Srbija na istorijskom politickom raskršću : uci u EU ili se ujediniti sa Rusijom ?

Koju od ovih ponudzenih opcija podrzavate

• Ukupno glasova
    533
Najnovije sociolosko ispitivanje u engleskoj zaista ohrabruje : Za izlazak iz EU izjasnilo se 48 % anketiranih , za ostanak svega 37 % ...Ovaj trend jacanja anti-EU raspolozenja traje vec par godina i sa svakim narednim ispitivanjem javnog mnjenja broj onih koji se zalazu za istupanje iz EU sve je veci !

engleski premijer David Kameron najavio je referendu o istupanju iz EU za 2017 godinu .

I gde ste se to vi evrotalibani zaputili ??? Kud ste zaprasili ?? :lol:

Najnovije sociolosko ispitivanje u engleskoj zaista ohrabruje : Za izlazak iz EU izjasnilo se 48 % anketiranih , za ostanak svega 37 % ...Ovaj trend jacanja anti-EU raspolozenja traje vec par godina i sa svakim narednim ispitivanjem javnog mnjenja broj onih koji se zalazu za istupanje iz EU sve je veci !

engleski premijer David Kameron najavio je referendu o istupanju iz EU za 2017 godinu .

I gde ste se to vi evrotalibani zaputili ??? Kud ste zaprasili ?? :lol:

Gospoja Tacer je lepo napisala jos davnih dana u svojoj knjizi Statecraft: Strategies for a Changing World: "Eu se ne moze reformisati....ona je klasicni utopijski projekat, spomenik tastini intelektualaca, program cija je neizbezna sudbina neuspeh."

Tacerova je bil kul politicarka....bila je pravi nacionalista. I onda su je oterali komunjarski globalisti, ultralevicari. :lol:

Naravno da Englezi razmatraju paljbu iz EU....pa nisu valjda ludi da daju pare u budzet necega od cega korist imaju samo Nemci i donekle Francuzi. ;)
Medjutim, zanimljivo je koliko je i kod njih taj nacionalni momenat smesen globalizmom...cak su i oni pristali na pad standarda i grcanje privrede zarad nekog birokratskog konglomerata poput EU.
kazu da EU ima zakona na oko 80-100 000 kucanih strana....cim ih je toliko, mora da su primenjivi, svi do jednog.:lol:

Зашто се не води стратешка јавна расправа о чланству ЕУ? Кажу да је ово демократско друштво а нико жив не организује јавне расправе Зато што је питање чланства Србије у ЕУ лаж и превара. Наравно, Србија никада неће постати њена чланица, али ће зато тој истој ЕУ све своје ресурсе да поклони.

Григориј Соколов
20 јун, 19:49
Русија доказала своју солидарност помажући Србији

9RIAN_02433341.HR.ru.jpg

© Photo: RIA Novosti/The Press-service of the Ministr

У Русији се наставља прикупљање помоћи пострадалим од поплава у Србији. У Фонду словенске писмености и културе у Москви одржано је добротворно вече под називом Русија – Србији. У њему су учествавали руководиоци различитих кампова добровољаца и добротворних организација.

Сви су се сећали и упоређивали сличне катаклизме на територији Русије – недавне поплаве на Алтају и Далеком Истоку и катастрофу 2012. године у Кримску. Управо о њој је написала књигу «Ми смо живи!» руководитељ те акције, уметница Наталија Батрајева.

У Русији је тада био јак одјек. Помоћ је стизала из свих крајева земље. Дакле искуство, које смо тада стекли, било нам је од користи. Видели смо муњевиту организацију прикупљања помоћи у амбасади Србије, огромне количине хуманитарне помоћи одлазе на југоисток Украјине. Људи су већ научили на одговарајући механизам, они се одмах организују у групе. Данашњи програм смо припремили на основу прикупљеног материјала, који говори о учешћу без преседана обичних руских људи. Није важно, где се десила несрећа. Она је свуда иста.

Приликом акције су биле демонстриране фотографије из поплављене Србије: срушене и накривљене куће, људи у чамцима. Демонстрирани су и филмови о поплавама на територији Русије и херојизму добровољаца, који су понекад ризиковали живт ради спаса људи. Многи су запамтили слике продора воде кроз брану у Комсомољску-на-Амуру (Далеки Исток). Млади су буквално својим леђима покушавали да затворе рупе да не би вода поплавила стамбене квартове. Срећом, све се завршило добро.

