Srbija pokrenula raspad SFRJ

Divlje pleme ,
sve počinje i završava se na Kosovu , a završeno još nije .

Moj čukun deda je rodjen , živeo i umro na Kosovu !
Moj pradeda je rodjen i živeo , i umro na Kosovu !
Moj deda je rodjen , živeo i umro na Kosovu
Ja se zovem Tako i Tako .... i EVO NAS PONOVO NA KOSOVU !!!!

моји су другови жестоки момци ВЕЛИКОГ СРЦА

U početku je narod bio za NDH kao konačno ostvarenje samostalne države nakon 1102. godine. Ali pošto je Pavelić veliki dio teritorija poklonio Talijanima i Mađarima, vrlo brzo je izgubio podršku naroda, pa je i tu jedan od uzroka uvođenje strahovlade, jer se samo na taj način mogao održati na vlasti.

Na kraju se svi samo lose strane secaju,kao i slucaju Srba u poslednjim ratovima.
Mada za demonizaciju Srba su naj vise zasluzna civilizacijska dostignuca,mediji itd. Tako da danas sve smrtne grehove pripisuju samo Srbima,svi se secaju Srbrnice,medackog dzepa,a niko se ne seca Obrovca ...... ni Bratunca ni Odzak,ma nicega se ne secaju.

Divlje pleme ,
sve počinje i završava se na Kosovu , a završeno još nije .

Moj čukun deda je rodjen , živeo i umro na Kosovu !
Moj pradeda je rodjen i živeo , i umro na Kosovu !
Moj deda je rodjen , živeo i umro na Kosovu
Ja se zovem Tako i Tako .... i EVO NAS PONOVO NA KOSOVU !!!!

I moj deda i i chukun deda su rodjeni,ziveli i umrli na Kosovu pa sta.Ti si prodao meni zemlju pokupio pare i kupio duplo vise u Srbiji i sad prodajes patriotizam.
Pitam te zasto si mi prodao pradedovinu za pare.

Promašio si ti jer Srbi su bili konstruktivan narod prije rata i u Hrvatskoj i u Bosni., tako da brez odobrenja jednoga naroda, federalna jedinica nije mogla da se osamostali, npr. ako su Hrvati u Hrvatskoj bili za nezavisnost a Srbi ne, onda nije mogla da bude nezavisna, A Tudjman je to dobro znao, ZAto su Srbi posle stvorili svoju državu u Hrvatskoj, a na žalost nije opstala., pa ako su mogli Hrvati mogli su i Srbi jeli tako. A zna se Da je Tudjman želio rat da ga nije želio ne bi ga ni bilo.

U Hrvatskoj se narod referendumom izjasnio za samostalnost. Volja većine je jedina relevantna!

U Hrvatskoj se narod referendumom izjasnio za samostalnost. Volja većine je jedina relevantna!

nije se u cro narod izjasnio ni za sta

ordinarna neistina, koji bre, referendum? sarada i klovnijada, da zaokruzim JADA

ustaski deo je pokrenuo lanac dogadjaja i sad glava boli od posledica. neka se suoce rezultatima sa svojim odluka, a ne da imbecilno ponavljaju

`cetnici, cetnici, vidite cetnike, oni su krivi, majke mi...`

Na današnji dan 1989. godine SR Srbija donijela je Amandmane na Ustav SR Srbije kojima se ukidaju granice autonomnih pokrajina
i time izravno prekršila Ustav SFRJ iz 1974. godine.
Prije toga Milošević je srušio pokrajinske vlade i postavio svoje poslušnike, kao što je u januaru 1989. isto učinio u Crnoj Gori.
Time je započeo projekt koji je doveo do raspada SFRJ.

Znaci Milosevi i Srbi su opet krivi za sve :roll:

nije se u cro narod izjasnio ni za sta

ordinarna neistina, koji bre, referendum? sarada i klovnijada, da zaokruzim JADA

ustaski deo je pokrenuo lanac dogadjaja i sad glava boli od posledica. neka se suoce rezultatima sa svojim odluka, a ne da imbecilno ponavljaju

`cetnici, cetnici, vidite cetnike, oni su krivi, majke mi...`

Ne boli glava ni od čega.
Mi smo suočeni sa posljedicama.
Vi stalno plačete da su svi protiv vas. Cijeli svijet se urotio da uništi Srbe!
Čista paranoja!

