alex1994
Zainteresovan član
- Poruka
- 132
Odlican tekst, ali jedna zamerka, u njemu kaze da Rusija nema mogucnosti za povratan udarac posle prvog talasa nuklearki SAD....pre bi bilo da je obrnuto...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odlican tekst, ali jedna zamerka, u njemu kaze da Rusija nema mogucnosti za povratan udarac posle prvog talasa nuklearki SAD....pre bi bilo da je obrnuto...
neki krugovi u americi ocito smatraju da Rusija ne bi imala mogucnost da uzvrati posle ,, nuklearnog blic kriga ,, .... sigurno su oni sve pazljivo planirali i analizirali do najsitnijih detalja ... e , sad da li su nesto ispustili iz vida , to je sustinsko pitanje - jer potpuno savrsenih planova nema ...
pa da, i nemacki vojni krugovi su mislili da rusija ne moze da uzvrati posle blickriga, rusi se nisu najbolje slozili sa tim pa su prosetali do berlina da objasne nemcima da im strategija nije bas najbolja![]()
Da su se prosetali, bas i nisu. Cetiri godine najkrvavijeg rata u istoriji u kojima im je pola zemlje sravnjeno sa zemljom a dvadeset miliona ljudi poginulo ne bih nazvao setnjom.
s obzirom na tehnoloski nivo ruske vojske na pocetku rata i pobedu koja je rat okoncala, u sukobu koji je na pocetku podsecao na
napad svemirskim brodom na vojnike naoruzane kremenjacama, potpuno si u pravu : to nije bila setnja, to je jedna od najvaznijih
vojnih pobeda u istoriji planete.
To si u pravu. Ali moglo bi se raspravljati o tome zasto je doslo do tolikog nesrazmjera izmedju njemacke i sovjetske tehnologije. Tu gresku Sovjeti nisu smjeli sebi dozvoliti. Skupo su je platili.
ipak treba reći da su Sovjeti pobijedili naciste uz veliku pomoć zapada u naoružanju... da toga nije bilo, bilo bi još krvavije...
ipak treba reći da su Sovjeti pobijedili naciste uz veliku pomoć zapada u naoružanju... da toga nije bilo, bilo bi još krvavije...
neki krugovi u americi ocito smatraju da Rusija ne bi imala mogucnost da uzvrati posle ,, nuklearnog blic kriga ,, .... sigurno su oni sve pazljivo planirali i analizirali do najsitnijih detalja ... e , sad da li su nesto ispustili iz vida , to je sustinsko pitanje - jer potpuno savrsenih planova nema ...
Kad sam rekao "zapad" mislio sam na SAD prije svega...
@Lepi Bora
Tačno je da je industrija tih zemalja radila za naciste, ali nisu nacisti imali neke velike koristi od tih fašističkih saveznika na istočnom frontu... možda jedino Finci su se dobro pokazali... Italijani, fašisti Francuzi, Rumuni, Poljaci, Hrvati, Letonci itd. tankosava... Njemci su se uzdali uglavnom u se i u svoje kljuse...
Србија и Русија ће потписати споразум о пријему радника
17:15 30. јул 2013. Руска реч
Између Русије и Србије ускоро ће бити потписан међувладин споразум о организованом пријему радника. То је изјавио директор Федералне миграционе службе (ФМС) Константин Ромодановски на брифингу посвећеном проблемима имиграције, који је одржан 30. јула у Москви.
Како је саопштено, земље Европске уније су такође поднеле пријаве, али оне се још увек налазе у фази разматрања, док је споразум са Србијом већ спреман за потписивање. Према томе, поједностављење режима радничке миграције између Србије и Русије ће ступити на снагу брже него што је случај са земљама Европске уније.
Dobro su pokazali brodovi iz francuskih brodogradilista , topovi i tenkovi iz ,,Skode ,, , mitraljeljezi iy Belgije .. i da ne nabrajam - ako bas treba mogu izvuci podatke koliko je topova , tenkova , aviona , brodova , mitraljeza poslato iz Zapadnih fabrika na Istocni front ...
Pa moze se reci da bi ruska (izbegavam rec sovjetska, jer su Rusi izneli teret rata ) pobeda bila mnogo brza i sigurnija da nije bilo raznih cistki od strane Staljina. Negde sam procitao da je sredinom 1920-ih ruska vojska bila najmodernija i najbolje tehnoloski opremljena (sto i ima smisla jer su Francuzi i Britanci smanjivali vojske usled krize a Nemcima vojska nije bila dozvoljena). E sad, diskutabilno je sta bi bilo da nije bilo Staljina, ali ja mislim da bi se nemacki napad, sa lepo pripremljenom i modernom ruskom vojskom zavrsio kod Bresta, Klaipede i Lvova, i da bi Berlin pa '42. Svakako, da je Rusija nastavila preporod od pre Velikog rata, stvar bi bilo jos gora po Nemce...
]Kljucna stvar za Rusiju je bilo otvaranje zapadnog fronta u Normandiji[/B]. Ne znam kolika je bila zapadna pomoc Sovjetskom Savezu u naoruzanju tokom DSR, ali da je bila ne znam kolika, ne bi igrala toliku ulogu kao npr. iskrcavanje u Normandiju. Hitler je morao da povlaci vojsku sa istocnog fronta na zapad. Zamisli da toga nije bilo. Rusi su vec bili maksimalno isrcpljeni i desetkovani. Ja licno sumnjam da bi usli u Nemacku i osvojili Berlin. Mozda bi uspeli da dodju blizu granica Nemacke ili do nekog dela Poljske.
ovo je veoma naivno... 1944. je rat bio uveliko odlučen... u stvari već poslije zaustavljanja Njemaca u prodoru na Kavkaz u jesen 42. i zimu 42./43. znalo se da nacisti gube rat... poraz pod Staljingradom i Kurska bitka u ljeto 43. su potpuno prelomili...
Iskrcavanje u Normandiji je možda skratilo rat za nekoliko mjeseci...
Mozda bi bilo i tako. Ko zna. Negde sam procitao da je Staljin molio saveznike da sto pre otvore front jer mu dnevno gine 6 000 Rusa.
Ovo je veoma blizu istine jer je bilo i drugih motiva. Ali Rusi i njihovo napredovanje su bili jak motiv za saveznike.Istina je da su saveznici videvsi napredovanje sovjeta krenuli u ofanzivu plaseci se da ce ovi zauzeti celu Evropu.