Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pobrka ti Englesku sa Srbijom.Samo da te podsetim,da je svet nastao od jednog para Adama i Eve,po bibliji,ako si vernik.Taj par je imao sinove,pa te pitam koju zenu su oplodili sinovi,da bi se razmnozili?
U Katolicizmu incest je do skoro bila normalna stvar,u Pravoslavlju nije bas tako!Nas Prinzeze su bile i iz drugih Kraljevstava,politicki potezi radi ocuvanja mira ili saveznistava!
Ne lupaj o necemu sto me znas,vec nam reci,sta se tebi dopada u ovom sadasnjem drzavnom uredjenju,i zasto ga ne bi menjala?

А у коју ти Библију верујеш, ако си верник и како то да у православљу није било инцеста, ако је већ исправан по Библији? А ако ниси верник, још горе, какав си ти монархиста који не верује и у Краља и у Отаџбину?

И замолила бих те да будеш бар пристојнија када браниш своје ставове. Аргументи су у реду, али "лупање" и сличне изразе остави за своје пријатеље.

А где си прочитала да се мени допада садашње државно уређење?

Као што ви кажете да постоје разни облици монархије, постоје и разни облици демократије.

Види, очекивано би било да познајеш српску историју и да знаш ко крунише Краља, кад су Срби/Србија у питању. Самим тим би свако поређење са британском, верујем и са било којом другом инославном монархијом, отпало.

Просветли ме ко у Србији треба да крунише Краља?

И ког краља: овог Карађорђевића, који ће прегазити и сопствену породицу зарад повластица, или неког од Обреновића?

Просветли ме ко у Србији треба да крунише Краља?

И ког краља: овог Карађорђевића, који ће прегазити и сопствену породицу зарад повластица, или неког од Обреновића?

70620211.jpg

А у коју ти Библију верујеш, ако си верник и како то да у православљу није било инцеста, ако је већ исправан по Библији? А ако ниси верник, још горе, какав си ти монархиста који не верује и у Краља и у Отаџбину?

И замолила бих те да будеш бар пристојнија када браниш своје ставове. Аргументи су у реду, али "лупање" и сличне изразе остави за своје пријатеље.

А где си прочитала да се мени допада садашње државно уређење?

Као што ви кажете да постоје разни облици монархије, постоје и разни облици демократије.

Ti si pominjala incest sa zgrazavanjem,zgrazavam se i ja,ali njega podrzava i biblija,barem SZ,ne direktno,ali je prisutan!Drugo,misli da u demokratiji nema incesta?

Monarhista jesam,vernik jesam,ali ne verujem crkvenim ustanovama,narocito njihovom osoblju!Zato je lakse reci da sam ateista da ne bih morala objasnjavati nasiroko.
Ne dopada ti se nasa demokratija,zasto i koje bi ti drzavno uredjenje uvela ili ne bi nista menjala cekajuci da se pojavi prvi na celu drzave?

Za one koje ne znaju tekst himne i za one koji zele da se podsete:

"Bože pravde"

Bože pravde, ti što spase
od propasti dosad nas,
čuj i odsad naše glase
i odsad nam budi spas.
Moćnom rukom vodi, brani
budućnosti srpske brod.
Bože spasi, Bože hrani,
Srpskog kralja, srpski rod!

Složi srpsku braću dragu,
na svak' dičan slavan rad,
sloga biće poraz vragu
a najjači srpstvu grad.
Nek na srpskoj blista grani
bratske sloge zlatan plod.
Bože spasi, Bože hrani

Nek na srpsko vedro čelo
tvog ne padne gneva grom,
blagoslovi Srbu selo
polje, njivu, grad i dom!
Kad nastupe borbe dani,
k pobedi mu vodi hod.
Bože spasi, Bože hrani

Iz mračnoga sinu groba
srpske krune novi sjaj,
nastalo je novo doba,
novu sreću Bože daj.
Kraljevinu srpsku brani,
pet vekovne borbe plod.
Bože spasi, Bože hrani,
Moli ti se srpski rod!

Да, "Преко трња до звезда" и не видим какве то везе има са темом, сем што показује и моје размишљање: да само својим радом и кроз савладане тешкоће можеш успети. Зато сам против наслеђених права - нека влада онај ко је најбољи.

Онда си монархиња јер само у краљевини ниси ограничена законом да напредујеш у својим способностима.
Док у републици се мораш држати другова и републиканских правила у заједници која те окружује. Шта мислиш зашто сваки француски председник каже најпре живела република па онда живела француска?.

Монарх би имао улогу да умањи власт коју тренутно поседује политичка класа.
Данас ти у Србији о свему одлучује политичка класа, тако није било у Југославији која је за грађане куд и камо била боље уређена држава.
Захваљујући данашњим политичарима наше здравство је последње у Европи а било је у само врху.

ili da se udruzi sa politickom klasom.
u cemu je razlika izmedju predsednika, u nasem slucaju i premijera i monarha koga bi birao narod?

