- Poruka
- 1.857
izmedju ostalogTaj kineski sistem je baziran na S-300, ali je sistem za navođenje preuzet i modifikovan sa Patriota (koji su ili kupili čudnim kanalima od Nemačke ili drugačije nabavili), jer im Rusi nisu dali sistem navođenja S-300, jer Rusi nikad i nikome ne prodaju nove ili značajne sisteme oružja i softver za iste. T-90 koji su prodali Indiji nema isti sastav oklopa kao i domaća varijanta, na primer.
Koliko baterija smo dobili? Moj prvi komšija je general-pukovnik RV i PVO, služio 1999. na Kosmetu. Njega sam pitao ima li neke koristi od sistema Pancir koji smo nabavili, i on kaže da nema nikakve jer smo od Rusa kupili ukupno 5 baterija, a za odbranu šireg područja Beograda nam treba između 80 i 100 baterija, i onda postoje velike šanse da oborimo 50% neprijateljskih projektila. I kaže da nikako nije dobro da kupujemo sisteme sa raznih strana, kao što smo kupili francuske, ruske i kineske, što predstavlja logističku noćnu moru.
E sad, jedino ako ti ili tvoji insta i x izvori znaju bolje od profesionalca sa 30+ godina službe.
ali to je mana kada su komunisti u svakom mandatu cesto menjali planove kako koji "strucnjak" dodje...da banalzujem, izmedju vuka i sadasnje skupstine je bilo tri razlicita sistema semaforske signalizacije od tri svetska proizvodjaca....i decinijama su mozgali ti genijalci zasto nikad ne moze da bude efikasna zelena zona kad su guzve vec kompletan haos. tako je i sa oruzjem.
niko ti ne prodaje, a ne samo rusi kompletan paket vec samo rudiment. ako imas dobre inzinjere i tehnologiju napravices neke adaptacije kao kad su sa njima uspeli da pogode nevidljivog...mislim nisu ga pogodili nego naboli na slepo, ali ipak.