Srbija na istorijskom politickom raskršću : uci u EU ili se ujediniti sa Rusijom ?

Koju od ovih ponudzenih opcija podrzavate

• Ukupno glasova
    533
Sava%20i%20Dunav.JPG

Ране у српској души!

http://www.srpska.ru/article.php?nid=20988&sq=19&crypt=
Павле Кулев, пуковник и уралски сликар о уметности, рату, Русији, Србији
Када сам шетао Београдом, видео сам порушене лепе зграде, војне, државне, тужно подсећање на зло које вам је НАТО учинио - каже Павле Кулев
Изложба слика у Руском дому пуковника Павла Кулева из Јекатаринбурга изазвала је пажњу поштовалаца ликовне уметности и симпатизера руског стваралаштва у Србији. Посетиоци су могли на сликарском платну да осете тугу због људске несреће, губитка, страхоте рата, али и по које зрно спокоја и радости које зраче са идиличниих, топлих руских пејзажа. Све то са собом је донео у Србију пуковник и сликар Павле Кулев са Урала.
Сама изложба за мене је изузетан начин да као сликар, комуницирам са другим градовима, народима, културама, пространствима. Тако сам са својим делима стигао у Београд. Изложба је посвећена Дану сећања и туге у Русији, 22. јуна 1941. године, датуму почетка великог Отаџбинског рата. Код нас Руса то је значајан дан када се сећамо страшних жртава отџбинског рата, зато сам је и насловио„ О рату, отаџбини, о животу” – каже војник и уметник Кулев на почетку нашег разговора о Русији, Србији, рату, уметности.
Ово је ваша прва посета Србији.
–Веома ми се допала Србија, Београд и људи, већ приликом првог сусрета. Срби су отворен, спонтан, срдачан и гостопримив народ. Србија има, такође, прелепу природу. Био сам импресиониран када сам обишао Калемегдан и видео ушће, тиху Саву и моћан Дунав. И Авалу. Мало је градова на свету који могу да се похвале таквим призорима, и нимало се не чудим што су Београд освајали туђини, и што су га хтели за себе.
Како руски народ доживљава 15- годишњу српску националну агонију и косметску кризу?
Да бисте разумели као ми у Русији доживљавамо дугогодишњи косметски проблем, довољно је да се сетите како су поступили наши војници и падобранци на приштинском аеродрому јуна 1999. по окончању агресије на СРЈ и уласка НАТО војних снага на КиМ. Руси доживљавају губитак Космета као своју бол, као губатак дела себе. Ми смо део истог православног словенског света. И увек ћемо то бити! Када сам шетао Београдом, видео сам порушене лепе зграде, војне, државне, то је веома тужно подсећање на велико зло које вам је НАТО учинио у бомбардовању и агресији 1999. године. Видео сам тада и осетио болне ране у српској души. Желим српском народу да излечи своје дубоке ране у души и срцу, да пронађе прави пут и победи тешка искушења. Убеђен сам да ће Срби превазићи зло са којим се суочавају и да ће сачувати своју јединствену државу.
Имате велико искуство као војник, будући да сте били у Авганистану.
Ја сам професионални војник. Завршио сам војну академију, и потом сам упућен у Авганистан. Тамо сам стекао велико ратно искуство, али сам упознао и бројне војнике-пријатеље. Знате, у условима рата, људска душа постаје огољена. Веома лако можете да процените човека, да ли је храбар или кукавица, шта може или не може, каквог је карактера. Да ли је он добар, или лош човек. Док смо били ангажовани, помагали смо авганистанском народу, који је веома скроман и сиромашан. Отварали смо школе, факултете, обучавали људе. Тамо сам службовао две године. Било је тешко. Био је то сукоб са оном противничком страном, која је, заправо, помагала нарко мафију и данас то ради. Видео сам стране војнике, који нису били Авганистанци, ратовали су и борили се против нас и било је очигледно, по њиховом језику и униформама да су дошли са Запада.
Постоје, кажете, моменти из војног живота у Авганистану који се никада не заборављају.
– Авганистан се не може заборавити. То је лепа земља. Обични грађани су једноставни и добри људи. Сусретао сам Авганистанце који су нас у свом дому дочекивали као неког свог и блиског. Нажалост, политику кроје други а не ти недужни људи. Биле су то године моје младости, стасавао сам и као војник и као човек. Када помислим на тај период, суочим се и са чињеницом да сам гледао како у рату убијају моје пријатеље, ратне другове, младе људе. То је страшан осећај. У Авганистану је погинуло преко 13 хиљада војника из Совјетског Савеза, а рањених је било око 45 хиљада.
Какав је положај ратних војних инвалида у Русији?
По завршетку рата у Авганистану 1989. године постојале су јаке организације ветерана, којима је држава излазила у сусрет. Имали су одређене бенефиције и изузетне повољности, у школовању, запослењу, професионалном усравршавању. Наша држава је пружила могућност сваком ветерану да се укључи у живот, да напредује.
Уметност је сада Ваш свет!
Данас као пуковник у пензији, на челу сам Удружења ликовних уметника ветерана локалних ратова у Културном центру "Руски војници" у Јекатеринбургу. Имамо у удружењу и сликаре и вајаре. Сликамо, организујемо колоније, изложбе, приређујемо културне програме. Путујемо, сусрећемо се са уметницима из других делова Русије. Ево, сада сам и дошао у Србију.
Војник и уметност, како то?
У Русији војска је увек представљала праву друштвену елиту. На пример, Љермонтов је био официр, али и великик песник. Па Толстој. Некрасов, такође. Мого је руских војника свету подарило сјајна сликарска, песничка или композиторска дела. То је за нас, Русе - нормално.
У Србију сте донели слике војне тематике и пејзаже уралске природе, које су настале, како кажете, у традиционалном стилу руског реализма.
Руска природа је величанствена, грандиозна и просто је свугде носите са собом. Део поставке посвећен је животу у Авганистану, где сам приказао бол, смрт, несрећу, али и авганистанске крајолике. Моје слике су путовале по бројним руским градовима на преко 20 изложби. И овде у Србији, после поставке у Београду, гостујемо у Пожаревцу, где ће дела бити представљенау оквиру традиционалне сарадње организације српско-руског пријатељства.
Разговарала Биљана Живковић
Превод са руског Станислава Разумовскаја

