Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Врло просто, упоредите Србију сада и Србију пре сто година. Садашња Србија умире и не треба имати икакве сумње да ће је и нестати. Природна последица играња са вишевековном традицијом и историјом.

Оно што мало ко од противника враћања монархије разуме је то да ће будућа Краљевина Србија бити српска држава, самим тим, имаће здрав основ за достојан живот својег становништва. Дакле, све оно што република није успела да обезбеди.

Zdravo razmisljanje :ok:

Врло просто, упоредите Србију сада и Србију пре сто година. Садашња Србија умире и не треба имати икакве сумње да ће је и нестати. Природна последица играња са вишевековном традицијом и историјом.

Оно што мало ко од противника враћања монархије разуме је то да ће будућа Краљевина Србија бити српска држава, самим тим, имаће здрав основ за достојан живот својег становништва. Дакле, све оно што република није успела да обезбеди.

Uspela je da obezbedi, ali ste sve sqrcali 90-tih. Buduće Kraljevine Srbije neće biti. Ako nekome padne na pamet da pravi kraljevinu, neka je pravi u granicama prethodne Kraljevine Srbije.

Sve Monarhije,uvek cuvaju svoje monarhe i u miru.Npr.Kraljevska porodica NIKAD ne leti istim avionom.A obezbedjenje ovih nasih manekena i pekaca rakije vam ne smeta?

Смета ми и обезбеђење манекена и пекача ракије, али ми смета и када неко остави народ на цедилу. Шта, ако се њему нешто деси, неће се наћи неко други да влада народом, или мисли да је он Богом дан за то?

Прекјуче сам водила разговор са ћерком, који је ишао отприлике овако (започет поводом принцеза у цртаћу):
-Мама и ја сам принцеза.
-Да, ти си моја принцеза.
-Не, ја сам права принцеза, имам круну и прстење и лепо се понашам...
-Праве принцезе се рађају, не постаје се принцеза када пожелиш.
-А по чему се праве принцезе разликују од мене?

Шах-мат. Шта да одговорим? Лепше нису, паметније нису (чак напротив, као што видимо), образованије нису. Како онда да јој објасним да се краљем постаје тако што неког убијеш или га свргнеш с власти, а пре тога си сасвим обичан човек?

Ја схватам да је прави комунизам утопија, не желим монархију јер свог владара желим да бирам (не да ми неко дегенерисано 10. колено из династије води државу), дакле треба нам права демократија и прави човек, који воли своју државу и народ. Сад и ово испаде утопија :)

Смета ми и обезбеђење манекена и пекача ракије, али ми смета и када неко остави народ на цедилу. Шта, ако се њему нешто деси, неће се наћи неко други да влада народом, или мисли да је он Богом дан за то?

Прекјуче сам водила разговор са ћерком, који је ишао отприлике овако (започет поводом принцеза у цртаћу):
-Мама и ја сам принцеза.

Шах-мат. Шта да одговорим? Лепше нису, паметније нису (чак напротив, као што видимо), образованије нису. Како онда да јој објасним да се краљем постаје тако што неког убијеш или га свргнеш с власти, а пре тога си сасвим обичан човек?

Ја схватам да је прави комунизам утопија, не желим монархију јер свог владара желим да бирам (не да ми неко дегенерисано 10. колено из династије води државу), дакле треба нам права демократија и прави човек, који воли своју државу и народ. Сад и ово испаде утопија :)

Одговор за твоје дете је – анархија.

Одговор за твоје дете је – анархија.

Шта си сада рекао?
Да у анархији може да постане принцеза?
Или да је демократија исто што и анархија?
Или да је све сем монархије анархија?

Tri recenice a tesko da ijedna "drzi vodu"

А теби је паметније да останеш у тој држави званој АОТЕАРОА (,,Земља дугог белог облака''-ваљда индијански назив) и да даље шишаш овце а не да се прос****аш о томе какво је Србији државно уређење потребно. Ми ћемо и без тебе то да урадимо а савете адресирај на државно руководство државе у којој живиш.
Тражи од Модератора да ти ову глупаву тему затвори јер свако твоје помињање монархије па краљевине, наводи те да насолиш још више глупости. Баш ме чуди да то не примећујеш.

Шта си сада рекао?

Републиканизам је само параван да једна група олигарха контролише власт, а преко ње и државу и народ. Уместо наследне, а независне власти, имаш изборну коју народ “бира“. Тако да на крају опет дођеш до тога да имаш човека/људе који су несмењиви. То је још гора опција, обзиром да и не знаш ко су они, можеш само да видиш/осетиш њихове одлуке.

