Srbija pokrenula raspad SFRJ

Pa naravno, ali poenta je da je jos tada sve moglo da se odradi mirno i bez zrtava sa svih strana.
Pa i Srbija je prosle ili predprosle godine stekla(obnovila) nezavisnost kada se odvojila CG.
A sve je to moglo mnogo-mnogo ranije da se uradi, i gde bi nam sada svima bio kraj.
Cak idem dotle da smo se u pocetku mirno i bez zrtava svi razdvojili,
posle nekog vremena bi svi bili vec u nekoj mini ekonomskoj zajednici

To ako gledas iz tvog ugla.
A sta bi Hrvatska sa onolikim brojem Srba, ne znam da li se secas kako je prosao onaj Srbski poslanik iz sabora kada je izasao za govornicom kad ga je Hadezeovac gadjao tasnom i pretio mu ugrozavanjem zivota.

nas zabole jel kriv milošević, tuđman, alija, slovenci, hrvati, srbi, albanci ili EU i NATO. mi imamo državu, ono što smo htjeli dobili smo. po tome gledajući trebali bi biti objektivniji. mi znamo da poraz boli, pa se na sve strane traže opravdanja za neuspjeh.

Ma kakav poraz niti se zivot na ovim prostorima zavrsava 2009.
Vi i Slovenci bolje da se udruzite posto Italijani imaju vekovnu tapiju na vase samostalne drzave.
Shvatite ovo kao konstruktivan savet Italija je medju 8 najbogatijih zemalja sveta i sa preko 60 mil. stanovnika prenaseljena je bolje o njima da razmisljate.
P.S. Nisu vas oni dzabe huskali da izvrsite secesiju.

A sta bi Hrvatska sa onolikim brojem Srba, ne znam da li se secas kako je prosao onaj Srbski poslanik iz sabora kada je izasao za govornicom kad ga je Hadezeovac gadjao tasnom i pretio mu ugrozavanjem zivota.

Da su odmah prihvatili tadasnju Hrvatsku drzavu kao svoju,
a ne sekli balvane i primali instrukcije iz Srbije.
Mislim da bi i dan danas svi bili u svojim mestima rodjenja.

Да знаш да је тако. Али, не заборави да је некима одавде баш требало да се зарати. :evil:

Ne slazem se s'tobom, KOS JNA je u Osjeku '71 provalio legalno skladiste naoruzanja koje je bilo namenjeno za oruzanu pobunu. Oni su se dugi niz godina spremali za scenario koji je usledio 1991.

Који "паметан" коментар
2.gif

и да буду грађани другога реда....
а шта ћемо са оним избацивањем из Устава?

Данас би били многи 3 метра испод земље!!!

.

da, tako je...
umjesto sto su slusali Beograd i slavili popa Djujica i mitingovali po Hrvatskoj sa kokardama i slikama Velike Srbije, i vristali srpske cetnicke pjesme, trebali su zadrzati Raskovica, traziti autonomiju (koju bi bez i jedne zrtve na obe strane) dobili...sto je Sabor i nudio

Da se išlo na one opcije mirnog razdruživanja, nebi došlo do napetosti i takvih tenzija.
A srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj ima zagarantiran mandat jednog od potpredsjednika Sabora.

da, tako je...
umjesto sto su slusali Beograd i slavili popa Djujica i mitingovali po Hrvatskoj sa kokardama i slikama Velike Srbije, i vristali srpske cetnicke pjesme, trebali su zadrzati Raskovica, traziti autonomiju (koju bi bez i jedne zrtve na obe strane) dobili...sto je Sabor i nudio

Jao, kako ste mi sad svi slatki,dobri i pametni! Kao da je bilo pre 150 god. pa se niko ništa ne seća.......

Који "паметан" коментар
2.gif

.

kakvo izbacivanje iz Ustava...?
o cemu ti bauljas?
da nisu slusali Beograd i da se nisu dali izmanipulirati, danas bi svi mi zivjeli zajedno i slozno i bolje...

Који "паметан" коментар
2.gif

.

normalno da je pametan.
danas su je prihvatili kao svoju, kao što su onda mogli a nisu. samo što sada za razliku od prije 18 godina ostalo je duboko usječena patnja koju je prošao hrvatski narod, a tako i patnja koju je prošao srpski narod u hrvatskoj

Sta lazem !!! Radilo se o nekom drustvenom preduzecu gde su dva radnika srbske nacionalnosti primetila sta se istovara iz nakoliko kamiona i gde se skladisti to su prijavili organima KOS-a JNA koji su izvrsili pretres i oruzije zaplenili. Kapetan I klase iz JNA koji je vodio pretres je unapredjen i prebacen za Beograd iz straha za njegovu bezbednost, dobio je jedan cin vise i dalje do prevremenog penzionisanja nista.

Back