Биографија Павла Кулева
Рођен је у малом граду на југу Молдавије. Завршио је уметничку школу, талентованог уметника, познатог педагога Дмитрија Еребакана. По завршетку уметничке школе уписао је Војну академију. Потом је ангажован у специјалним јединицама посебне намене. Служио је на различитим командно-штабним позицијама у различитим деловима СССР. Од 1984 до 1986. је учествовао у борбеним операцијама у Авганистану, био је рањен, награђен је Орденом "Црвене звезде" и другим одличјима. Војну службу је завршио 2002. у Јекатеринбургу као профессор Војне академије. Учествује у бројним градским и регионалним изложбама. Његове радове високо је оценила руска сликарска критика.

Rusi umiru od smeha - hrvatska je sa ukrajinom sklopila ugovor o remontu 7 ,,MIG 21 ,, za sumu od 10 miliona dolara .... u igri su bili i rumuni ali su oni trezili znatno vise ....

Kazu Rusi - na Balkanu je pocela trka u naoruzanju .
.... :hahaha:

Согласно условиям контракта, "Укрспецэкспорт" отремонтирует семь истребителей МиГ-21 ВВС и ПВО Хорватии. Ремонт будет проводиться на мощностях ГП «Одесавиаремсервис», которое входит в состав ГК «Укроборонпром». Кроме того, министерство обороны Хорватии закупит у ГК «Укрспецэкспорт» еще пять отремонтированных МиГ-21, которые являются собственностью ГП «Одесавиаремсервис» (по имеющейся информации, имеются в виду самолеты, не поставленные в Йемен). Контракт будет выполнен до середины 2014 года. Как можно судить, в обеих случаях речь идет и об одноместных истребителях миГ-21бис, и о "спарках" МиГ-21УМ.

ГК «Укрспецэкспорт» выиграла тендер на предоставление услуг по ремонту и модернизации самолетов МиГ-21бис ВВС и ПВО Хорватии. Соответствующее решение министерство обороны Хорватии приняло в начале июня 2013 года. В тендере также участвовало предприятие Aerostar (Румыния). Согласно данным хорватской прессы, окончательная стоимость предложения украинской стороны составила 80 млн кун (10,5 млн евро) против 18,6 млн евро у румынской.

