Srbija priznaje zločine u Hrvatskoj, ali ne i genocid

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naslov je prenesen točno kako je u novinskom članku.
A citat izjave predstavnika Srbije ga potkrepljuje.

Kao što rekoh, naslov teme, ili tog članka je kranje tendenciozan, a činjenično nema nikakve veze sa tom citiranom izjavom uvaženog profesora.

Dalje upuštanje u objašnjenja bi bilo nesvrsishodno obzirom da je situacija jasna, e sad, tvoj je problem što gledaš a ne vidiš. Da ne bude neke zabune, ništa lično.

Srbija nema sta da tu prizna,ja iz Kg nisam bio u Hrvatskoj i nikog ubio,a kamo li ucestvovao u "genocidu"....bilo je zlocina na obe strane,ali ne i genocida,a to je izuzetno teska rec sa kojom se tako olako ljudi igraju...:thumbdown:

Ja sam bio... Kao Jugosloven i Srbin, braneći Jugoslaviju i srpski narod i ostale...

Međutim to sad nije važno..

Međnarodni sud će reći svoje... Posle toga Hrvati više neće imati argumenata za toliko zloupotrebljavanu reč "agresija"...

Ja sam bio... Kao Jugosloven i Srbin, braneći Jugoslaviju i srpski narod i ostale...

Međutim to sad nije važno..

Međnarodni sud će reći svoje... Posle toga Hrvati više neće imati argumenata za toliko zloupotrebljavanu reč "agresija"...

Ma trebao i ja da odem,ali me u zadnjem trenutku sprecio bivsi predsednik,nisam hteo u njegovu vojsku....:D....da u pravu si ,sacekacemo odluku medjunarodnog suda u Hagu i da se to zauvek stavi ad-akta...:rtfm:

Srbija priznaje zločine u Hrvatskoj, ali ne i genocid

Pred Međunarodnim sudom pravde jučer je počela prva rasprava u procesu u kojem Hrvatska tuži Srbiju za genocid. Srbija je na početku iznošenja argumenata zanijekala genocid na području Hrvatske.

Prije rasprave o suštini tužbe, je li Srbija kriva za genocid u Hrvatskoj od 1991. do 1995., Međunarodni sud pravde mora donijeti odluku je li uopće nadležan da sudi u ovom slučaju, premosi Jutarnji list. Do kraja tjedna najprije će srpska, a potom i hrvatska strana iznositi svoje argumente.

Hrvatska smatra da je sud nadležan, jer je Srbija kao sljednica bivše SRJ odgovorna poštivati UN-ovu Konvenciju o genocidu. Srpska strana argumentira da su tek 2000. postali članica UN-a, a u vrijeme kad su počinjeni zločini nisu ni postojali kao država, jer je SRJ proglašena tek u travnju 1992.

Odluka je li sud nadležan ili ne očekuje se najesen.

Zastupnik Srbije Tibor Varadi jučer je rekao kako je istina da su u Hrvatskoj počinjeni zločini i prouzročene teške patnje, ali tvrdi da se to ne može nazvati genocidom.

http://metro-portal.hr/vijesti/hrvatska/srbija-priznaje-zlocine-u-hrvatskoj-ali-ne-i-genocid

Dobro napredujemo.
Srbija sa ovakvim zastupnikom prođe možda upola cijene! :hahaha::hahaha:

A vi...braco?:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back