Srbija će poželjet SPO-a, ali SPO-a više biti neće

Opsenar

Elita
Poruka
15.113
Sve je vodilo ka tome, do 3.oktobra 1999. (i pored svega, SPO osnovao DOS 10. januara 2000.), da će udar na komunističku okupaciju od '45., dovesti do toga da se prekine komunisticka diktatura, rasformira UDBA i raskrinkaju svi oni koji su decenijama vršili najstrašnije zločine nad narodom Srbije i samu Srbiju satirali.
A onda se desio navedeni datum i dokazani državni zločin na taj dan, pa, za svaki slučaj i 15. jun u Budvi, opet "neuspešno" i opet dokazano i uspešno, doveli do efikasnog ubijanja snage i uticaja SPO na političkoj sceni Srbije, uz zdušnu medijsku i svaku drugu pomoć "saboraca iz opozicije".
Onda se pravi savez, uz eliminisanje SPO, upravo sa tim snagama koje i onda, a i sada, vladaju Srbijom.
Rezultat vidimo.
Bez obzira na sam SPO i njegove kadrovske manjkavosti, što zbog ubačenih elemeneta (kao i u svakoj partiji) i rodbinskih veza, jedini je imao snagu u stotinama hiljada glasača i insistirao na otvaranju dosijea UDBE i njenom rasformiranju i raskidanju sa komunističkom prošlošću.
Nakon što je SPO uspešno eliminisan, Srbija takvu opozicionu snagu više nikad nije imala.
Izvol'te. :hvala:

Onda se pravi savez, uz eliminisanje SPO, upravo sa tim snagama koje i onda, a i sada, vladaju Srbijom.

Savez DOS? Ili neka druga koalicija?

Pitam jer znam kada je i gde formiran DOS i zašto je SPO izašao iz te koalicije.

PS. Bila sam dugogodišnji sekretar jednog Opštinskog odbora SPO-a

PS 1. Sada je SPO ponovo opoziciona stranka.

Gosn Alane Cumce, potpuno ste u pravu...Jedino je SPOu osnovn cilj bio borba protiv najveceg neprijatelja srpskog naroda i drustva, udbe u raznim oblicima...Oni su jedini zmiju gadjali pravo u glavu... Danas toga nema, dzabe je menjati stranke, partije, ljude, zmija ce idalje ziveti ....danas je u najmanju ruku razvijena kao u vreme sfrj, a drzava je manja te je ona u globalu jos jaca....Neverovatno je koliko se novca ulaze u nju, da prati i maltretira ljude, da sve drzi u saci, da joj narod robuje...Mi smo dakle, zarobljeni iznutra, a ne spolja i to zarobljeni tako da nam se zmilja obmotala oko vrata i da ne mozemo ni priblizno da se oslobodimo... I sad kao mi zamisljamo nekakve promene, sa sve zmijom oko vrata....

Pitam jer znam kada je i gde formiran DOS i zašto je SPO izašao iz te koalicije.

Savez od DOS bez SPO (niti su oni prihvatali ono što je SPO tražio, niti je SPO prihvatio ono što su oni nudili - greška)

Sve je vodilo ka tome, do 3.oktobra 1999. (i pored svega, SPO osnovao DOS 10. januara 2000.), da će udar na komunističku okupaciju od '45., dovesti do toga da se prekine komunisticka diktatura, rasformira UDBA i raskrinkaju svi oni koji su decenijama vršili najstrašnije zločine nad narodom Srbije i samu Srbiju satirali.
A onda se desio navedeni datum i dokazani državni zločin na taj dan, pa, za svaki slučaj i 15. jun u Budvi, opet "neuspešno" i opet dokazano i uspešno, doveli do efikasnog ubijanja snage i uticaja SPO na političkoj sceni Srbije, uz zdušnu medijsku i svaku drugu pomoć "saboraca iz opozicije".
Rezultat vidimo.
Bez obzira na sam SPO i njegove kadrovske manjkavosti, što zbog ubačenih elemeneta (kao i u svakoj partiji) i rodbinskih veza, jedini je imao snagu u stotinama hiljada glasača i insistirao na otvaranju dosijea UDBE i njenom rasformiranju i raskidanju sa komunističkom prošlošću.
Nakon što je SPO uspešno eliminisan, Srbija takvu opozicionu snagu više nikad nije imala.
Niko nije terao Draškovića da ulazi u saveznu vladu sa socijalistima i radikalima. Sam se prodao i sam je kriv za svoju političku propast.

Rezultat vidimo.
Jel to bese Vuk Draskovic Titin partijski sekretar?
:)

Tražili su nemoguće .Valjda ste pogledali interviju Plavšićke zašto bi to bilo pogubno .
A druga stvar , pa onda bi se otvorio i arhiv jna , a tu bi se videle mnoge stvari .
Imali su oni i gde se Vuk kreće u kakvom društvu , čak zanimljivo da je to neko davno pomenuo i sadasnji "gen-sek."
"Nemoguća misija da se to objavi jer bi ti bilo za one koji to propagiraju relativno poražavajuće" , prema nečijoj ranije izjavi , sad se ne sećam posle toliko godina i čijoj .

