Srbija na istorijskom politickom raskršću : uci u EU ili se ujediniti sa Rusijom ?

Koju od ovih ponudzenih opcija podrzavate

• Ukupno glasova
    533
Слика клизачица Елена Радионова освојио турнир Небелхорн трофеј у Оберстдорфу.

894455.JPEG

Неки су пробали да од Србије направе оно што је некад била сфрј, са подељеним утицајем запада и Русије по оној аналогији Черчил-Стаљин, 50-50%, ал то време је прошло а они никако да прихвате реалност.
Запад је добио велик део некадашње сфрј, у ствари добили су скоро све, само је Србија још увек актуелна.

Proleteri svih zemalja, ujediniste li se? :lol:

Zuta , promasila si topik , ovde ti nema proletera i tema je posvecenA UJEDINJENJU DVA PRAVOSLAVNA NARODA - ISTOG KORENA , VERE , KULTURE JEZICKOG FUNDAMENTA I ZAJEDNICKE ISTORIJSKE SUDBINE . .. Dakle , pitanje je moglo da glasi : Pravoslavni Rusije i Srbije , ujediniste li se ? - i nikako drugacije !

Dakle Titovka , prti lepo na Titoisticke i Jugoslovenske teme , i naravno teme o nesvrstanima - jer si ovde tako i glasala ...p.s. i javni nam kad se sastanu Tito , Naser , Lumumba i Nehru .....

Zuta , promasila si topik , ovde ti nema proletera i tema je posvecenA UJEDINJENJU DVA PRAVOSLAVNA NARODA - ISTOG KORENA , VERE , KULTURE JEZICKOG FUNDAMENTA I ZAJEDNICKE ISTORIJSKE SUDBINE . .. Dakle , pitanje je moglo da glasi : Pravoslavni Rusije i Srbije , ujediniste li se ? - i nikako drugacije !

Dakle Titovka , prti lepo na Titoisticke i Jugoslovenske teme , i naravno teme o nesvrstanima - jer si ovde tako i glasala ...p.s. i javni nam kad se sastanu Tito , Naser , Lumumba i Nehru .....

Тако је Боро! Разбијај багру титоистичко-глобалистичку. Крајње је време да Срби одбаце њихову антисрпску и антируску пропаганду!

a postoji li opcija da malo budemo svoji?

То је ова опција Србија у Руско-Српској Империји. Бићемо своји тек кад се вратимо себи, својим коренима, тачније кад се окренемо Русији.

Poslednja izmena:

Наравно. То је најважније. Да се вратимо себи- својој Вери, историји, коренима. А када се будемо вратили себи, онда се морамо окренути нашем истинитом савезнику- Русији!

ma joook
ne sviđa mi se kako su uredili svoju državu
pa po cemu mislite da ce se odnositi bolje prema nasoj drzavi

i oni ce nas iskoristiti i porobiti ...

ja bih malo da se mi okrenemo sebi, što bi moj učitelj rekao "uzdaj se u se i u svoje kljuse"

Реци ти свом "учитељу" да је кљусе на издисају.
А то што се теби не свиђа како су Руси уредили своју државу, не значи ништа. Већини се свиђа. Ево чак и 70% американаца сматра Путина моралнијом и јачом личношћу од сопственог председника.:manikir:

Велика Британија ће тражити децентрализацију ЕУ

29.09.2013, 21:55

Велика Британија ће се залагати за децентрализацију Европске уније, рекао је британски министар спољних послова Вилијам Хејг.

"Сада, ЕУ игра већу улогу у нашој земљи, него што би већина грађана то желела. Британци желе промене. Ми желимо стварне промене у функцијонисању ЕУ, заустављање бесконачне централизације Европе. Желимо Европу, која је свесна да се налазимо у такмичарској позицији, Европу, која се бави, не стварањем правила, већ враћањем власти и овлашћења националним парламентима и бирачима,"- рекао је Хаиг на конференцији Конзервативне партије у Манчестеру.

Već nekoliko puta dižu neku frku dok ih ovi iz Brisela ne podmažu sa par milijardi i tako svaka 3 meseca.