684827_original.jpg

hrvati su ga bas ,,ekonomisali ,, - ima da plesu od srece ako ako im se ti avioni vrate i u neremontovanom stanju .... :mrgreen:

Заборавих јуче да сликам, али ћу то учинити првом приликом. Проучавам полако руске супермаркете, шта друго за почетак. Има један, много добар, Дикси, свашта нешто сам тамо нашла (намирнице), а пред фрижидером где стоји милион врста сирева - срце ми је јаче заиграло кад сам видела наш шабачки, млади сир. Сликаћу првом приликом. Не знам зашто нема и других српских производа, људи, гурајте се, нудите Русима оно што је наше, специфично, добро, не разумем зашто још нико није понудио српски ајвар, не верујем да би му Руси одолели. На пијаци жене за тезгама хвале српско воће, кажу да је одлично и добро се продаје. Значи, нешто се покренуло, али споро, не треба очекивати од ових неспособњаковића на челу Србије да ураде нешто велико и значајно, јер нису за то способни (можемо бити срећни ако много не упрскају док су на власти), сами тражите везе са Русима, директно, да наши српски производи дођу на руско тржиште, да их Руси пробају, после ће већ сами да траже још, не сумњам. То је најважније, нико после те везе не може да прекине, чик нека неко од српских политичара покуша да раскине неки од уговора... Поздрав русофилима, са слободне, једине слободне, руске територије...

Где си у Русији? Пробај да проучиш продавнице групе Х5, као што су Карусељ и Перекресток. Кад сам пре неколико недеља био у европском делу Русије, видео сам на полицама и ајвар и "љутеницу", свашта... Само што нигде нисам могао да нађем неку ракијицу добру :)

Где си у Русији? Пробај да проучиш продавнице групе Х5, као што су Карусељ и Перекресток. Кад сам пре неколико недеља био у европском делу Русије, видео сам на полицама и ајвар и "љутеницу", свашта... Само што нигде нисам могао да нађем неку ракијицу добру :)
У Подмосковљу сам (трећи дан), и тек сам почела да истражујем, али ако тврдиш да има ајвара, е онда је све у реду.:D Што се ракијице тиче, није време за испијање ни ракије,ни вотке, време је да се трезвено (како каже Путин, наш Император, спортиста и човек број један у свету) супротставимо злу са запада. Најлакше је утопити тугу и невољу и заборавити све, пустити зло да се шири, треба бити присебан, одлучан, снажан духом и физички спреман као Путин, па ћемо се и ми мученици са Балкана извући из блата.

Isto kao i ovo sa evropejizacijom imena meseci u godini
Prvo su Rusi odbacili slovenska imena mesecima u godini (ono što koriste Hrvati, Slovaci, Česi...) i uzeli ona evropska
a mi smo onda tadašnjim *******ima učinili da pokupimo ruske trendove
i bez problema promenili imena meseci u evropske stadarde

dve muve jednim udarcem - i vuk sit i ovce ne bleje

Poslednja izmena:
Sava%20i%20Dunav.JPG

Ране у српској души!

