Srbija na istorijskom politickom raskršću : uci u EU ili se ujediniti sa Rusijom ?

Koju od ovih ponudzenih opcija podrzavate

• Ukupno glasova
    533
x1933697481543fcea23535d856703280_v4,P20big.jpg.pagespeed.ic.fPzxsZfseH.jpg

x326151950543ff42d77fdd093486407_v4,P20big.jpg.pagespeed.ic.63gefVr1Oj.jpg

Вукадиновић: Не памтим да је било толико осмеха на лицу Путина током разговора са својим партнерима из иностранства
© Photo: RIA Novosti/Alexei Nikolsky
Наставља се посета руског председника Владимира Путина Београду. Прве резултате за Глас Русије коментарише Ђорђе Вукадиновић, главни и одговорни уредник издања “Нова српска политичка мисао”

Више је него очигледно да је ова посета (која је још увек у току) протекла у одличној, срдачној атмосфери. Такође, она илуструје висок ниво односа Србије и Русије, као и односа српског и руског народа. Ту не мислим само на протокол и највише државно одликовање које је додољено председнику Путину, као и дочек који је приређен и од стране државних званичника и од стране грађана, већ и на атмосферу којом је читав сусрет праћен. Не памтим да је било толико осмеха на лицу председника Путина током разговора са својим партнерима из иностранства, да је било толико позитивне енергије. Та добра атмосфера је заправо најважнији утисак са почетка овог сусрета.
Са друге стране економски аспект је изузетно важан, вероватно више за Србију него за саму Русију, али су обе стране истакле колики је напредак постигнут током последњих годину дана у економској размени, али и колика шанса, колики простор постоји у смислу унапређивања односа.
Можда најважније је и истицање пријатељских односа српског и руског народа. Посебно је важна чињеница коју је истакао председник Николић, да су Србија и Русија увек биле на истој страни односно да никад нису биле супротстављене једна другој током историје. Осим тога, оне су обе биле на „исправној страни“ историје, како у прошлости, тако и у садашњости. У том смислу, рекао бих да је ово важна манифестација и за руску страну и за председника Путина, обзиром да он може у Београду, као једној од европских престоница да рачуна на неподељену подршку и руководства и народа, што свакако није безначајан политички добитак.
Коначно- реакције, сумње, па и повремено нервоза којом су западни политички фактори пратили ову посету, показује да је, без обзира на релативно кратку посету председника Путина, ово био један значајан сусрет који обећава да се односи, сарадња између Русије и Србије подигне на још виши ниво.
Да ли ће све ово бити довољно за некакав озбиљнији заокрет српске политике, то ћемо тек да видимо. Ту мислим на евентуалну промену курса Србије ка евроинтеграцијама. Саговорници Владимира Путина су ових дана јавно и декларативно истицали да Србија неће скренути са курса евроинтеграција, али да тај курс неће угрозити наше односе са Русијом. Лично, нисам сигуран колико је могућа вожња на паралелном колосеку.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_10_16/V...ra-sa-svojim-partnerima-iz-inostranstva-4054/

he, he.....

Rekoh ja .....:D .....

Srbija najveci prijatelj Rusije ! ....

Коментар са твитера :D

Николай Пушин ‏@pushinnn 3h3 hours ago
@agalyaev @AOkunew Ошибался Александр Третий!
У России не два,а только ТРИ исторических Союзника-Армия,Флот и СЕРБСКИЙ Народ!!!

Због кашњења Путина отказао састанак са Меркеловом :D

Ангела Меркел се састала са Петро Порошенко на маргинама у Милану. Њен сусрет са Владимиром Путином отказана због кашњења руског председника.
Преговори су отказани, као што Путин касније од заказаног времена стигао у Милану након званичне посете Београда.
Састанак је отказан Владимиром Путином.
Да ли ће бити састанак Путина и Меркел касније у току дана, је још увек непознато.

http://www.dw.de/из-за-опоздания-путина-отменена-его-встреча-с-меркель-в-милане/a-18000442

Исправно. Док је Путин гледа парад у Београду, сваки тамо Меркел и други Европи могу и чекати. :D

Poslednja izmena:
Ma kako ти не бих веровао! Никоме овде не треба ништа на реч, али кад ти тако кажеш онда теби треба веровати! :mrgreen: поготову кад кажеш да нема наде за Србе! :hahaha:

НАША власт је у тешкој ситуацији, а ако они упрскају, онда смо то МИ који одоше у пропаст??! А вамо власт је у тешкој ситуацији?! :rotf:

Аха? И то је реално? Да су Руси преслаби за једну Србију? :hahaha::per::zcepanje:
А САД су наравно, јаки по теби! Нико као САД, ехм?? :mrgreen: те тута бигарин!

