Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A što udara na crkvu ? Zato što je Olivera došla do spiska ko je u sinodu od popova za sjedinjavanje dve hrišćanske crkve ?
?
Није о томе реч била...
Што то није објавила јавно о тим неким списковима? :per:
Боже свашта...
Православна Црква има и држи тајне спискове? :hahaha::hahaha::hahaha:

Ццццц.... Немогу да верујем колико вам је УМ затрован!

?
Није о томе реч била...
Што то није објавила јавно о тим неким списковима? :per:
Боже свашта...
Православна Црква има и држи тајне спискове? :hahaha::hahaha::hahaha:

Ццццц.... Немогу да верујем колико вам је УМ затрован!

Ne padaj u vatru, niko nije rekao da postoje tajni spiskovi. Jednostavno sva javnost zna da u sinodu SPC postoje dva mišljenja, dve struje, što je po meni prirodno iako nisam preterano zainteresovan. Jedni nisu za unijaćenje a drugi jesu, ima li tu jeresi ?

To što je javnost prilično obaveštena o tome nisu krivi mediji jer ih špijuniraju već sami popovi koji o tome pričaju za medije, vatreno braneći ovaj ili onaj stav.

I ja sam gledao jutarnji program RTS, ne pomno, ali je ovo bilo ono što sam čuo (spisak popova za integraciju s katolicima), na šta si ti mislio ?!

Meni je degutantniji bio razgovor Olivere s Alisom Marić, novom ministarkom omlaTine i sporta. Napala je ženu kao da je u najmanju ruku Nikolić ili Vučić, kolko para ćete izdvojiti, kolko ćete medalja osvojiti ubuduće itd. A ona jadna u nebranom grožđu, bori se da dođe do daha. Pa, ima li pravo Srbija (srpski olimpijski komitet) da prisvaja medalje KJ,FNRJ,SFRJ.SRJ itd.

Ne padaj u vatru, niko nije rekao da postoje tajni spiskovi. Jednostavno sva javnost zna da u sinodu SPC postoje dva mišljenja, dve struje, što je po meni prirodno iako nisam preterano zainteresovan. Jedni nisu za unijaćenje a drugi jesu, ima li tu jeresi ?

To što je javnost prilično obaveštena o tome nisu krivi mediji jer ih špijuniraju već sami popovi koji o tome pričaju za medije, vatreno braneći ovaj ili onaj stav.

I ja sam gledao jutarnji program RTS, ne pomno, ali je ovo bilo ono što sam čuo (spisak popova za integraciju s katolicima), na šta si ti mislio ?!
Само подвучено нисам чуо....
Изврчеш неке информације што се тиче Цркве.
Слободно мишљење појединих Свесштеника о томе о чему ти говориш, ја нисам ни чуо ни видео таквог Свештеника.
У Цркви постоји неки ред, који данашњи испрани мозгови немогу да схвате, нити да прихвате. Сваки Свештеник мора се држати правила Цркве, ма шта мислио. Постоје правила која се морају испоштовати, а на појаву било каквих непригодних инсинуација, има ко ће се за такве побринути.
Мешањем у унтрашње уређење Цркве није добро, нити требају Грађани да се мешају....

Meni je degutantniji bio razgovor Olivere s Alisom Marić, novom ministarkom omlaTine i sporta. Napala je ženu kao da je u najmanju ruku Nikolić ili Vučić, kolko para ćete izdvojiti, kolko ćete medalja osvojiti ubuduće itd. A ona jadna u nebranom grožđu, bori se da dođe do daha. Pa, ima li pravo Srbija (srpski olimpijski komitet) da prisvaja medalje KJ,FNRJ,SFRJ.SRJ itd.
Пратио сам неке њене емисије, раније, врло кратко. Комуњаристичи став ми се смучио, као и она.
А сад још води јутарњи програм! :dash:
РТС, сви у клозетску шољу!!!