Разумљиво је, зашто становници Русије нису равнодушни према судбини оних, којих је задесила трагедија на Балкану. У раду на прикупљана помоћи пострадалим од поплава у Србији прикључили су се и оне организацие, које раније нису учествовале у таквим акцијама. Ту спада и хуманитарни пројекат «Помози делом». Говори руководилац пројекта Олга Серебровска.

Наш пројекат се бави углавном подршком косовских Срба у јужним енклавима. Свакако, када смо чули о несрећи, нисмо могли да останемо по страни. Успели смо да прикупимо велики износ. Свакако, не толико велики, који је прикупила амбасада. Ипак смо учествовали. С обзиром на то да је учешће било индиректно, о свему ће испричати добровољци, који су директно учествовали.

Такве организације у Русији постоје. Између осталих, у добротворној акцији је учествовао кординатор кампа добровољаца "Дром" Константин Сарваниди. Он је високо оценио размере помоћи пострадалим од поплаве у Србији, тим пре што је сам радио у Кримску и на Далеком Истоку.

На Далеком Истоку је вода доспевала постепено, зато није било жртава. Међутим, у Кримску је била нагла бујица од блата, скоро исто је било и у Србији. Импресионирало нас је реаговање грађана Русије на несрећу у Србији. Био сам у амбасади, те сам видео, како много људи носе хуманитарну помоћ. Нарочито ме је дирнула жена у поодмаклим годинама, која је дошла пешке, носећи мадрац. Никакве тешкоће нису заустављале људе. У томе уствари и јесте наша снага. Ако не помогнемо једни другима, нико нам неће помоћи.

Мањи износи су били прикупљени и приликом добротвор6не акције. Дакле, није била узалудна.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_06_20/Rusija-dokazala-svoju-privrzhenost-pomazhuci-Srbiji-2239/

Meni ta istorijska raskrsnica izgleda kao dilema da li dobrovoljno pristati na profašističku i neokolonijalnu okupaciju, ili se boriti za spas ne samo Srbije i Rusije, nego i celog čovečanstva.

Ili kao izbor 1941. godine: ući u trojni fašistički pakt, ili boriti se protiv njega.

Ili kao izbor 1389. godine: dobrovoljno se predati Turcima, ili ući u istorijsku bitku koja je u srbskom narodu, u ovo mračnom dobu, učvrstila i sačuvala duh slobode, pravde i istine.

Ili kao dilema: dobrovoljno pristati da nas pojede čudovište Godzila, ili udružiti se sa jedinim istinskim saveznikom koji se bori protiv tog čudovišta.

Dakle, i ovaj put Srbija je prinuđena da bira između Neba i Zemlje, Duha i Materije, Istine i Laži, Pravde i Nepravde, Dobra i Zla, ...

I, bez obzira na to kakvu će odluku doneti ova veleizdajnička vlast, znam da će srbski narod još jednom napraviti pravi izbor.

Meni ta istorijska raskrsnica izgleda kao dilema da li dobrovoljno pristati na profašističku i neokolonijalnu okupaciju, ili se boriti za spas ne samo Srbije i Rusije, nego i celog čovečanstva.

Ili kao izbor 1941. godine: ući u trojni fašistički pakt, ili boriti se protiv njega.

Ili kao izbor 1389. godine: dobrovoljno se predati Turcima, ili ući u istorijsku bitku koja je u srbskom narodu, u ovo mračnom dobu, učvrstila i sačuvala duh slobode, pravde i istine.

Ili kao dilema: dobrovoljno pristati da nas pojede čudovište Godzila, ili udružiti se sa jedinim istinskim saveznikom koji se bori protiv tog čudovišta.

Dakle, i ovaj put Srbija je prinuđena da bira između Neba i Zemlje, Duha i Materije, Istine i Laži, Pravde i Nepravde, Dobra i Zla, ...

I, bez obzira na to kakvu će odluku doneti ova veleizdajnička vlast, znam da će srbski narod još jednom napraviti pravi izbor.

Зато што смо одбили пакт 41 страдало нас око милион и по Срба. Да ли је то било паметно? Па није! Него блесав народ поверовао преварантима енглезима да ће да се боре за њега.

1389 је друга прича. Ту смо победили и страдање се исплатило. Турци су тек много година после битке окупирали Србију, а косовски јунаци су постали темељ слободарског духа српског народа.

