na stranu što su te dve asocijacije komplementarne kao fudbal i vaterpolo...ajde odgovori vrlo jednostavno:
živeo bi radije u Španiji ili Brazilu?
Češkoj ili Belorusiji?
Nemačkoj ili Indiji?
Austriji ili Rusiji?
zatim:
Da li želiš život u zemlji sa parlamentarnom demokratijom sa smenjivom vlasti i slobodom govora ili život u zemlji gde bukvalno ideš u zatvor nakon bilo kakve i minimalne kritike vlasti? Pri tom imaj u vidu da se vlast menja, tj umesto tog ko ti odgovara možda danas može doći neko sasvim drugi a sistem ostaje pa se možeš se vrlo lako nekada u životu naći na drugom kraju batine?
Znači demokratski ili autokratski sistem?
onda
da li Rus može otvoriti firmu u Brazilu kao domaći?
Da li Indijac uopšte može ući u kinu i obratno bez vize?
Da li postoji zajedničko tržište rada među tim zemljama,zajednička valiuta, bilo šta?
Ako ti to nije bitno, a šta jeste?
Pa:
navedi mi tačno sličnosti ruske i srpske kulture, načina života, razmišljanja ili bilo šta što nominalno nije pravoslavna vera a koju isto imaju i Rumuni,Grci,Bugari koji jesu u EU? Evo ima ih kao skakavaca sada ovde, i da nisi znao sada smo ih skontali.
Na stranu što je barem trećina a mislim i više Rusa zvanično ateistički deklarisana od toga veliki broj i pro-sovjetski još uvek orijentisan,da ne kažem komunistički.
Dakle ako kažeš želim da Rusija hebe mater svima "jer su nam oni oteli Kosovo" to i ima nekog smisla i to je sasvim u redu i validno po meni, ali ako mi kažeš da je sve ono gore u tom Briksu bolje nego u EU, onda jbg. obrati se nekom psihijatru