ovim drugim smo malo u deficitu i realno mi ne spadamo u sam vrh kad je u pitanju individualni kvalitet, mi jednostavno sem Jokića i Bogdanovića nemamo igrače koji imaju 15-20 poena u rukama i koji prave razliku na terenu, mislim imamo Jokića, Bogdanovića koji je isto jedan renomiran i respektabilan NBA igrač, ajde Micića bivšeg MVP-ja Evrolige koji je malo živnuo od kako je prešao u Šarlot i to je to, imamo rovitog Jovića koji je nešto počeo da dobije neke minute i prostor u Majamiju ali je još daleko od neke zvezde i nekog renomiranog igrača, dok ostatak tima su momci koji postižu izmedju 5 i 10 poena u Evroligi i koji možda nisu ovako loši igrači ali niko od njih nije nosilac igre u svom timu i neko oko koga se gradi igra i niko od njih nije igrač koji donosi ekstra kvalitet i pravi razliku na terenu već su samo ono igrači zadatka i tek jedni od igrača u rotaciji.
Tako da ono imamo jednog MVP-ja, jednog vrlo dobrog renomiranog NBA igrača, još jednog takodje renomiranog igrača (ali koji opet ne može da se meri sa Teom), jednog igrača koji se još traži u NBA i 8-oricu prosečnih evroligaških igrača od kojih nijedan nije nosilac igre u svojoj ekipi, i bojim se da je to premalo za njih, mislim da nam fali malo više kvalitetnih igrača (da ne pominjem sad kakve smo nekad imali) i malo više onog "suvog" individualnog kvaliteta kako bi mogli ozbiljnije da im se suprostavimo.

Inače ono što sam rekao i pred OI i pred SP, mislim da nisu nepobedivi ali da ako ih neko i pobedi to će verovatno biti neko drugi, mislim da ima par ekipa koje mogu da ih pobede ali da nažalost mi ne spadamo medju njih (iako možemo da pobedimo te ekipe što mogu njih da pobede).

Inače te priče kako ovaj "Dream Team" jači od onog iz 92. je glupost, sad što su nas nakantali mi pravimo od njih neke babaroge ili ne znam ni ja šta i tražimo izgovore za našu blamažu, svakako nije jači, mislim Lebron sa 40 godina sigurno nije bolji nego Džordan sa 29,30 u svom prajmu (zapravo nije nikad bio bolji nego Džordan), Kari, Buker, Halibarton i Džru Holidej sigurno nisu bolji od Medžika Džonsona ili Džona Stoktona, Durent, Džejson Tejtum ili Derik Vajt ne mislim da su bolji od Lerija Birda, Skotija Pipena, Čarsla Barklija i Klajda Drekslera i Krisa Malina u svom prajmu, takodje Adebajo, Entoni Dejvis i Embid sigurno nisu bolji od Karla Melouna, Patrika Juinga i Dejvida Robinsona.
Recimo primera radi ovaj njihov tim čak i nije toliko mnogo jači od onog sa SP, jer realno Kari možda jeste veće ime i više je uradio u karijeri od Bransona ali u ovom trenutku Stef Kari nije bolji igrač od Džejlena Bransona niti ima veći uticaj na igru, takodje u onoj ekipi fantastični Entoni Edvards je više dolazio do izražaja nego ovde gde ga pomalo "guše" neki igrači, takodje recimo mislim da Adebajo nije bolji igrač od Bankera ili od Ingrama, mislim Adebajo nije glavni igrač u svojoj ekipi dok Bankero jeste (plus Orlando je bio nešto bolje plasirana ekipa od Majamija), takodje recimo Derik Vajt sigurno nije bolji igrač od Mikela Bridžisa pa i verovatno Džoša Harta, takodje recimo Džru Holidej ofanzivno nije bolji igrač od Ostina Rivsa iako je svakako dosta bolji defanzivac, itd, tako da praktično ono jedino jači su za Durenta i Džejmsa, dva igrača i veterana čiji izostanak su teško mogli da nadomeste.

Pritom isto jedan mali detalj, mislim znamo svi kakvi su to sjajni igrači koje imaju, ali ajde da vidimo u kakvim ekipama oni igraju, Džejms i Dejvis igraju u LA Lejkersima koji su u prvoj rundi plej ofa izgubili od Denvera sa 4-1, Buker i Durent igraju za Finiks koji je isto u prvom kolu plej ofa počišćen od Minesote sa 4-0, Karija čiji Golden Stejt nije ni ušao u plej of prethodne sezone, Embida čija Filadelfija je isto ispala u prvoj rundi plej ofa od Njujorka sa 4-2, Adebaja čiji Majami je isto razbijen u prvoj rundi plej ofa od Bostona sa 4-1, eto jos imamo Edvardsa i Halibartona (koji su igrali i na SP) čiji timovi su igrali finala konferencija i Tejtuma, Holideja i Derika Vajta iz šampiona Boston Seltiksa koji ne igraju previše na ovom turniru i malo su u drugom planu, tako da kad pogledaš njihovi glavni igrači i nosioci igre su uglavnom igrači koji igraju u prosečnim ekipama na ivici plej ofa, koji ili su pičišćeni u prvoj rundi plej ofa ili nisu uopšte ni ušli u plej of.
Tako da eto još jedan dokaz da se može sa njima igrati i da se ne radi o ne znam kakvim vanzemaljcima i pogotovo da se ipak ne mogu meriti sa onim originalnim "Drtim Timom" iz 1992.

To sad što nas razbijaju i što im pružamo daleko manji otpor nego recimo Južni Sudan (pa čak i Portoriko koji je za razliku od nas od njih izgubio sa manje od 20 razlike) više govori o nama.
Mislim ne trebamo sad da se zanosimo kako igramo sjajno na ovom turniru i kako je polufinale ne znam kakav podvig jer realno igrali smo sa dva autsajdera turnira (jedne smo razbili a sa drugima smo se mučili) i eto dobili jako tesno jednu malo jaču ekipu Australiju zahvaljujući čemu smo se našli u polufinalu.

Mislim da se razumemo sve bi dao da večeras pobedimo Amerikance, ono častio bi sve žive, ono bio bi srećniji nego oni, siguran sam da se niko ne bi radovao više od mene, mislim da bi mi veselje trajalo do sledećeg leta ali nažalost bojim se da smo trenutno ipak malo igrački limitirana ekipa i da nam fali malo više onog "suvog" i individualnog kvaliteta da im se ozbiljnije suprostavimo i da je nažalost u pravu Pešić kada je rekao još pre par meseci da bi za ovaj naš tim bilo kakva medalja bila uspeh.

stavi ga na ignore...i mene je napao na isti način....čim se ne slažeš sa njime i av av sektom odmah nisi Srbin nego musliman ili Hrvat...lik treba da se leči...meni je na ignoreu od tad...nemam vremena da čitam retardirane postove
Ne mogu kao moderator da stavim bilo koga na ignore....

A i nije to baš moj fazon, više volim da čitam i da se smejem kad krene da slavi pamet i hrabrost Predsednika.

Back