Сада је исто паметно држати се по страни и пустити будале да се међусобно поубијају, а ми на крају покупити оно што је наше.
Само они са комплексом ниже вредности и без морала верују да је Србија принуђена да бира . Наш пут је неутралност и чекање прилике. А за то време треба да јачамо и да се поново из пепела изграђујемо.

Poslednja izmena:
Требало би организовати референдум као на Криму и припојити Србију Руској Федерацији. Добили бисмо економску стабилност, и заштиту руског нуклеарног наоружања. А за узврат бисмо се одрекли наше независности, јака нам независност, хахахаха.

Требало би организовати референдум као на Криму и припојити Србију Руској Федерацији. Добили бисмо економску стабилност, и заштиту руског нуклеарног наоружања. А за узврат бисмо се одрекли наше независности, јака нам независност, хахахаха.

Срби су се определили за ЕУ само што нас она неће ни под разно но нас зајебава. Даје нам по неку зашећерену шаграрепу како би смо још дубље потонули у ту илизију звана ЕУ. А ЕУ вам је Титаник који тоне и питање је времена када ће потонути. Да точи се шампањац, служе се томпуси, игра се и свира, али вода продире све дубље и дубље у брод.

Срби су се определили за ЕУ само што нас она неће ни под разно но нас зајебава. Даје нам по неку зашећерену шаграрепу како би смо још дубље потонули у ту илизију звана ЕУ. А ЕУ вам је Титаник који тоне и питање је времена када ће потонути. Да точи се шампањац, служе се томпуси, игра се и свира, али вода продире све дубље и дубље у брод.

Срби не управљају Србијом од 2000. године. Предали смо државу у руке империјалистима. Сад ћемо проћи као Курди, са перспективом да будемо истребљени брже, јер нас је мање од Курда и јер ће нам простор за кретање бити ограничен на мањи од оног на коме се Курди већ деценијама налазе.

Срби не управљају Србијом од 2000. године. Предали смо државу у руке империјалистима. Сад ћемо проћи као Курди, са перспективом да будемо истребљени брже, јер нас је мање од Курда и јер ће нам простор за кретање бити ограничен на мањи од оног на коме се Курди већ деценијама налазе.

Курди имају бољу националну свест него Срби. Боре се животима за опстанак на овој планети, док ми нестајемо као народ онако тихо и нечујно. А Србија није српска задњих 100 година.

Русская женщина в сербской политике
Руска дама у српској политици - Заменик председника Руске странке у Србији, Љубав Милошевић о односима Русије и Србије, какви јесу и какви би могли да буду
lyubov-miloshevich-russkaya-partiya-serbii-intervyu.jpg

http://www.senica.ru/serbia/facts/politics/russkaya-zhenshchina-v-serbskoy-politike

Русская женщина в сербской политике
Руска дама у српској политици - Заменик председника Руске странке у Србији, Љубав Милошевић о односима Русије и Србије, какви јесу и какви би могли да буду
lyubov-miloshevich-russkaya-partiya-serbii-intervyu.jpg

http://www.senica.ru/serbia/facts/politics/russkaya-zhenshchina-v-serbskoy-politike

Како би је Ј...

austrija podrzava izgradnju ,,Juznog toka,, - izjavio austrijski ministar inostranih poslova ..... Uz austriju jos minimum 5 drzava je zainteresovano da se ,,Juzni tok ,, sto pre izgradi - naglasio je Kurc ...

Австрия подтвердила, что заинтересована в «Южном потоке»
Австрия заинтересована в том, чтобы проект газопровода «Южный поток» был реализован, заявил министр европейских и международных дел страны Себастьян Курц.
23 июня 2014, 13:25

«Нам нужно не только больше поставщиков, но и больше маршрутов, по которым газ поставляется в Европу, поэтому «Южный поток» поддерживается Австрией и многими странами Европы», - заявил Себастьян Курц. По словам министра, как минимум пять стран прямо заинтересованы в этом проекте, отмечает ИТАР-ТАСС.

Извор: Гаспром предложио Србији додатна три долара на текућу цену за дугове

9EN_01105131_6394.jpg

© Photo: East News/Ukrafoto

Неизмирене обавезе Србије за испоручени природни гас из Русије износе преко 180 милиона долара, рекао је Итар Тассу извор, упознат са динамиком плаћања.