а зашто би човек уопште поштовао било какву власт? које је то морално оправдање власти једног човека над другим?

da mi nismo zemlja marioneta, onda bi politicke partije ponudile stvarne programe i svako bi glasao za ono u cemu se nalazi. dala bi se vlast zbog onoga sto taj neko nudi i sto vecini odgovara. neki bi izgubili, neki dobili. nikada ljudi ne bi bili zadovoljni, ali drugi put bi se karte preokrenule. to sto smo mi zemlja marioneta, to je druga stvar. a ovde bi i kralj i onako i ovako bio marioneta, sto on u sustini i jeste. nema prava rodjenja.
pa gledaj cak i lopovi moraju nesto da rade i trude se, nije im bogom dano :lol:, a neko samo zato sto je pukom slucajnoscu rodjen u nekoj porodici dobija sve.

Видиш, до 1980. године смо имали, не монархију, него деспотију у којој је скоро сва власт била у рукама једног човека. Тај систем је веома добро функционисао ако чисто гледамо државно уређење, мимо ових или оних политичких оријентација.

Тај човек је имао власт независну од осталих политичких чиниоца (република и покрајина), стварну власт којом је контролисао државу над којом је владао.

i gde nas je to dovelo sada?

Онда си монархиња јер само у краљевини ниси ограничена законом да напредујеш у својим способностима.
Док у републици се мораш држати другова и републиканских правила у заједници која те окружује. Шта мислиш зашто сваки француски председник каже најпре живела република па онда живела француска?.

Ово чак и не заслужује одговор :zcepanje:

хајде републиканци, одговорите ми- које је то морално оправдање власти једног човека над другим?

napisah.

на основу чега то закључујеш :) сматраш да је одлука већине увек исправна?

ne mora da bude, ali to se da promeniti. nas problem nije uredjenje zemlje, nego karakter ljudi. celog naroda, lako je narod zavesti pricom. a pogresne odluke ne pocinju od 1945, nego ranije. zasto je stvorena kraljevina shs, pa jugoslavija? da je kralju bilo stalo do svog naroda, nikada ne bi se upustio u stvaranje kraljevine vise naroda, nego bi bila iskljucivo i samo kraljevina srbija. sto je i trebalo da bude, ali kralju zinulo za drugim stvarima, pa je umesto kraljevine jednog naroda, stvorio kraljevinu vise naroda.

Ti isti birači su imali šansu i pravo da izađu na izbore i glasaju po svojoj savjesti. To što ga nisu iskoristili je njihova stvar. Takvo pravo u monarhiji ne bi imali.

upravo.

зар од вас нико не види да је сваки председник само представник одређене елите која га кроз политички систем доводи на власт, и од кога очекује одређене услуге. избори су само фарса којом се народу каже ''сами сте бирали, ко вам је крив''. председник никад није корективни чинилац, него обични извршилац. видећете то и на примеру овог новог, као и оног старог.

a ko garantuje da kralj ne bi bio predstavnik samo odredjene elite?
narod ne bi prihvatio komunizam da mu je bilo dobro pod kraljem, ali ocigledno je i tada siromastvo uzelo maha, zato je ideja o narodnoj vlasti bila primamljiva obicnim ljudima.

ne postoji sistem koji je potpuno dobar za sve.

E moj zLozi i ti si zvizno zar nisi cuo da je komunizam uveden nasilno u vidu "komunisticke revolucije" i kao posledica rata ? Tako su komunisti jedino mogli da dodju na vlast. Procisti memoriju Kraljevina i povratak tradiciji je jedini izlaz za Srbiju

i gde nas je to dovelo sada?

Наведени пример јасно показује који образац власти одговара овом поднебљу и менталитету људи. Један центар власти, независтан од тога ко ће да седи у скупштини и ко ће бити премијер. Председник владе би више дошао као управник имања, одговоран свом надређеном.

Када се све то повеже са српском православном традицијом, добијаш миропомазаног Краља дужног да се стара о повереном му народу. Уколико Краљ пренебегне то своје назначења, народ има право да тражи од Краља да одступи.

Наведени пример јасно показује који образац власти одговара овом поднебљу и менталитету људи. Један центар власти, независтан од тога ко ће да седи у скупштини и ко ће бити премијер. Председник владе би више дошао као управник имања, одговоран свом надређеном.

Када се све то повеже са српском православном традицијом, добијаш миропомазаног Краља дужног да се стара о повереном му народу. Уколико Краљ пренебегне то своје назначења, народ има право да тражи од Краља да одступи.

Thumbs Up

E moj zLozi i ti si zvizno zar nisi cuo da je komunizam uveden nasilno u vidu "komunisticke revolucije" i kao posledica rata ? Tako su komunisti jedino mogli da dodju na vlast. Procisti memoriju Kraljevina i povratak tradiciji je jedini izlaz za Srbiju

mnogi u narodu se nisu bunili.

lepo napisah da je kralju bilo stalo do svog, srpskog naroda, nikada ne bi pristao na kraljevinu srba, hrvata i slovenaca, vec bi sve bila kraljevina srbija. u komunizmu se samo nastavilo tako sto su dodate nacionalne manjine. umesto da svi budu srbi.

Od tebe nema normalnog odgovora sto se kaze "Oprosti mu Boze ne zna sta radi"

Дакле, речник достојан краља и његових поклоника: "од тебе нема нормалног одговора", "лупаш" и слично.

Немам више шта да тражим на овој теми.

Свим антианархистима поздрав, осталима - остајте здраво.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back