Нормално је да свака девојчица не може бити принцеза, имам и ја ћерку и она је принцеза мога срца. Мени довољно. У случају анархије, као друштвеног уређења, сваки човек је цар свог универзума, па тако и твоја ћера може да догура од принцезе до царице.

А теби је паметније да останеш у тој држави званој АОТЕАРОА (,,Земља дугог белог облака''-ваљда индијански назив) и да даље шишаш овце а не да се прос****аш о томе какво је Србији државно уређење потребно. Ми ћемо и без тебе то да урадимо а савете адресирај на државно руководство државе у којој живиш.
Тражи од Модератора да ти ову глупаву тему затвори јер свако твоје помињање монархије па краљевине, наводи те да насолиш још више глупости. Баш ме чуди да то не примећујеш.

Ponovo jos jedan "pacijent" Sta da kazes na ovakva "pros.....nja" sto rece on sam ? Zar ne vidis dokle si doveo drzavu u kojoj zivis? Zar ti stvarno nije dosta svega? Zato treba da slusas iskusnije i pametnije, kada ste zemlju doveli do prosjackog stapa onda brate treba da slusate savet ljudi koji znaju i mogu da vam pomognu a ne samo da trazite lovu kada vam treba. Neverovatan je kompleks koji nosite u sebi braco Srbi. Ocete da pocrkate al' i dalje terate ONAKO PO SRPSKI - INADZIJSKI

Републиканизам је само параван да једна група олигарха контролише власт, а преко ње и државу и народ. Уместо наследне, а независне власти, имаш изборну коју народ “бира“. Тако да на крају опет дођеш до тога да имаш човека/људе који су несмењиви. То је још гора опција, обзиром да и не знаш ко су они, можеш само да видиш/осетиш њихове одлуке.

Нормално је да свака девојчица не може бити принцеза, имам и ја ћерку и она је принцеза мога срца. Мени довољно. У случају анархије, као друштвеног уређења, сваки човек је цар свог универзума, па тако и твоја ћера може да догура од принцезе до царице.

Па , не бих, хвала. Мислим да власт квари људе, а моје дете је за сада дивно! :)

-Мама и ја сам принцеза.

I ti mislis da si ga birala ti?
Stalez postoji oduvek i postojace uvek,samo mnogi zive u iluziji da ne postoji!Nekad se znalo i u plemenskoj zajednici ko kosi a ko vodu nosi.Kroz sva drustvena uredjenja stalez je postojao,cak i u komunizmu,iako smo svi bili drugovi i drugarice,ali oni koji su bili blizi Titu su ipak bile face,nego li moja pokojna baba iz jednog sela po dnu Cera!I u demokratiji postoje stalezi,samo se ne zovu kraljevi i princeze,vec imaju neka druga moderna imena!Tako je bilo i bice, iako je tvoja cera za tebe princeza,ona tu titulu moze dobiti samo rodjenjem,ili da joj tata postana ubica.:dash::dash::dash: Mislim stvarno!

Muza biras,a sve ostalo ti je nametnuto!

Poslednja izmena:
Шта си сада рекао?
У јужној Италији био је логор за заробљенике у месту Груми и на улазној капији је писало то што си ставила у свој потпис. Да ли знаш шта то значи и одаклен си то преузела? Можда је хтео рећи то што је у твом потпису?

-Мама и ја сам принцеза.

Шах-мат. Шта да одговорим?

Pa na dobrom si putu-ponovi joj to sto si vec rekla i siguran sam da ce ti dete izrasti u zrelu i trezvenu osobu...princeze se radjaju, ne postaje se kad pozelis........kao sto ne moze biti ona tebi majka nego si ti njoj, tako ne moze biti ni princeza(isto se odnosi i na moju cerku), a slazem se da se po ostalom ne razlikuju od drugih ljudi(nit su lepse,nit su pametnije,nit su obrazovanije, ali nisu ni degenerici iz 10. kolena kako ti smatras)

Монархијом се стварају здрави темељи живота, јер увођење монархије не значи пуки прелазак са једног на други облик државног уређења. Краљевина Србија подразумева одговарајућу националну културу, имали смо већ тако нешто, пре 1918. године.

Svjest ljudi se ne mjenja ni lako ni brzo. Pogotovo ne zbog jednog čovjeka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back