Само подвучено нисам чуо....
Изврчеш неке информације што се тиче Цркве.
Слободно мишљење појединих Свесштеника о томе о чему ти говориш, ја нисам ни чуо ни видео таквог Свештеника.
У Цркви постоји неки ред, који данашњи испрани мозгови немогу да схвате, нити да прихвате. Сваки Свештеник мора се држати правила Цркве, ма шта мислио. Постоје правила која се морају испоштовати, а на појаву било каквих непригодних инсинуација, има ко ће се за такве побринути.
Мешањем у унтрашње уређење Цркве није добро, нити требају Грађани да се мешају....

Nemoj da se pozivaš na red u Crkvi jer bogaćenje, mlaćenje do ubistva, politikanstvo - nisu red, niti su tajna. Ni gospoda u crnim mantijama nisu oslobođena ljudskih strasti i poroka ma koliko visoko na hijerarhijskoj lestvici bili ...

Mešanje civila u vezi odnosa ortodoks-katolik je neizbežno. Vernike vrlo zanima ta tema jer se i njih tiče. I ta tema nije dogma već praktična stvar, isto onoliko koliko je 1054 bilo kad su se podelili ...

А колико је онај још дебљи био пута код Папе а и још слабије говорио српски, и то не зато што није знао српски наго зато да докаже да је Хрват и то ти није сметало? А кад се тако изражаваш на јавном месту онда се зна где си ишао у школу и колико ти је вредно мишљење, ипак то зависи код кога али и то ти је минус а не плус.
Невероватна је склоност вас монархиста да у сваком нападу на "нашег" монарха видите примитизавам и простаклук, а на поређење комуниста са усташама гледате као да је дошло са Сорбоне.
Рекао сам да је медвед? То је озбиљна увреда? Могу ја и горе, али мислим да је ово довољно. Да, Александар II Карађорђевић је медвед, и то онај Вини Пу, што се излежава по цео дан и један мед.
Јесте, користи све благодети дворског комплекса, порез не плаћа, одржавања не плаћа и још хоће да му се преведе на његово име. Море, да се гони он мало.

Ја Тита нисам ни поменуо. Није ми сметао? Нисам био ни у плану кад је он умрЕо.
То што не зна језик (Александар) му и није неки минус, нисам ни замерио толико.
То је наш српски комплекс што мислимо да смо неке величине, па као "ију он не говори српски", а српски је јако битан језик у свету.

Је л' проблем што ја мислим да је за подршку краљу потребан референдум?

Nemoj da se pozivaš na red u Crkvi jer bogaćenje, mlaćenje do ubistva, politikanstvo - nisu red, niti su tajna. Ni gospoda u crnim mantijama nisu oslobođena ljudskih strasti i poroka ma koliko visoko na hijerarhijskoj lestvici bili ...

Mešanje civila u vezi odnosa ortodoks-katolik je neizbežno. Vernike vrlo zanima ta tema jer se i njih tiče. I ta tema nije dogma već praktična stvar, isto onoliko koliko je 1054 bilo kad su se podelili ...
Секташ и анархиста до јаја! Благо теби и твојој памети! :)

Влајко,па знаш да није,о томе смо разговарали и раније.Питање је да ли пре референдума постоји нормалан начин разговора и протока информација и идеја.Фомално питање референдума и уобличавање референдумског питања од стране власти у овом моменту не би довело ни до каквог резултата,сем лажног.Зато сам и рекао да том питању треба прилазити мирно и хладно а не "револуцинарним методама".

Заборавих да кажем,погледај Ненсин пост у коме она врло добро говори о природном процесу,па па ћеш видети да не мислим само ја тако.

