Samson2009
Veoma poznat
- Poruka
- 13.411
У Библији не пише тако. Конкретно у посланицама ап. Павла и у Песми над песмама, а богме ни у Проповеднику.
Мешаш.Но добро.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У Библији не пише тако. Конкретно у посланицама ап. Павла и у Песми над песмама, а богме ни у Проповеднику.
Zato ste tu vi da vodite našu brigu![]()
Boli njih stanje u SPC-u jer to su opet zavjere
Крушкици и свима који су на исти начин зачуђени. Пођи од данас. Можеш ли данас добити посао, не бољи већ било какав, ако ниси члан ( за просте послове бар симпатизер) владајуће странке у свом месту? Исто тако, под комунистима шеф је морао бити члан њихове партије. Међутим, у Хрватској си увек морао бити и римокатолик. Није то ствар само вербална, већ и спољашњег начина живота + деца. Шта са децом? Прескачем штошта. Како је могуће да садашња млада генерација, већином у градовима, ако јој је матерњи језик српски ( има српске корене )појма нема шта то значи? Погледај садашњу Војводину. Оних који знају да су Срби и шта то значи нема нигде. О да, има. У својим кућама.
Ја сам Србин и ти немаш право, као некакав секташ, да говориш у име свих Срба и "док је Срба у Србији"... ЈА сам Србин у Србији, говорим само у своје име и никад у име свих Срба, а ти можеш само да ми пљунеш под прозор. И то овако, "храбро", преко форума, да ти не бих нос заврнуо да ми се овако јавно обратиш.
Ниједног убицу Срба ја не прослављам. То су твоје мрзилачке лажи којима прибегаваш у недостатку аргумената, као и сви подлаци што чине.
Кардинал Степинац је БЛАЖЕНИК РКЦ и најквалитетнији, најпобожнији и најморалнији надбискуп којег је РКЦ ИКАДА имала на нашим просторима. Зашто се не распиташ код православних владика о њему, него се ослањаш на комунистичке монтиране процесе и нео-национализам српских пост-комунистичких нео-националиста и нео-православаца? За повраћање.![]()

То ови православни мрзитељи свега католичког одбијају да прихвате.
И после се чуде када кажем да је православље 100000 пута нетолерантније према католичанству него обрнуто.
Ja sam već rekla da naprosto obožavam dijasporce i njihovo mudrovanje
ti stvarno počinješ da mi ideš na živce s ovim tvojim lažima, a zoveš sebe jednim od 400 000 lojalnih građana i katolika u Srbiji.
Важно да се ти доказао исправност вероисподања рвоје вере.Одма етикетираш неког чије ти се мишљење не свиђа ''секташком''етикетом.![]()
Нагледасмо се толеранције у Јасеновцу, током инквизиције, ''колонизације Америке'', крсташким пљачкама итд...
Модерацијо, веверица прети насиљем. Конвертитство је почело да куља из њега, дух Јасеновца је то!
Да ли да интервенишете или да кренем да се плашим за свој живот?
Јок, ти ћеш да провераваш моју лојалност. Као римокатолик сам равноправан са тобом и са тим ћеш морати да се помириш без обзира на то колико ти то смета и што би волела да Срби-римокатолици буду некакви Срби 2. реда којима ће свака православна шуша моћи да пребацује некакву "издају", "јерес", "злочине", папу и сл.
А то што ти идем на живце, то је твој проблем. Римокатолици су можда и заслужнији за постојање Србије као државе од православаца. И у историји и у пред-модерно доба.
Ја "одма етикетирам"? Док сам био у СПЦ, на главу си ми се попео називајући ме папистом, језуитом, екуменистом јер НЕЋУ да будем зилот и део ваше заједнице од 400 људи, а сад ми скачеш на врат кад сам прешао у римокатолике да сам јеретик, безбожник и сл.

ti meni ličiš na rimo-katoličku šušu
Ко нам каже?!![]()
Он теби каже о неродној лози која се сеће.Био си на неродној лози кад си био где си био.А сад си на неродној лози која је одавно увенула.Каже ти Исус Христ у Јеванђељима, прочитај.
У оним деловима везаним за осуђивање других и за оне који трче за њим и вичу "Господе, Господе!"