ма ниси ти евроталибан! Какав море Талибан!, пушти.:mrgreen: ЈА сам евроталибан, само се ништа о томе не зна. :whistling:
Ја ЗНАМ који ти став заступаш. А и већина форумаша, ође. Немо` мислиш да су људи приглупи. Очигледно је...иако покушаваш да умоташ, ко гофно у коре за гибаницу!

ма да: како ћеш преко ЕУ? :mrgreen:

ма јасно, јасно! И ту ти треба веровати...као ником овде на форуму! :hahaha:

ЗНАЧИ: НИПОШТО да се окренемо Русији. Америка и ЕУ само ...немају алтернативу?? :rotf: Оћеш рећи да се Украјина окренула Русији!! :mrgreen::hahaha:
Што не нападоше Белорусију? Она се окренула Русији!

Будимо реални: НЕМА! :mrgreen:

АМЕРИ, ех?? Е, ту си већ показао ко си.!!
Дошла моја прознаница код мене и све време кука на мужа: дрвље и камење...док ти се после пет минута окрене тема, а она ће ти мени: "Знаш, мој Слоба..."!! АЈДЕ??
Слоба, ех?? ИСти онај од пре пет минута на кога је ваљала дрвље и камење, оптуживала за најгоре могуће чионодејствованије...!?
Амери, ех?!:hahaha:

Претерано сер.еш. Ништа ме ниси разумео и притом ме исмеваш, због свог мањка разумевања. Свака част.

Мислим да стварно треба талента да се толико изокрену моје речи и извуче сто пето значење.

Poslednja izmena:
Да знаш да баш тако делује.:)
Стварно ме занима да ли ће се ови наши мало обрнути...:)

Хоће, хоће. Ал јуче =)

Кад ојача Руски утицај овде код нас путем НВО онда се можда нешто и промени.

А ево шта се данас радило:

Војна парада: Полиција отимала слике Путина и заставе Новорусије и Русије

Ове су слике биле на нету још пре него што је почела парада, дакле нису побацане слике након завршетка.

-3-2.jpg

5-2.jpg

7-6.jpg

Мада, не би ме чудило да је ово измишљено.

Poslednja izmena:
Bilo je mnogo Putinovih slika medju narodom - ne verujem u ovo ......

Да, и ја сам прво помислио да није једноставно пропаганда против власти садашње. Али нисам био на паради а нисам био у могућности ни да гледам пренос, тако да не знам да ли је тачно.

Зато сам и написао на дну да ме не би чудило да је измишљено.

А видим да има лепих слика овде. Посебно ова са дугом =)

Али ти облаци су црни као смрт. Да нису најавили унапред да ће тако бити, помислио бих да није природно . . .

Хоће, хоће. Ал јуче =)

Кад ојача Руски утицај овде код нас путем НВО онда се можда нешто и промени.

А ево шта се данас радило:

Војна парада: Полиција отимала слике Путина и заставе Новорусије и Русије

Ове су слике биле на нету још пре него што је почела парада, дакле нису побацане слике након завршетка.

-3-2.jpg

5-2.jpg

7-6.jpg

Мада, не би ме чудило да је ово измишљено.

Istina ili namještaljka? Neću ni da ulazim u analizu. Ali imajte uvijek na umu da VOJSKA ČUVA DRŽAVU I NAROD, A POLICIJA REŽIM ! Ovaj režim je pogan, a narod i država su svetinje. Ovaj narod voli i poštuje Predsjednika Putina i majku Rusiju, a režimu se ne sviđa da strani državnik bude poštovaniji i voljeniji od režimlija Vučića i Nikolića.

Претерано сер.еш. Ништа ме ниси разумео и притом ме исмеваш, због свог мањка разумевања. Свака част.
Мислим да стварно треба талента да се толико изокрену моје речи и извуче сто пето значење.

:lol:

Back