Шалиш се? СПО заговарала Монархију? СПО је десна рука комуниста, чији је био првенствени задатак да елиминише све Монархистичке снаге у Србији, појединце, који су на било који начин могли да спроведу такву политику! Као и што се десило! Својом стратегијом су искористили тадашњу ситуцију и расположњње Народа, извршивши превару, којом су увукли Народ у пропаст и поставили своју власт,ДОС, забивши нож у леђа Србима! Имали су добре односе са Хрватима, Стипом Месићем и осталим комунистима Хрватске, тукли Србе на најкварнији политички начин сарадњом са ДС и Ђинђићем, које је довело до уједињења у ДОС колацију, и преузимањем власти.
На терену, на ратишту, боље да непричам о томе, диже ми се коса на глави...
Као што рекох, уништили су сваку иницијативу као и сваки покрет, странку, која је деловала по питању Монархије.
Грешиш, Монархија наишла на веома велики одјек у Народу! мала је око 70 % Народне подршке!

- Ти се врачаш у прошлост, налазиш небулозно оправдање да би представио Монархију као нешто лоше. О користи дао сам мали пример у прошлом посту.
- Ти си анархиста, твоји ставови нису ни за један систем добри.
Hahaha ma nisam ja anarhista ali monarhiju smatram prevazidjenom.
I gde si ti izvukao da je monarhija imala 70 posto podrske naroda?
Kad je to bilo?
U proslom veku?
I ne znas da je SPO na celu sa Vukom Draskovicem zagovarala monarhiju?
Pa gde ti zivis covece.

Српски Покрет Обнове је и основан као монархистичка странка и то је био главни разлог зашто је био најјача опозициона странка у Србији до год се тог основног програма држао.

Poslednja izmena:
Ја сам говорио само у контексту расположења Срба у односу на питање монархије.Судбина СПО-а је само један од показатеља тог расположења.

Hahaha ma nisam ja anarhista ali monarhiju smatram prevazidjenom.
I gde si ti izvukao da je monarhija imala 70 posto podrske naroda?
Kad je to bilo?
U proslom veku?
I ne znas da je SPO na celu sa Vukom Draskovicem zagovarala monarhiju?
Pa gde ti zivis covece.
Питам се ја где ти живиш.... И колико ти је година....
Причаш као да си пао са Марса. :)
!990-1993 године. Колико си тад имао година?

Српски Покрет Обнове је и основан као монархистичка странка и то је био главни разлог зашто је био најјача опозициона странка у Србији до год се тог основног програма држао.
СПО је настао распадом прве Националне странке у Србији, где је на једну страну отишао Драшковић - СПО, на другу Шешељ - Радикали, а на тречу Мирко Јовић - СНО.
Једина Монархистичка странка која је остала доследна Монархији и коју су комуњаре разбиле, на челу са Драшковићем, ДС-ом и још појединима, била је СНО, Мирка Јовића...
Видим да многи незнају право стање ствари, јер су надојени демокрацијско комуњарском историјом.
Али нисте ви криви. :)

Ја сам говорио само у контексту расположења Срба у односу на питање монархије.Судбина СПО-а је само један од показатеља тог расположења.
Била је потребна маса Драшковићу и његовим компањеросима, против Слобе, те су пеибегли лукавству разбијања Мирка Јовица како у Србији, тако и на терену/ратишту. Користио је и везе у ДБ и ЈНА, као и комунисте Хрватске са којима је сарађивао само да би разбио Србију....
Тако је добио око 70% масе, која је била веома Монархистички располежена. :)

Легендо,па зар мислиш да је то случајно? Сети се како је СНО држан у медијској тами и како су изгледали они први скупови по Батајници и Пазови.Сети се како борци покушали да линчују оног несрећног младог човека који је говорио и урлали"Немој Титу да ми дираш".

Ја сам управо о томе и говорио,Легендо.
Била је потребна маса Драшковићу и његовим компањеросима, против Слобе, те су пеибегли лукавству разбијања Мирка Јовица како у Србији, тако и на терену/ратишту. Користио је и везе у ДБ и ЈНА, као и комунисте Хрватске са којима је сарађивао само да би разбио Србију....
Тако је добио око 70% масе, која је била веома Монархистички располежена. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back