Ali da bi volio da vidim ko je od komsija i na poslu cinkaros , ne mogu da lažem - volio bih .
Za one sa kojima se povremeno ili stalno družim, jednostavno to se na neki način iskuša , možda čak i treba desetak godina da prodje - oseti , od 10 osoba za 8 sam siguran da su povremeni cinkaroši bez obzira sto pola od njih "drvlje i kamenje na vlast " za jednu sumnjam , a jedna nije .

SPO je mogao da bude prava partija, ali na zalost kao i sve partije ubacio je zivotarenje na osnovu proslosti..
Evo svaka partija koja krene sa Titov rezim je satirao Srbiju , zivi na proslosti
Tu izgubi 2/3 snage, tj natovari frustrirano clanstvo a izgubi efektivnu snagu...

SPO je imao i aktivni pristup, konkretno Sloba i sprecavanje otpocinjanja rata, ali to je bilo skrajnuto od strane dela clanstva dok se antitoisticko zadrzalo kao agenda..
Tako se gubi jasnoca i efektivnost ali se mozda dobijaju pare mrzitelja..

Tako da sam je sebe ubio SPO , razvodnivsi ideju protiv rata i Slobe koji nema nikakve veze sa komunistima, ali su zbog necega plasirali tu povezanost i da li zbog naroda snishodili su toj gluposti i to je vrlo lose i kraj..
Jer ako snishodis tome da je Sloba ono sto kaze da jeste, a to je socijalista, ti osim izdajnika odjednom imas protiv sebe i mnogo socijalista sto jeste ideja Slobe, da koristi lazno legitimisanje, ali zasto je SPO morao da prihvati takvo netacno etiketiranje..

Time su postali populisti i zavrsili u smecu...lako pojedeni i poebani...
Jedan lider , Vuk Draskovic tu ne moze nista...
Jer ce dobiti kao sto je i dobio po bubrezima i onda tralalalala...

Gosn Alane Cumce, potpuno ste u pravu...Jedino je SPOu osnovn cilj bio borba protiv najveceg neprijatelja srpskog naroda i drustva, udbe u raznim oblicima...Oni su jedini zmiju gadjali pravo u glavu... Danas toga nema, dzabe je menjati stranke, partije, ljude, zmija ce idalje ziveti ....danas je u najmanju ruku razvijena kao u vreme sfrj, a drzava je manja te je ona u globalu jos jaca....Neverovatno je koliko se novca ulaze u nju, da prati i maltretira ljude, da sve drzi u saci, da joj narod robuje...Mi smo dakle, zarobljeni iznutra, a ne spolja i to zarobljeni tako da nam se zmilja obmotala oko vrata i da ne mozemo ni priblizno da se oslobodimo... I sad kao mi zamisljamo nekakve promene, sa sve zmijom oko vrata....
Danas nemas DB....Svako ko kaze da danas ima DB, taj nikad DB nije ni video nego neke lokalce kriminalce koji su kriminalci , a ne DB...DB je kontrolisala i kriminalce, tako da je naivne ljude mogao da vara krimos da je DB a nije nego je samo poslusnik DB....

Sada sa zadrskom od skoro cetvrt veka, mogu da zakljucim da su vecinu clanstva te stranke cinili obicni normalni ljudi koji su iskreno zeleli promene, ali nazalost sam lider nije bio dorastao zadatku najblaze receno. Iako mu se mora priznati da je poucen licnim iskustvima jedini jos tada 2000. prorocanski bio insistirao da se rasturi Udba i otvore dosijei, opet je cinjenica da je ta stranka od 2008. pa do dana danasnjeg bila i ostala deo i Tadiceve i Vuciceve vlasti a da nista od toga nije uspela da ostvari, valjda je bila preca Danina apanaza u UO NIS-a, te nije ni cudo sto se stranka vremenom ugasila sama od sebe.

Тако је.!

Нико се данас не бори против структуре, осим неких спорадичних изјава.

На ту тему брзо се ућути !

Sve to je verovatno zajedno uticalo. Vuk je i bukvalno za dlaku preziveo dva direktna pokusaja ubistva, to su licna iskustva kakva retko obican covek moze da ima i naravno da uticu na psihu i nacin razmisljanja. Malo ko je tada 2000. godine obracao paznju na te "detalje".

Sa druge strane, poznato je da je on i pre toga bio dosta sujetan, treba se samo prisetiti desavanja tokom 1997. godine, njegovog tvrdoglavog odbijanja da se makar razmisli o nekom drugom zajednickom predsednickom kandidatu koji bi imao stvarne sanse da pobedi rezim, raspada Koalicije Zajedno i teranja inata kroz smenu Djindjica sa mesta gradonacelnika. Epilog je bio da nista dobro nije bilo ni za njega licno, ni za stranku, ali ni za Srbiju u celini.

Када је пошло наопако по дете комунизма Вука и ДБ-ом.

"Што УДБА створи - то УДБА не остави !"

Vuk i Dana su sami upropastili SPO. I Vukov zaokret od zadrtog nacionaliste do autošoviniste. Plus njegova tvrdoglavost i loša procena pred izbore 2000.

Вук је све израдио само да би себе и родбину обезбедио ... Нигде он није 'прелазио' већ само уновчавао

Vuk-i-Danica-Draskovic-800x400-1.jpg
rodoljub%20draskovic.jpg

Back