По његовим речима укупан износ дуга, који чине доспела дуговања за период фебруар-март и период март-април ове године, износи преко 148 милиона долара. Осим тога Србија није измирила дуг за гас испоручен у периоду од 1995. до 2001. године у висини од 34,8 милиона долара, додао је извор. Други извор је потврдио износе, додајући да се питање неизмирених дугова наметнуло на министарским разговорима, одржаним 20. јуна у Москви.

Додатакли смо се питања дуговања Русији и руским компанијама, потврдио је српским медијима Александар Антић, министар рударства и енергетике.

Према информацијама једног од извора, Гаспром је Србији предложио продужетак важење схеме исплате дуга за период од 1995. до 2000. године - до краја 2014. године. Та схема, каже извор, предвиђа допунско плаћање на текућу цену гаса – додатна три долара на хиљаду кубика. „То није у супротности са међудржавним протоколом, јер целокупни дуг за период од 1995. до 2000. године треба да буде реализован до краја 2014. године, објаснио је извор.

опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_06...lara-na-tekucu-cenu-za-izmirenje-dugova-6993/

Полако али сигурно, дугови се стежу око врата наших еуроатланских мамлаза, и њима је у овом тренутку битно само да изгурају још ову, па још ову кризу и остану што дуже на власти, што је разумљиво, јер власт је власт, али омча се полако стеже и места за врдање и врлудање имају све мање и мање, ускоро ће моћи да функционишу само онако како Путин каже. И то ме радује, јер мамлази не мисле својом главом, не знају шта раде и воде нас у пропаст, ово је одличан начин да их наш Император држи под контролом. Господо српски политичари, потписаћете све што вам стигне из Кремља ко беле лале, и са својим најслађим осмехом намештеним пред огледалом.

Indija donela odluku da se pridruzi gasovodu koji spaja Rusiju i Kinu !!!

http://www.km.ru/world/2014/06/24/g...la-prisoedinitsya-k-gazoprovodu-rossiya-kitai

Индия решила присоединиться к газопроводу Россия — Китай

Власти Индии намерены начать переговоры о продлении газопровода, который Россия стала строить в Китай, до индийской границы. Об этом сообщает индийская газета Financial Express.

По информации издания, новое правительство страны во главе с премьер-министром Нарендрой Моди заинтересовано в расширении количества источников поставок нефти и газа. Один из рассматриваемых вариантов — заключение договоров с РФ.

Отмечается, что данный вопрос Индия поднимет на предстоящем саммите стран БРИКС в июле 2014 года. Предложение о продлении газопровода могло бы также войти в повестку дня переговоров в ходе визита в Индию президента РФ Владимира Путина в этом году, пишет газета.

Juce sam pricala sa ljudima, ovde u Nemackoj, koji obrazuju mrezu ljudi koja se zalaze za trensverzalu Moskva-Berlin-Peking.
Na trgovima stoje i agituju. :lol:
Drze Obaminu karikaturu i Putinovu fotografiju. Obama je los, Putin je dobar.
Smatraju da bi takva spona bila garant mira na svetu.
I ja sam uverena da bi.
Iznenadili su me poznavanjem prilika u svetu. Upuceni cak i u zbivanja u Srbiji.
Pozvala sam ih da dodju, imali bi u Srbiji mnogo pristalica.:lol:

Imaju i internet adresu: bueso.de i imate i prevod na ruski.

Juce sam pricala sa ljudima, ovde u Nemackoj, koji obrazuju mrezu ljudi koja se zalaze za trensverzalu Moskva-Berlin-Peking.
Na trgovima stoje i agituju. :lol:
Drze Obaminu karikaturu i Putinovu fotografiju. Obama je los, Putin je dobar.
Smatraju da bi takva spona bila garant mira na svetu.
I ja sam uverena da bi.
Iznenadili su me poznavanjem prilika u svetu. Upuceni cak i u zbivanja u Srbiji.
Pozvala sam ih da dodju, imali bi u Srbiji mnogo pristalica.:lol:

Imaju i internet adresu: bueso.de i imate i prevod na ruski.

Dodao bih tu i Pariz. Znaci od Biskajskog zaliva do Tajvana. Cela evroazija, zatim tu dodati Iran i Indiju, i ujedinjenu Koreju.

Atlantistima moze da ostane samo Britanija, Amerika, Kanada, Norveska i eventualno Holandija.

Back