http://www.srpska.ru/article.php?nid=20988&sq=19&crypt=
Павле Кулев, пуковник и уралски сликар о уметности, рату, Русији, Србији
Када сам шетао Београдом, видео сам порушене лепе зграде, војне, државне, тужно подсећање на зло које вам је НАТО учинио - каже Павле Кулев
Изложба слика у Руском дому пуковника Павла Кулева из Јекатаринбурга изазвала је пажњу поштовалаца ликовне уметности и симпатизера руског стваралаштва у Србији. Посетиоци су могли на сликарском платну да осете тугу због људске несреће, губитка, страхоте рата, али и по које зрно спокоја и радости које зраче са идиличниих, топлих руских пејзажа. Све то са собом је донео у Србију пуковник и сликар Павле Кулев са Урала.
Сама изложба за мене је изузетан начин да као сликар, комуницирам са другим градовима, народима, културама, пространствима. Тако сам са својим делима стигао у Београд. Изложба је посвећена Дану сећања и туге у Русији, 22. јуна 1941. године, датуму почетка великог Отаџбинског рата. Код нас Руса то је значајан дан када се сећамо страшних жртава отџбинског рата, зато сам је и насловио„ О рату, отаџбини, о животу” – каже војник и уметник Кулев на почетку нашег разговора о Русији, Србији, рату, уметности.
Ово је ваша прва посета Србији.
–Веома ми се допала Србија, Београд и људи, већ приликом првог сусрета. Срби су отворен, спонтан, срдачан и гостопримив народ. Србија има, такође, прелепу природу. Био сам импресиониран када сам обишао Калемегдан и видео ушће, тиху Саву и моћан Дунав. И Авалу. Мало је градова на свету који могу да се похвале таквим призорима, и нимало се не чудим што су Београд освајали туђини, и што су га хтели за себе.
Како руски народ доживљава 15- годишњу српску националну агонију и косметску кризу?
Да бисте разумели као ми у Русији доживљавамо дугогодишњи косметски проблем, довољно је да се сетите како су поступили наши војници и падобранци на приштинском аеродрому јуна 1999. по окончању агресије на СРЈ и уласка НАТО војних снага на КиМ. Руси доживљавају губитак Космета као своју бол, као губатак дела себе. Ми смо део истог православног словенског света. И увек ћемо то бити! Када сам шетао Београдом, видео сам порушене лепе зграде, војне, државне, то је веома тужно подсећање на велико зло које вам је НАТО учинио у бомбардовању и агресији 1999. године. Видео сам тада и осетио болне ране у српској души. Желим српском народу да излечи своје дубоке ране у души и срцу, да пронађе прави пут и победи тешка искушења. Убеђен сам да ће Срби превазићи зло са којим се суочавају и да ће сачувати своју јединствену државу.
Имате велико искуство као војник, будући да сте били у Авганистану.
Ја сам професионални војник. Завршио сам војну академију, и потом сам упућен у Авганистан. Тамо сам стекао велико ратно искуство, али сам упознао и бројне војнике-пријатеље. Знате, у условима рата, људска душа постаје огољена. Веома лако можете да процените човека, да ли је храбар или кукавица, шта може или не може, каквог је карактера. Да ли је он добар, или лош човек. Док смо били ангажовани, помагали смо авганистанском народу, који је веома скроман и сиромашан. Отварали смо школе, факултете, обучавали људе. Тамо сам службовао две године. Било је тешко. Био је то сукоб са оном противничком страном, која је, заправо, помагала нарко мафију и данас то ради. Видео сам стране војнике, који нису били Авганистанци, ратовали су и борили се против нас и било је очигледно, по њиховом језику и униформама да су дошли са Запада.
Постоје, кажете, моменти из војног живота у Авганистану који се никада не заборављају.
– Авганистан се не може заборавити. То је лепа земља. Обични грађани су једноставни и добри људи. Сусретао сам Авганистанце који су нас у свом дому дочекивали као неког свог и блиског. Нажалост, политику кроје други а не ти недужни људи. Биле су то године моје младости, стасавао сам и као војник и као човек. Када помислим на тај период, суочим се и са чињеницом да сам гледао како у рату убијају моје пријатеље, ратне другове, младе људе. То је страшан осећај. У Авганистану је погинуло преко 13 хиљада војника из Совјетског Савеза, а рањених је било око 45 хиљада.
Какав је положај ратних војних инвалида у Русији?
По завршетку рата у Авганистану 1989. године постојале су јаке организације ветерана, којима је држава излазила у сусрет. Имали су одређене бенефиције и изузетне повољности, у школовању, запослењу, професионалном усравршавању. Наша држава је пружила могућност сваком ветерану да се укључи у живот, да напредује.
Уметност је сада Ваш свет!
Данас као пуковник у пензији, на челу сам Удружења ликовних уметника ветерана локалних ратова у Културном центру "Руски војници" у Јекатеринбургу. Имамо у удружењу и сликаре и вајаре. Сликамо, организујемо колоније, изложбе, приређујемо културне програме. Путујемо, сусрећемо се са уметницима из других делова Русије. Ево, сада сам и дошао у Србију.
Војник и уметност, како то?
У Русији војска је увек представљала праву друштвену елиту. На пример, Љермонтов је био официр, али и великик песник. Па Толстој. Некрасов, такође. Мого је руских војника свету подарило сјајна сликарска, песничка или композиторска дела. То је за нас, Русе - нормално.
У Србију сте донели слике војне тематике и пејзаже уралске природе, које су настале, како кажете, у традиционалном стилу руског реализма.
Руска природа је величанствена, грандиозна и просто је свугде носите са собом. Део поставке посвећен је животу у Авганистану, где сам приказао бол, смрт, несрећу, али и авганистанске крајолике. Моје слике су путовале по бројним руским градовима на преко 20 изложби. И овде у Србији, после поставке у Београду, гостујемо у Пожаревцу, где ће дела бити представљенау оквиру традиционалне сарадње организације српско-руског пријатељства.
Разговарала Биљана Живковић
Превод са руског Станислава Разумовскаја

