SRBIJA PROTIV FASIZMA!

Treba li Srbija da cuva svoju antifasisticku tradiciju?

  • Da

  • Ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

oktobar49

Primećen član
Poruka
745
Nakon kontra-revolucionarnog puca 5.oktobra 2000. godine, izgleda da svaku narednu garnituru na vlasti hvata rehabilitaciono ludilo najmracnijih ideologija i pojedinaca krajnje desnice.Krenulo se sa rehabilitacijom Ravnogorskog pokreta Draze Mihailovica,pa iako se u tom trenutku ovako nesto mozda cinilo benignim (mnogi delovi cetnickih formacija su zaista bili antifasisti i borili se sa partizanima rame uz rame,neki cak i prelazili u NOP) zarad pomirenja srpskog naroda,ubrzo ce se pokazati da je to obicna "kisela voda" naspram onoga sto ce uslediti kasnije sa (ne)zvanicnim pokusajima rehabilitacija Milana Nedica i Dimitrija Ljotica.I apsolutno nema nikakve veze da li su na vlasti bili DS, DSS, SPO, NS, SPS (Ivice Dacica), sada i SNS...ova upala upala mozga aktulene politicke elite na vlasti 2000-2019 izgleda da je poprimila oblik epidemije.

Toliko je bolest uznapredovala da su politicki nepismeni vlastodrsci poceli da rehabilituju i aboliraju cak i ideologe Ustastva i muslimanskog ekstremizma Handzar Divizija!.

Da se ne bi brukali pred svetom i da bi bar malo poradili na ocuvanju antifasisticke tradicije kod nas Srba,otvaram ovu temu koja treba sve da nas opomene da ne smemo da zmurimo pred zlom,vec da ga identifikujemo i poput kancera hirurski precizno odstranimo,ne bi li zahvatilo zdravo tkivo srpskog i svih drugih naroda koji ovde zive.

Krenucu sa sa par priloga,a vi dalje nastavite,jer ova tema se tice svih nas bez obzira na ideolosku razliku forumasa.Zapamtite da je Krstarica jedan od najcitanijih balkanskih foruma!
------------------------------------------------------------
NOVEMBAR 2019...

MHk74lF.jpg


Izvor:
http://www.komisija1944.mpravde.gov.rs/lt/

Na spisak zrtava "komunistickog terora" drzave Srbije uvrsten je i Acif Hadziahmetovic (poznatiji i kao Acid Efendija),nacisticki ideolog Velike Albanije i Hitlerov saradnik iz Novog Pazara.Hadziahmetovic je organizovao ceremonijalnu dobrodoslicu i sluzbeni banket nemackim okupacionim snagama u Novom Pazaru 16.April a 1941. godine.Streljali su ga partizani 21. januara 1941. godine zbog saradnje sa okupatorom i zbog ubistva oko 7000 Srba.Komisija za tajne grobnice ubijenih posle 12.septembra 1944.god ga je proglasila zrtvom,stor mozete videti na zvanicnom sajtu koji se finansira budzetskim novcem....
-------------------------------------------------------------

DECEMBAR 2019...

SNS može da poštuje Stojadinovića, ali ne i da mu odaje počast u ime Srbije

LCjNNgM.jpg


Izvor: https://www.danas.rs/politika/sns-m...Ydqt31_7i_TYUYPMq7MG2BkDV4OJ9_qeTSnLIpK7DyS-4

Polaganjem cveća na grob Milana Stojadinovića, nekadašnjeg premijera Kraljevine Jugoslavije, tokom posete Argentini, gde je sahranjen, Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, izazvala je revolt, ogorčenje i osude antifašističkih krugova u zemlji.

Do toga je došlo 9. decembra tokom zvanične posete srpske premijerke toj južnoameričkoj zemlji u kojoj je Stojadinović živeo i umro posle Drugog svetskog rata. Tom prilikom je saopšteno da „polaganje cveća na grob Milana Stojadinovića nije deo zvanične posete i protokola, ali je predsednica Vlade pronašla slobodno vreme i obišla mesto gde je sahranjen nekadašnji ministar finansija i predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije“.

Ova vest ne bi izazvala naročitu pažnju da Milan Stojadinović nije bio zagriženi pristalica fašističke ideologije i poštovalac njenog osnivača Benita Musolinija. Naime, Stojadinović je 1935. godine formirao Jugoslovensku radikalnu zajednicu, skraćeno nazvanu Jereza, kao stranku izrazito desničarskih tendencija kojoj je uzor u organizacionom i političkom smislu bila ni manje ni više nego Nacionalna fašistička partija Benita Musolinija.
 
Sta cete,bolest ne bira...stoka na vlasti


Ulica imenovana po ustaši postaje Taraiška

aXBNeEX.png


Izvor: http://rs.n1info.com/Vesti/a547666/Ulica-imenovana-po-ustasi-postaje-Taraiska.html

Na sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda usvojen je predlog za hitnu izmenu naziva Ulice Emila Perške u Taraišku ulicu. Emil Perška bio je fudbaler i reprezentativac Kraljevine SHS, a tokom Drugog svetkog rata policajac u NDH.