Već nekoliko puta dižu neku frku dok ih ovi iz Brisela ne podmažu sa par milijardi i tako svaka 3 meseca.

Тако у Бриселу знају да иако једна земља ће доћи из Европске уније, то ЕУ онда срушити као кућа од карата. Британија то зна и зато уцењује.

Za 6 godina, ti si druga osoba na forumu koja me tako definisala... Prva dal beše bilja il' fata ne mogu da se setim :lol:
U svakom slučaju, smešni ste ko bioskop. :bye:

http://www.peakprosperity.com/podca...-greatest-failed-experiments-economic-history

http://bullmarketthinking.com/james...its-going-to-be-about-how-much-gold-you-have/

- - - - - - - - - -

http://oilru.com/comments/read/550/

ЦИтата из статьи от управляющего швейцарским инвестиционным фондом Matterhorn Asset Management Игона вон Граерца:
«В группу G7 входят самые крупные промышленно развитые страны мира. Это США, Великобритания, Франция, Италия, Канада, Германия и Япония. И поскольку ни Китай, ни Россия в перечень не входят, возникает сомнение в дееспособности группы, особенно если учесть тот факт, что большинство государств в её составе – банкроты.

Тем не менее, G7 представляет 50% мирового ВВП, что выливается в 30 триллионов. Однако общий объём долгов в этих странах равен 140 триллионов, что составляет 440% от общего ВВП. Если вернуться в 1998 год, мы увидим, что общий долг в G7 был равен 70 триллионов, а суммарный ВВП – 20 триллионов. Так что с 1998 по 2012 гг. долг вырос на 70 триллионов, а ВВП – всего на 10 триллионов. Получается, что в так называемых богатейших странах мира на получение одного прибавочного доллара ВВП необходимо создать семь долларов долга. И отсюда видно, что процветание у нас чисто иллюзорное. Мы берём взаймы у будущего. В целом понятно, что развитый мир – банкрот, а публикуемые в прессе статистические данные по макроэкономике – это мираж в виде замка, построенного на зыбучих песках бесполезных бумажных валют. Конечно, ничто не мешает выплатить долги ничего не стоящими фантиками, но реальных денег не хватит даже на оплату процентов по долгам.

Прирост средних кредитных ставок на каждый процент выливается для стран G7 в ошеломляющую сумму – 1,4 трлн долл. Это больше, чем ВВП Канады. А если ставки вырастут на 10%, расходы по обслуживанию долгов для стран G7 достигнут размера ВВП США!

Любой вменяемый человек поймёт, что ситуация аномальная, и что она плохо кончится для всего мира. Тем более что мы имеем не только экономическое банкротство, но также массовое моральное разложение на фоне угрозы войны. Во многих государствах сегодня у людей отнимают остатки свободы и возможности проявлять личную инициативу, сажая население на нищенские социальные пособия.

Также проявляется опасная тенденция – богатые становятся ещё богаче, а бедные – нищают. С 2009 года 7% граждан мира (наиболее состоятельных) прирастили своё богатство на 28%, а остальные 93% потеряли 4%. Возьмите 300 самых богатых людей и убедитесь, что они имеют больше, чем три миллиарда самых бедных. Для мира, где с каждым днём всё больше голодных, это просто опасно».

А шта ћемо са руским и српким атеистима или паганима? Чуди ме да се овде толико инсистира на православљу, а словенство баца у други план. :think:

Za 6 godina, ti si druga osoba na forumu koja me tako definisala... Prva dal beše bilja il' fata ne mogu da se setim :lol:
U svakom slučaju, smešni ste ko bioskop. :bye:

Ko te vukao za jezik da provociras , podmeces temi koncepciju koju ona nema i trazis nekakave proletere i inter brigadiste na ovoj maksimalno dezideologizovanoj i cisto pravoslavnoj i slovenskoj temi ...... stoga , sto trazila , to dobila ...

p.s. Samo se ti i dalje bori na nesvrstanu Srbiju - nesvrstana i nezavisna Srbija ( citaj Srbija bez saveznika i bez Ruske zastite ) je san svih Srpskih neprijatelja .... :cool:

А шта ћемо са руским и српким атеистима или паганима? Чуди ме да се овде толико инсистира на православљу, а словенство баца у други план. :think:

Evo i u drugom objasnjenju je pomenut i slovenski etnicki fundament koji zblizava dva bratska naroda - to niko ne spori ....