Биографија Павла Кулева
Рођен је у малом граду на југу Молдавије. Завршио је уметничку школу, талентованог уметника, познатог педагога Дмитрија Еребакана. По завршетку уметничке школе уписао је Војну академију. Потом је ангажован у специјалним јединицама посебне намене. Служио је на различитим командно-штабним позицијама у различитим деловима СССР. Од 1984 до 1986. је учествовао у борбеним операцијама у Авганистану, био је рањен, награђен је Орденом "Црвене звезде" и другим одличјима. Војну службу је завршио 2002. у Јекатеринбургу као профессор Војне академије. Учествује у бројним градским и регионалним изложбама. Његове радове високо је оценила руска сликарска критика.

a što ovaj pukovnik naivni slikar nije rekao koju junačku o Kradjordju Petroviću, možda jedinom Petroviću koji nije pljačkao Srbiju?
Ja danas znam nekoliko Petrovića, ponašaju se kao da su od Obrenovića...

220px-Karadjordje.jpg

poslednji Petrović koji je radio u interesu Srbije

30 000 zatvorenika ( robova ) u Kaliforniji stupili u strajk gladju - osnovni razlog : protest protiv datih ovlastenja upravama zatvora da mogu zatvorenika strpati u samicu na neopredeleni rok , ponekad i na deset i vise godina .

Kakva pravna drzava hgt. - to ni u Seernoj Koreji ne moze da se desi - i severno koreanci su civilizovaniji od americkih fasista

hist_2011_1_us_prison_car_dropouts.jpg

Poslednja izmena:
Predsednik ,,Gazproma ,, izjavio da je izgleda u Evropi vev nastupila zima - jer su zahtevi za isporukama gasa veci nego u januaru prosle godine .... :eek: ..

Obim izvoza gasa u EU povecan je 37 % uu odnosu na istu dekadu prosle godine , a isto je bilo i u junu .... :eek:

Sta se to sprema ? :think:

Da vidimio :

http://www.vestifinance.ru/articles/29341

Postavke gasa u Evropu po drugim eksportetima su se znatno smanjile - iz Alzira 10 % , ,Libije 13 % , Katara 42 % ...:D ... Dakle , Rusi mogu ladno da prodaju gas po 600 $ ...... :super: ... Al ce se napuniti love - tankerima ima da je voze .... :ok:

Molim Rusku vladu da i nama poveca cenu na 600 $ * dok ne dodjemo k sebi , u suprotnom nek nam Ekrem , Dacic i maratonci obezbede dovoljne kolicine iz drugih zemalja - po pristupacnijim cenama ..... :cool:

Da nije Suecu odzvonilo ..... :sad2:

Poslednja izmena:
http://www.avanturist.org/redirect/?url=aHR0cDovL3d3dy5pdGFyLXRhc3MuY29tL2MxMi84MDM1MjguaHRtbA==

Pade jos jedana vlada u EU - zbog prisluskivanja svojih gradjana .... :mrgreen:

Premijer luksemburga podneo je ostavku , posto su njegovi koalicioni partneri otkazali podrsku vladi kada su obelodanjeni dokumenti da je tajna suzba luksemburga prisluskivala gotovo sve gradjane te male drzavice , da su trosili ogromne sume novca bez podnosenja racuna parlamentu i javnosti , kao i da su privatnim licima prodavali tajne podatke koje su prikupili .... demokratski , nena sta .... :rotf:.