Pa ipak priznaješ da su Srbi bili konstruktivan narod u Hrvatskoj.,da jeste izglasilo se na referendumu, a volja vecine nije relevantna, pošto Srbi kao konstruktivan narod u Hrvatskoj, su morali da izađu na referendum, ali nisu, i zato taj rezultat ne bi smijo da se prizna. ali sta je tu je. A Sloveniji je totalno druga situacija, Slovenci su bili vecina preko 90% u Sloveniji, i zato su imali pravo da izadju, tamo nije bilo neki konstruktivnih naroda niti neki manjina.

I glupo je obtuzivati Srbiju za Raspad, Raspad su pokrenule Sve Države SFRJ, I manite se više MIloševica, samo milosevic vam se mota po glavi, retko ko pomene Izetbegovica, Kucana, Rugovu, Tudjmana, itd,....

Znaci Milosevi i Srbi su opet krivi za sve :roll:

Jesu !!!!! Jer svi znamo da su slovenci i hrvati nudili sve i svasta od asimetricne federacije pa do konfederacije a Milosevic je to odbijao sa izgovorom"da svako moze da izadje iz zajednicke drzave ali niko ne moze sa sobom da povede i deo jednog naroda".Znaci jasno je da je on zeleo da oni idu ka odcepljenju i da bi on mogao da prosiri srpske teritorije.

p.s. samo cu vas podsetiti nesto da je Rugova 10 godina mirovnim sredstvima pokusavao izdejstvovati dijalog sa srbijom pod medjunarodnim pokroviteljstvom ali je to sve odbijano zbog vojne nadmocnosti srbije.A posle kada je puklo onda je to prihvaceno i nudilo se i vise od "bas one autonomije koja je suspendovana onako kako je suspendovana".

Poslednja izmena:
U vezi prvog dijela tvog posta:

Postojala je isto tako Raška, Travunija i Zahumlje, pa ih nazivate "Srpske zemlje", iako srpskog imena nigdje nema.
Ista stvar je s Slavonijom, Hrvatskom i Dalmacijom.
Naši prostori kroz povijest su se sastojali od tih manjih jedinica, koje bi danas nazivali pokrajinama, a onda su bile "države", koji su se postepeno ujedinjavali po raznim ključevima. Tek jedan od tih ključeva je nacionalni! Nadam se da se slažeš s tim.

Što se ujedinjenja tiče, u Hrvatskoj je uz Jugoslavenski odbor Ante Trumbića, postojala i hrvatska opcija pod vodstvom Stjepana Radića.
Od njega potiče i ona poznata izreka da u ujedinjenje sa Srbijom srljamo "kao guske u magli". I bio je u pravu.
Na žalost, tada je još bio politički preslab, pa je Jugoslavija ispala jedina opcija tadašnjih Hrvata.

Нисам ја рекао да оне нису биле Хрватске него сам ти само навео примјер постојања и других територија са довољним историјским и националним "разлогом" да би постале покрајине, а не само Војводина и Косово.
А то што је постојала опција Стјепана Радића не значи и да је била остварљива (постоји опција стварања и Курдистана већ неколико вијекова па ништа од тога).
Ни тадашњи Запад није признао Краљевину СХС до половине 1919.године (не сјећам се тачно) али је то силом прилика морао јер је постојала дефинисана војна и цивилна сила на одређеној територији, а да би се то промијенило, требала је сила, а тада је сваком рата било и преко главе. Ни Хрватска, ни Словенија, а о БиХ и Македонији да ни не говоримо, нису могле бити самосталне у том тренутку нити би се за тако нешто могле изборити. Зато сам ти рекао да сте имали бесплатну вожњу до државе јер стварање сваке нове државе подразумијева отимање територије од неке друге већ постојеће државе, а тако нешто се, углавном, врло скупо плаћа.

Pa nije sija-nego vrat.

Hoces da kazes da su te odluke pokrenule sve dogadjaje koji su se kasnije desili.

Hoću da kažem da su ti amandmani bili odlučujući klin zabijen u odar Jugoslavije!
Šiptari na Kosovu su rovarili od 1981., Hrvatska i Slovenija zastupale su promjene u konfederalni sistem, Srbija je htjela sve Srbe u jednoj državi, ...
Očito je bilo previše nepomirljivih opcija.