Poslednja izmena:
Brod ,, nevladine ,, organizacije ,, Grinpis ,, , koju inace finansiraju CIA , Rokfleri i Rotsildi , koji je ometao rad Ruske naftne platforme u predelu Artika je zaplenjen , a posada uhapsena ... trenutno ih slepaju za Murmansk .... :lol:

Inace , imao dosta ,, interesantnog ,, materijala na brodu - kazu moji izvori ... :cool:

Propraticemo ....

89366c59d153.jpg

Teroristi pre hapsenja ...

86837_140125.jpg

I evo ih u zatvoru ... a na brodu su pronadjene interesantne stvarcice ....

http://photo.greenpeace.org/C.aspx?VP3=ViewBox&STID=27MZIFV1JSKU&CT=Story

--------------------------
Pa to bi bila najbolja opcija; da svi ljudi budu u ljubavi; da nema ratova; nema granica; jednakost; bratstvo i sve ostalo sto prosecna ucesnica na takmicenju za miss kaze kad je pitaju za misljenje.
I ja sam nekad tako mislio :rumenko:. A onda sam malo razmislio, i video kako stvari u ovom svetu funkcionisu (na zalost). Od vrtica, skole, ulice, vojske, posla pa do politike i drzave, uvek je isto: vladavina jaceg i tlacenje slabijeg. Ako si sam dovoljno jak i mozes da se odupres siledzijama - dobro je; mozes da budes svoj. Ako nisi jak, onda ti preostaje ili da uvek budes zrtva, ili da se udruzis sa nekim sa kim imas zajednicke interese i da se tako zastitis.

E sad je stvar izbora sa kim hoces (mozes) da se udruzujes.

1. Meni (i vecini sa ove teme) odgovara da to bude Rusija iz mnogo razloga: Sloveni smo, pravoslavni, bivsi komunisti, bivsi savez zemalja, tokom istorije smo uglavnom bili pomagani od Rusije i imali zajednicke neprijatelje , sada imamo zajednicke neprijatelje (ne da smo ih birali, vec su oni izabrali nas za neprijatelje), sistem zivotnih vrednosti: tradicionalno naspram bezalternativnog (Adam i StEva), multipolaran naspram unipolarnog sveta, jednakost naroda i nacina zivota naspram "izuzetnih" naroda i njihovog sistema koji moraju svi drugi da prihvate i mnogo toga jos.
2. Bezalternativcima odgovara da se udruze sa zapadom (EU, Nato) po SVAKU cenu i smatraju da su oni u stvari nasi pravi prijatelji i da su njihove vrednosti i nacin zivota ("American way of life") ono sto nam treba. E sad, ako je to tacno onda fakticki i ne moramo da se udruzujemo ni sa kime, jer smo prakticno vec okruzeni sa EU i Natom, pa prakticno i nema ko drugi da nas ugrozava. Naravno, mi ih smatramo za glavne "neprijatelje" koji ugrozavaju nas tradicionalni nacin zivota i nase vrednosti; i da nema njih prakticno ne bi ni bilo potrebe da se bilo ko udruzuje, jer su oni jedina pretnja nezavisnim ("svojim") drzavama u svetu.
3. Treca opcija bi bila udruzivanje sa Kinom, ali je to ipak bezpredmetno jer je Kina predaleko.

Neki ce reci da je i Rusija predaleko, mada ja mislim da je ona bas na pravoj distanci: dovoljno blizu da saradjujemo, da pomogne - a dovoljno daleko (nemamo zajednicku granicu) da ne moze (cak i da hoce) da nas "proguta".

За тебе, ништа, ништа се не заборавља... у генима је записано оно што се не може избрисати

...
ja mislim da su im Rvati malko drazi od nas!!!!
Слабо мислиш... изгледа да ти је једини циљ доласка на ову тему провокација, па не верујем да ће ико озбиљан озбиљно читати твоје коментаре.

Back