Premijer Janker je bio faca kad se donosio Mastriht , kad je odlucivano o priznanju Kosmeta , a i jedan je od tvoraca evra .... :lol: ... veliki Evropljanin - veliki luzer i nacista .... :manikir:

Poslednja izmena:
Broj amerikanaca koji se besplatno hrane na kazanima i tackicama dostigao je 101.000.000. gradjana ! :worth:

Cestitamo !!!
:kpozdrav:

Число американцев, получающих продовольственную помощь, субсидируемую из федерального бюджета, возросло до 101 000 000 человек, что составляет примерно треть населения США, пишет cnsnews.com.

Министерство сельского хозяйства США считает, что в общей сложности 101 000 000 человек в настоящее время участвует хотя бы в одной из 15 продовольственных программ, предлагаемых агентством. Затраты на них составили в 2012 г. $ 114 млрд.
http://www.warandpeace.ru/ru/news/view/81744/

Јелена Бркић: Поштовани господине Чепурин

Aleksandar-Cepurin-Rus-700x466.jpg

Алтернативе има, јесмо ли спремни за њу?
„Поштовани господине Чепурин,

Обраћамо Вам се као званичном представнику Руске Федерације у Србији, у нади да ћете Вашем државном врху пренети молбу српског народа за придруживање Републике Србије Руској Федерацији.

Српски народ је потпуно свестан, да у данашњем свету није могуће бити несврстан и да, потпуно сам, без помоћи савезника не може да преживи.

Српском народу је доста наређивања, уцена, понижења, поданичког односа и наметања незаслужене кривице и зато изражава своју вољу да се удружи са пријатељским народима Руске Федерације, како би повратио своју слободу, част и достојанство.

Српском народу је неопходно да се опорави од вишеструког геноцида који је над њим начињен у 20-том веку, да учврсти своју одбрану не би ли зауставио даље територијално комадање, да опорави разорену економију и да добије нову наду да његова младост има будућност.

Српски народ, данас потпуно исцрпљен безнађем, незапосленошћу, бедом и страхом од даљих сукоба који му се намећу, жели да своју будућност гради у окриљу, не само велике силе, већ и пријатељског народа са којим нас повезује слична култура, традиција, а често и заједничка историја.

И зато, српски народ изражава своју слободну вољу да се придружи животној снази Русије и под њеним окриљем сачува од физичког и духовног генецида који му прети. Жељан нормалног живота и наде у будућност, народ Србије се неповратно окреће ка источној страни света са које излази сунце које ће нашим животима значити извор оптимизма и енергије.

Српски народ се нада да ће, слободан и сигуран у оквиру Руске Федерације, оживети свој неискоришћени потенцијал и да ће се одужити својим спасиоцима кроз допринос који ће дати стварању новог, праведнијег света будућности који се на истоку већ формира.

У име српског народа, молбу за пријем у Руску Федерацију, предају представници народа:

Ово би могао да буде крајњи исход једне сасвим могуће алтернативе Европској унији, али немам представу ко би данас био кадар да покрене иницијативу да се она реализује. Про-европске странке јасно и гласно изражавају свој став да ЕУ нема алтернативу.

Зашто такав став, јасан и гласан, не можемо да чујемо од анти-европских странака и организација? У Србији данас, не постоји ни једна једина изразито про-руска странка или организација, која има јасне циљеве и изражен став шта жели од Русије, иако по последњим истраживањима г-дина Вукадиновића 77% грађана Србије подржава савез са Русијом.

Има само празних констатација да се Русији треба „приближити“. На који начин и како, изгледа да многима није јасно. Да ли је у питању страх од ЕУ И САД које су Зорана Ђинђића истакле као пример шта се може десити непослушнима, да ли страх од могућег економског колапса (који је тек у овој садашњој варијанти сасвим известан) или српски политичари и даље сматрају да се Србија сама, само уз помоћ „правих“ мера које предлажу, а у оквиру овог накарадног система, може ослободити, остаје непознаница.