Jesu !!!!! Jer svi znamo da su slovenci i hrvati nudili sve i svasta od asimetricne federacije pa do konfederacije a Milosevic je to odbijao sa izgovorom"da svako moze da izadje iz zajednicke drzave ali niko ne moze sa sobom da povede i deo jednog naroda".Znaci jasno je da je on zeleo da oni idu ka odcepljenju i da bi on mogao da prosiri srpske teritorije.

p.s. samo cu vas podsetiti nesto da je Rugova 10 godina mirovnim sredstvima pokusavao izdejstvovati dijalog sa srbijom pod medjunarodnim pokroviteljstvom ali je to sve odbijano zbog vojne nadmocnosti srbije.A posle kada je puklo onda je to prihvaceno i nudilo se i vise od "bas one autonomije koja je suspendovana onako kako je suspendovana".

Југославија је већ била конфедерација...
Добро није била демократска држава, али републике су имале сва могућа права, и скоро потпуну унутрашњу самосталност у односу на савезне органе, осим наравно у области војске, спољне политике, што су елементи сваке суверене државе...

Друга ствар је то што је Савез комуниста имао пресудну улогу на свим територијама, и кад је он изгубио јединство и држава се распала..
А ја појма немам шта су то предлагале Словенија и Хрватска, осим да направе неко међурешење да лакше растуре Југославију...
Па и СССР се ''мирно'' распао, али нико не прича колико је међунационалних и међурелигијских сукоба избило, од деведесетих надаље, Јерменија, Азербејџан, Грузија, Чеченија......који су однели више живота него сукоби у Југославији...

Ругова је хтео дијалог, само под условом да резултат тог дијалога буде независност Косова....А то се зове монолог, а не дијалог..
Албански политички представници да су хтели да буду део уставног поредка Србије, они га не би бојкотовали, него би се политичким и демократским средствима борили за своја права као и остали народи у Србији попут Мађара или Муслимана, а Милошевић би пао са власти много раније, због њихове бројности.......
Али они уместо тога проглашавају независност Косова још почетком деведесетих, и стварају своје паралелне институције....

Samo se vi Hrvati zanosite, ponavljate mantru koju smo culi na hiljadu puta
i amnestirajte sebe.

Kad vec pominjes nacionalisticko orgijanje vise ga je bilo u HR nego u Srbiji.

Sjeti se Gazimestana.
Sjeti se mitinga na Ušću.
Sve skupovi od po skoro milion ljudi. I sve nacionalistički intonirani.
A JRT prenosi. I kako misliš da smo se osjećali mi koji nismo Srbi?
Pa mitingašenje po Hrvatskoj i parole "Ovo je Srbija" u sred Hrvatske.
Šta bi ti rekla nekom Crnogorcu da u Kragujevcu recimo viče "Ovo je Crna Gora"?
Vjerojatno bi mu rekla da nije normalan. Jel tako?

I moj deda i i chukun deda su rodjeni,ziveli i umrli na Kosovu pa sta.Ti si prodao meni zemlju pokupio pare i kupio duplo vise u Srbiji i sad prodajes patriotizam.
Pitam te zasto si mi prodao pradedovinu za pare.

Moram priznati da si ovde potpuno u pravu. Ali, šta ćemo sa onima koji nisu hteli i niste mogli da ih zaplašite i naterate da prodaju, i isele se. Što ih istrebljujete? Što im uskraćujete osnovna ljudska prava?

Na današnji dan 1989. godine SR Srbija donijela je Amandmane na Ustav SR Srbije kojima se ukidaju granice autonomnih pokrajina
i time izravno prekršila Ustav SFRJ iz 1974. godine.
Prije toga Milošević je srušio pokrajinske vlade i postavio svoje poslušnike, kao što je u januaru 1989. isto učinio u Crnoj Gori.
Time je započeo projekt koji je doveo do raspada SFRJ.
Srbija je pokrenula raspad SFRJ, a Hrvatska i Slovenija su bile za Yugoslaviju i gledali su da po svaki nacin ostanu u nju. Hrvatska i Slovenija nisu prekrsile ustav SFRJ.
Ova tema bi trebala da se prebaci u humor.

Back