После отприлике 3250(и неког) убиства су га избацили из реда, АЛИ НЕ И ИЗ ЦРКВЕ!
Та сва злодела су надлежни бискупи не само ЗНАЛИ, ВЕЋ ИХ И ПОДСТИЦАЛИ НАРЕЂЕЊИМА ''са благословм''.
Заслуга монструма Степинца је у покољу Срба пресудна, јер је он ПРВИ благословио они Павелићеву идеју од (трећини прекрштених, покланих и протераних).
Posatojale su dve faze odnosa katoliak prema Srbima.
Kada je palo carstvo i kada su trrci zauzeli Balkan, Vatikan je gledao da požnje što više duša i prevede ih u katoličanstvo. Sve do peritoda kada su Srbima morali da daju povlastice u Vojnoj krajini.
U tom periodu pokatoličavanje niej bilo toliko opasno koliko odluka SPC da iz "brojnog stanja" Srpskog naroda izbriše sve ne-pravoslavne Srbe. To je onda početak stvaranja Hrvata kao nacije akda je gotovo 1/3 Srba odlukom SPC nažalost, postalo-Hrvatima.
Period II SR iako užasan ne govori decidno o želji Vatikana za uništenjem Srba.
Hrvatsko sveštenstvo masovno je učestvovalo u zločinima nad Srbima, dok visoko sveštenstvo je ili odobravalo, ali ponajviše prećutno odobravalo nečovečne zločine.
Medjutim. II SR nije imao verski koliko nacionalni karakter. Srbi su ubijani zato što su bili Srbi a ne pravoslavci ili Katolici. Ubijani su od strane Hrvata.
Medjutim Katolička crkva kao takva je u Hrvatskoj otvoreno podržavala ustaški režim.
Važno je napomenuti- da ostali delovi katoličke crkve- u Sloveniji, Madjarskoj, Italiji nisu bili aktivni. čak ni pasivni učesnici genocida nad Srbima. Naime sve te zemlje su bile ili okupatori ili su bili pdo okupacijom. Sami Slovenci iako 100% katolici bili su žrtve nemačkog etničkog čišćenja, pa Vatikan ni prstom nije mrdnuo da to spreči.
Mađarski okupator iako je činio masovna streljanja, masakre civila nikada niej pribegao genocidu, niti postoje podatci da je Mađarsko svešternstvo, katoličko- ikada učestvovalo ili podržavalo pokolje Srba. Isto tako Italijani kao okupatori nisu činiji neka veća zverstva niti su Italijanski sveštenici učestvovali u zločinu nad Srbima.
Štaviše, u famoznom pismu Musoliniju italijanski general govori sa zgražavanjem o učešću katoličkih sveštenika i govori da "je to na večnu sramotu naše velike Rimske crkve"
iako ovo pismo osudjuje Hrvate i hrvatsko sveštenstvo, ono govori o tome da su Italijani bili vrlo odani i prilježni Katolici, ali su tu svoju katoličku veru gledali sasvim na drugi način- kao religijun a ne kao izgovor za pokolje.
I na kraju da dodamo da su "braća" Bugari, Pravoslavci činili podjednako grozomorne i ako ne odvratnije zločine i genocid nad Srbima.
Zaključak je da su svi ubijali Srbe, Katolička vera je Hrvatima služila samo kao izgoovr u mržnji prema Srbima, ništa drugo, a pošto su i pravoslavni Bugari činili isto, ne može da se kaže da je masakr i genocid imao verski razlog. IZGOVOR u jednom delu- DA ali ne u celosti.
Vatikan se niej suprotstavio Hitleru. Nikada ni nakoji način. Puštao je da se dogode masakri i jednostavno se niej mešao. Treba napomenuti da je 1600 katoličkih sveštenika bilo u Dahau na dan oslobodjenja. Da su Poljaci stradali iako su bili katolici, kao i Slovenci koji su bili rpedviđeni za etničko čišćenje.
Dakle rat ej bio NACIONALNOG karaktera, a religija je služila samo kao izgovr
То ови православни мрзитељи свега католичког одбијају да прихвате.
И после се чуде када кажем да је православље 100000 пута нетолерантније према католичанству него обрнуто.