Глас политичара чујемо сваки дан, тако да им овај текст није ни намењен. Намењен је мом народу, од кога жарко желим да чујем шта мисли о могућности да се формира широк Народни покрет који би своју жељу изразио на организованом плебисциту и горе наведену или сличну молбу упутио Руској Федерацији?

http://srbin.info/2013/07/jelena-brkic-postovani-gospodine-cepurin/

Na svetskim berzama po prvi put je Ruska nafta tipa Urals , po ceni pretekla severnomorsku laku naftu tipa Brent . Razlog ovom poskupljenje je odluka Rusije da se preorjentise na prodaju nafte Kini i drugim azijskim zemljama - a da smanji prodaju u zemlje EU . Ovaj proces ce najvise pogoditi one rafinerije koje su svoju tehnologiju prilagodile preradi Uralsa - Hellenik petroleum iz Grcke , Repsol iz italije , Galp iz portugalije , kao i mnoge druge kompanije . Rojers smatra da se radi o dvostrukoj pobedi Vladimira Putina !

Rafinerije u EU ce od povecanja cena Ruske nafte imati godisnji porast troskova od 1,3 milijarde evra , a najlosije ce proci rafinerije na Istoku Evrope .

http://www.avanturist.org/redirect/...ydS9lY29ub215LzIwMTMvNy8xMS82NDA4NzkuaHRtbA==

Российский эталон нефти Urals на этой неделе продается дороже североморского эталона Brent, хотя обычно дешевле на несколько долларов. Наценка достигла рекордной отметки 0,90 доллара за баррель. Главная причина в том, что Россия перенаправляет экспортные потоки нефти из Европы в Азию, указывают эксперты.

Главная причина подорожания Urals – рост российских поставок в Азию, который американская аналитическая компания ESAI Energy сравнила с основанием Санкт-Петербурга как «окна в Европу». Это означает двойную победу для президента Владимира Путина, считают эксперты Reuters.

За последние пять лет российский нефтяной экспорт в Китай и на тихоокеанское побережье увеличился до 750 тыс. баррелей в сутки практически с нуля, или до 17% всего объема экспорта и может удвоиться в течение пяти лет, прогнозирует аналитическая компания Eurasia.«Поскольку Международное энергетическое агентство предсказывает рост спроса на нефть в Китае с 10 млн баррелей в сутки в этом году до 12 млн к 2020 году, решение России, крупнейшего в мире производителя нефти, резко развернуть экспорт на восток вполне оправданно», – говорится в отчете Eurasia. Экспорт нефти в Китай резко увеличился благодаря тому, что Москва заключила ряд выгодных сделок по поставкам нефти в Китай по новому нефтепроводу Восточная Сибирь – Тихий океан. И это только начало.

Больше всех страдает Европа, которой стало не хватать российской сырой нефти – поставки в этом году сократились до 10-летнего минимума – 2,1 млн баррелей в сутки. Тогда как обычно Россия продавала в Европу порядка 3,5 млн баррелей в сутки.

Самое плохое, что повышение цены Urals на один доллар по отношению к Brent увеличивает расходы европейских НПЗ на 1,2 млрд долларов в год. Высокие цены на нефть сорта Urals привели к тому, что такие нефтеперерабатывающие компании Европы, как Hellenic Petroleum из Греции, Repsol из Испании, Galp из Португалии, испытывают трудности, поскольку они вложили большие средства в модернизацию переработки как раз для такого типа нефти.

За последние 10 лет европейские нефтепереработчики уже закрыли более десятка НПЗ и планируют новые закрытия из-за удручающего состояния экономики и низкого спроса. Но хуже всего придется в будущем нефтеперерабатывающим заводам из Восточной Европы

Моје поштовање Јелена. И да подвучем оно што је мени најзанимљивије у Вашем писму амбасадору Русије Чепурину:
Обраћамо Вам се као званичном представнику Руске Федерације у Србији, у нади да ћете Вашем државном врху пренети молбу српског народа за придруживање Републике Србије Руској Федерацији.

Српски народ је потпуно свестан, да у данашњем свету није могуће бити несврстан и да, потпуно сам, без помоћи савезника не може да преживи.