Kako je preneo Beoinfo, Skupštini grada je upućen predlog da Ulica Emila Perške bude preimenovana u Taraišku ulicu. Promena imena obavlja se u saradnji sa gradskom opštinom Čukarica, a na osnovu dostavljene inicijative građana te ulice.

U obrazloženju inicijative građana se navodi da je Taraiš deo naselja u Železniku u opštini Čukarica, u čijoj se blizini i nalazi predložena ulica koja bi ponela to ime.

Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na opštini Čukarica, po kojoj će biti preimenovana Ulica Emila Perške u Taraišku ulicu, biće na dnevnom redu sednice Skupštine grada Beograda u petak, 29. novembra.
Ulica kojoj je dodeljen naziv po Emilu Perški, nekadašnjem zvaničniku NDH,a prethodno reprezentativac Kraljevine SHS u fudbalu, imenovana je u okviru projekta "Ažuriranje adresnog registra" zbog postojanja potrebe da se ulica imenuje jer je postojala kao krak postojeće Ulice Stevana Filipovića.

Ulica narodnog heroja Stevana Filipovića ostala je nepromenjena, dok su poprečni kraci, između ostalog i pomenuta ulica, morali da dobiju zvanične nazive.
Tako će jedan krak koji je prvobitno nazvan po Emilu Perški biti preimenovan u Taraišku ulicu, a glavni deo Ulice Stevana Filipovića zadržao je nepromenjen naziv, navodi se u saopštenju.
 
Zadnje vreme došlo kad gejevi polažu cveće na grobove fašista. :lol:

РУЖИЧАСТИ КУКАСТИ КРСТ
(Хомосексуализам у нацистичкој партији)


4WoXJL0.jpg


Izvor:
http://www.crveneberetke.com/nacizam-za-neupucene/

Хомосексуално подземље било је веома снажно у Немачкој, у првим деценијама XX века. Оснивач покрета за права содомита је немачки адвокат Карл Хајнц Улрихс, кога је саблазнио његов тридесетогодишњи учитељ јахања када је дечак имао 14 година. Шездесетих година XIX века Улрихс је почео да шири идеју да су хомосексуалци "трећи пол". Његова "научна теорија" састојала се од тврдње да је хомосексуалац "женска душа у мушком телу" и обратно. Пошто је хомосексуализам урођен, не сме бити криминализован. Његов следбеник, немачко-мађарски писац Бенкерт (псеудоним Карољи Марија Кертбењи) сковао је појам "хомосексуалан" у анонимном писму министру правде Пруске. До тада је у употреби био појам "содомити" (или педерасти); ми ћемо тај, старији појам, користити у овом тексту.
Улрихс је, позивајући се на Платонову "Гозбу", содомисте назвао "уранијанци" јер су они, тобож, под покровитељством музе Ураније. Милитантни содомити Немачке крајем XIX века радо су користили паролу "Уранијанци свих земаља, уједините се!" Покушавајући да декриминализује содомију, Улрихс се, бар јавно, борио против педофилије. Утицај первертита у Немачкој био је све већи. У једном писму Марксу, Енгелс вели: "Педери су почели да се пребројавају и открили су да су прилично бројни у нашој држави. Једино им фали организација, али изгледа да и она постоји, мада скривена".
 
Milomir Maric,kupler-majstor i makro koji konstatno kontaminira srpski kulturni identitet,zajedno sa pripadnicima naci-fasisticke organizacije Srbska Akcija.Desno od Milomira Marica,Ognjen Zanic navijac FK Rad nedavno izresetan na beogradskim ulicama.Prica se da je droga u pitanju:

Q7Ozjwj.jpg


https://www.google.com/amp/s/www.bl...E_VESTI/HRONIKA&tdv=BLIC_RS/vesti/hronika/ART

LIKVIDACIJA PRED 30 OČEVIDACA Sahranjen navijač ubijen na Čukarici, sumnja se da ga je izrešetao KOMŠIJA

"Kolege ubijenog mladića donele su vence, a iz kapele su se mogli čuti jauci njegove neutešne majke.

Uz zvuke starogradske pesme "Bolujem ja, boluješ ti" povorka je krenula grobljem, a orkestar za sahrane je odsvirao i "Na te mislim".

- On je bio predivan mladić, pošten i vredan i ne znam zašto ga je Bog uzeo - rekla je Žanićeva baka tihim glasom.''

PS. Boli me patka i za njegovu mamu i za njegovu babu.Samo nek je veselo... :mrgreen:
 
' Поштоване форумашице и форунмаши .. послушајте шта из те фашисоидне британије има поручити БГ5 '

Треба ли вам доказ да је британија фашисоидна .. Па КРУНА британије СИМОБОЛ британије

диже руку и показује где британија је духом и телом бил аи остала

Naslovna-strana-Sana1.jpg
Nizak ti je IQ da porediš monarhiju sa fašizmom I da gledaš u individue kao celinu
 

Back
Top