Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Монархија се разболела 15.априла.1941г. када је млади краљ Петар II, у току краткотрајног Априлског рата, пред инвазијом снага Сила осовине, напустио Југославију и заједно са члановима Владе, отишао у Атину. Касније су прешли у Јерусалим, затим у Каиро и на крају у Лондон.

Монархија је умрла 29. новембра1943. у Јајцу, када је донешена одлука о забрани југословенској избегличкој влади и краљу Петру II Карађорђевићу повратак у земљу
Забрањује се југословенској избегличкој влади повратак у земљу и одузимају се сва права законите владе Југославије, а такође се забрањује и повратак у земљу краља Петра II Карађорђевићадо завршетка рата када ће народ одлучити хоће ли републику или монархију
.

Монархија је сахрањена
31. јануара1946гкада је усвојен је Устав ФНРЈ и њиме су озакоњене тековине НОР-а, Истога дана Уставотворна скупштина је претворена у народну скупштину. На тај начин збачена је монархија и успостављена Република.

Poslednja izmena:
Не видим никаве доприносе дискусији у овом цитату,сам подршке једне одлуке које ,бар Срби,ако не и остали народи који су били у Југославији треба да се стиде.
Монархија се разболела 15.априла.1941г. када је млади краљ Петар II, у току краткотрајног Априлског рата, пред инвазијом снага Сила осовине, напустио Југославију и заједно са члановима Владе, отишао у Атину. Касније су прешли у Јерусалим, затим у Каиро и на крају у Лондон.

Монархија је умрла 29. новембра1943. у Јајцу, када је донешена одлука о забрани југословенској избегличкој влади и краљу Петру II Карађорђевићу повратак у земљу
Забрањује се југословенској избегличкој влади повратак у земљу и одузимају се сва права законите владе Југославије, а такође се забрањује и повратак у земљу краља Петра II Карађорђевићадо завршетка рата када ће народ одлучити хоће ли републику или монархију
.

Монархија је сахрањена
31. јануара1946гкада је усвојен је Устав ФНРЈ и њиме су озакоњене тековине НОР-а, Истога дана Уставотворна скупштина је претворена у народну скупштину. На тај начин збачена је монархија и успостављена Република.

U nedelju se aeromitingom obeležava 100 godina avijacije.
Ваздухопловна команда, прва ваздухопловна јединица Српске војске, формирана је у Нишу 24. децембра 1912. године. У саставу је имала: Аеропланску ескадрилу (одељење), Балонско одељење, Голубију пошту и Водоничну централу. Крајем 1912. године српско ваздухопловство имало је 12 авиона, импозантан број за то време, а према француским критеријумима одговарао је еквиваленту две ескадриле. Исцрпљено у балканским ратовима, српско војно ваздухопловство дочекало је Први светски рат са скромним снагама: шест пилота, четири авиона и два балона.
http://sr.wikipedia.org/sr/Ваздухопловство_и_противваздухопловна_одбрана_Војске_Србије

Poslednja izmena:
Не видим никаве доприносе дискусији у овом цитату,сам подршке једне одлуке које ,бар Срби,ако не и остали народи који су били у Југославији треба да се стиде.

Srbi se svakako stide a ne stide se komunisti srpskog porekla. Vidi se da je gornji citat prepisan iz nekog KPJ pamfleta. Verovatno da je i sam autor teksta iz- JAJCA :rumenko: pa se identifikovao sa avnojem :hahaha1:

Монархија је само прошлост
На сахрани краља Петра II Карађорђевића средином новембра 1970. године у манастиру Светог Саве у Либертивилу нашао се, по природи посла, и Обрен Ђорђевић, први човек Службе безбедности Србије. Ђорђевић је требало да утврди колики је утицај мртвог краља на српску емиграцију и о томе да поднесе извештај. Било би од користи Тадићевим спин-мајсторима да прочитају тај извештај пре него крену у акцију замајавања народа. ДА СХВАТЕ ДА ЈЕ МОНАРХИЈА САМО ПРОШЛОСТ! (Што су и Британци знали већ 6. октобра 2000. али су, ипак, заиграли на ту карту.) А при том да нађу неки други начин да помогну Борису да влада као цар.

Jel' tako? Po svemu sto je pokazala cini mi se da je u Srbiii Republika proslo vreme i to davno proslo. U Kraljevini Srbiji makar nece moci da se krade ko' u Republici Srbiji. Sad shvatam sto su neki protiv monarhije ....

Jel' tako? Po svemu sto je pokazala cini mi se da je u Srbiii Republika proslo vreme i to davno proslo. U Kraljevini Srbiji makar nece moci da se krade ko' u Republici Srbiji. Sad shvatam sto su neki protiv monarhije ....

То да је Републици прошло време, остаје без коментара јер је тврдња глупа као ноћ.
Што се крађе, отимања, разношења, трошења на бахиналије,.....25 по туру на јавном месту, па и убистава тиче, значи била би привилегија монарха, Крунског савета и Владе коју је именовао монарх.
Лепа је то бајка којом се заносе меомонархчићи.

A tko će vam bit kralj? :think:
Цар Фрањо Јосиф II и Вама и нама.
А Ви ће те опет тимарити коње и наравно, певушити: ,,Danke Njofra, mi te volimo!''. За то време, ми ћемо разрађивати план како да уклонимао Фрању Јосифа II, па после шта буде.

Калмици су се склањали од бољшевика и прешли десетине хиљада километара док их Краљевина Југославије није примила и омогућила им да се овде скрасе.То,као и њихов храм нема никакве везе ни са каквим нацистима,а по најмање има везе са ставом против Краљевине као облика државног уређења.

Ne mislim na Kalkmike, znaš i sam na koga sam mislio.
Nema veze.

Kalmici su bili običan, nedužan svet, koji je po pravilu kolateralna šteta ratova, posebno građanskih, bratoubilačkih ratova, naravno da je plemenito što im je pružio utočište.
Kako mogu i malopre da pozdravljam potez a da ga povezujem sa nacistima? Misli malo.
Јадан, обичан, миран, недужан свет? :eek: Па ви се шалите самном...
06lab2haq1259244920.jpg

0_5ec4d_cce5afda_XL

embarquer-prisonniers-247395.jpg

5c78868d1876.jpg

Bez kralja ne valja. :hahaha: :rotf: A tko će vam bit kralj? :think: Anglosrbin koji ne zna beknit srpski? :cepanje:
Па исто као и вама. Чак и да ви пожелите краљевину тај Англосрбин ће вам бити краљ, зато што његова титула гласи "краљ југославије" и то му све краљевске породице на свету признају.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back