Српском народу је доста наређивања, уцена, понижења, поданичког односа и наметања незаслужене кривице и зато изражава своју вољу да се удружи са пријатељским народима Руске Федерације, како би повратио своју слободу, част и достојанство.
Русија је моћна, јака и независна. За разлику од слабе, зависне и немоћне Србије. То су чињенице. Русија за своју војску из буџета издваја толико да о томе Србија не може ни да сања. А како да нам помогну, кад су и Руси одавно свесни да су са чела Србије отишли једни лопови и дошли други. Једини излаз је да Срби постану свесни да се само у саставу Русије Србија може извући из блата - а то значи да Срби у саставу Русије плаћају порез Русији, да учествују у јачању руске армије и да на основу тога имају заштиту Русије од свих и свакога - наравно као дела Русије. Док то не постане кристално јасно, Србија се неће извући...
А ево и српског сира из руских продавница... Браво Шапчани... свака част на пробоју на руско тржиште.:ok:
10bCiRO0Z.jpg
[/URL][/IMG]

Hbt. amerikanci su prisluskivali - zajedno sa australijskom tajnom sluzbom - i svoju bracu i verne saveznike australijance . :eek:

U 4 australijska grada postoje centri americke tajne sluzbe , izgradjeni da prisluskuju i prate gotovo sav telefonski saobacaj , SMS poruke , elektronski saobracaj i uopste pisanje na internetu .

Sifrovani naziv ove spijunske operacije je X-Keyscore. Ovu informaciju je objavio The Sydney Morning Herald , na osnovu dokumentacije koju je dobio od americkog agenta Snoudena . :lol:

Изгубиће брзо Аустралију. Асанж је основао странку чији је рејтинг већ око 30%, уз подршку Зелене странке моћи ће да преузме власт после избора.

Изгубиће брзо Аустралију. Асанж је основао странку чији је рејтинг већ око 30%, уз подршку Зелене странке моћи ће да преузме власт после избора.

To bi bilo dobro ! Dosadasnje ausralijske vlasti su ucestvovale ( nepotrebno ) u mnogim prljavim poslovima amerike ! Tome treba napokon stati na kraj !

Poslednja izmena:
hahahahahhhh ....

A neki se ovde nadaju alijansi Berlin - Moskva .....

americka pudlica podguzna muva Angela Merel izjavila da podrzava americke tajne sluzbe u nezakonitom prisluskivanju nemackih gradjana , institucija nemacke drzave , nemackih firmi ( rezultati industrijske spijunaze nemackih firmi nanele su nemcima stete od vise stotina milijardi evra tokom proteklih 20 godina ) ...

No dobro , Angela ide u septembru na izbore - videce koliko ce je ovakva izjava kostati ... Opozicija je odmah reagovala i optuzila Merkel za porsku americkim i britanskim sluzbama u krsenju osnovnih prava nemackih gradjana

Канцлер Германии оправдала прослушку граждан страны спецслужбами США

11 июля 2013, 18:42

Ангела Меркель в интервью еженедельнику Die Zeit заявила, что без телекоммуникационного мониторинга невозможно было бы вести эффективную борьбу с терроризмом. Поэтому прослушка американской разведкой частных пользователей в некоторых случаях оправдана, считает политик.
Канцлер Германии отметила, что «работа разведки в демократических странах всегда играла важную роль для поддержания безопасности рядовых граждан, и так будет продолжаться и в будущем». Ангела Меркель заявила, что не могла знать о сотрудничестве немецких спецслужб с Агентством национальной безопасности США (NSA), и сама услышала об этом факте из СМИ. :lol:

До сих пор официально ни один представитель немецких спецслужб не признал, что обладал какой-либо информацией о шпионской программе PRISM, позволявшей следить за телефонными переговорами по всему миру.
Напомним, что ранее было опубликовано интервью с разоблачителем секретов разведки США Эдвардом Сноуденом, в котором он заявил, что сотрудничество сотрудников спецслужб США с Германии является очень тесным — «они спят в одной кровати с коллегами-немцами», - пояснил Сноуден.

Оправдание канцлером нарушений прав на личную жизнь граждан Германии вызвало критику со стороны её политических оппонентов. Глава левоцентристской оппозиционной партии Социал-демократов Германии Зигмар Габриэль считает возмутительным, что «канцлер всего лишь пожимает плечами и принимает, что американцы и британцы явно нарушают базовые права миллионов немцев».

Deutsche Welle привеодит комментарии сотрудников спецслужб с объяснением, чем немецким разведчикам выгодно сотрудничество с американскими коллегами. По их мнению, разведке не достаточно собственных ресурсов и полномочий для масштабной слежки, поэтому она сильно зависит от данных, предоставляемых партнерами по НАТО и США.

Back