mario80
Stara legenda
- Poruka
- 87.326
Opet kažem ne znam kako je to izvodljivo čips je 200+ dinara kesica a koka kola 150+ dinara.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma jok, hleb je zdrav.Teletina zdrava?
Eeej živote, a u socijalizmu jedna od jačih fora bila ona:Kako bre pa napreduje nauka lekovi vakcine apoteke na svakih 100m
kod nas se jos uvek kaze "propo od glad......samo debel covek je bogat covek".Ne pamtim kada sam poslednji put video debelog bogataša na ulici.
Meni je najgore kad u gostima ne smeš da uzmeš leba uz startnu supu.Ma jok, hleb je zdrav.
Ne, nego su u prosek Srbije ulazili i Šiftari, a oni imaju 50 kila.Prosečna težina Srbina pre 20 godina je bila 84kg, sad je 89kg.
Gojimo se, jedemo nezdravu hranu, jedemo više nego što treba, manje fizičke aktivnosti, i naravno da se životni vek skraćuje.
Ljudi, jedite pljeskavice na ulici. To je zdravo.Prosečna težina Srbina pre 20 godina je bila 84kg, sad je 89kg.
Gojimo se, jedemo nezdravu hranu, jedemo više nego što treba, manje fizičke aktivnosti, i naravno da se životni vek skraćuje.
Nezdrava hrana se prodaje kao Bio i organska hrana. Najopasnija je veganska hrana koja se nudi naivnim ljudima. A skupa je ko djavo.Nezdrava hrana je najkaloričnija i često najjeftinija.
Na stolu je sve prirodnog porekla i zdravo
Da se nema para ne bi se na svadbama pevacici gurale novcanice od 100 evra u stiklu i sise i tako nekoliko puta za vece.Nezdravo se jede zbog nedostatka novca i krkanluka ,ljudi koji imaju pare i pamet ne jedu nezdravo.
Da, ima se para samo i iskljucivo jer je Srbija okrenuta ka zapadu.Da se nema para ne bi se na svadbama pevacici gurale novcanice od 100 evra u stiklu i sise i tako nekoliko puta za vece.
Pare nema onaj ko tako hoce. Ko hoce da radi ima i pare.

Koga zabole gde je Srbija okrenuta. Mnogo si opterecen i opsesdnut drzavom u kojoj ne zivis i narodom sa kojim nemas nikakve veze. Vreme prolazi i ne moze da se vrati nazad. Vreme je najskuplji resurs na zemlji.Da, ima se para samo i iskljucivo jer je Srbija okrenuta ka zapadu.
Bez zapada bi imali para kao u nekoj ruskoj vukojebini.
Lustracija da vidiš kako se robija i crkava od gladi doživotnoKoga zabole gde je Srbija okrenuta. Mnogo si opterecen i opsesdnut drzavom u kojoj ne zivis i narodom sa kojim nemas nikakve veze. Vreme prolazi i ne moze da se vrati nazad. Vreme je najskuplji resurs na zemlji.
Kada se zamislis , procerdao si 10-15 godina svog zivota na nista. I dalje si ono sto si bio kada si poceo da pises budalastine pre mnogo godina

Skoro si sve u oravu. Osim za biciklo. I to da smo biljojedi . Uzmi vozi biciklo dok pljusti kisa ili na minusu. A meso je vazno jer sadrzi kriticne aminokiseline i proteine koje nema u biljkama i koji su nam potrebni za razvoj.PRVO SVI PRESTANITE DA PUŠITE!
Niko živ nije to pomenuo, a najglavniji je problem ikada. Ali ste verovatno svi pušači u pušačkoj naciji. I onda vam je to normalno i to opravdavate. Boleština. Još plus mene trujete. Pa se onda vozite kolima jer ste lenji i gojazni, umesto biciklom ili da šetate. Plus kolima sve živo trujete. Pa kad dođete kući pa naložite. Opet mene trujete. CO (ugljen monoksid na maksimum). Kao da ste sami sebi neprijatelji i ljudima oko vas. Šta me briga šta jedete, ali znam da volite meso, a čovek 75% biljojed. Pa alkohol. Jer je nacija pijanaca. Pa kafa koja isto ubija. Pa grickalice pa pekare. Sve je to smrt. Mislim da nije vek 76 nego 67 i manji. Čim počne penzija, u grob, zbog navika. Mada možda i ne treba duže živeti jer je sama starost bolest. Ali nemojte mene da trujete sa ugljen monoksidom dok pušite, vozite kola ili ložite.
Imaš kabanicu, kišno odelo, toplo se obučeš. U svim razvijenim i inteligentnim zemljama rade tako. I ništa im ne fali. Mnogo su zdraviji i srećniji. A možeš i busom. Ne moraš kolima. Ili kupi električni auto.Skoro si sve u oravu. Osim za biciklo. I to da smo biljojedi . Uzmi vozi biciklo dok pljusti kisa ili na minusu.
Znači po tvom mišljenju biljke ne treba uopšte jesti, samo meso. Čovek je biljojed 75%, to je naučna činjenica, odnosno svaštojed, može malo mesa. Ali umesto mesa imaš b12 i sve ostalo u siru, mleku, jajima, kazein, kompletan protein. Ne moraš meso, isto je to. Ali ti voliš ukus mesa. A ne treba da jedeš zbog ukusa...dobijaš pritisak, šećer i kancer od mesa, i moždani i srčani udar i sve ostalo.A meso je vazno jer sadrzi kriticne aminokiseline i proteine koje nema u biljkama i koji su nam potrebni za razvoj.
Drugo, biljke se gaje na zagadjenoj zemlji i upijaju u sebe teske metale. Ne postoji nigde na planeti zdravo zemljiste. Kise su rasejale otroveu svakom cosku planete.
I doata biljaka koje jedemo ne postoje u prirodnoj varijanti , vec se uzgajaju samo i iskljucivo genetski modifikovane. Zato statistika kaze da je broj obolelih od raka jednak izmedju onih koji jedu pretezno meso i onih kojimase ishrana zasniva na biljkama. Vegani ubedljivo imaju vecinprocenat obolelih, jer im se takozvana organska hrana i proizvodi prave kroz ozbiljne hemijske i tehnoloske procese.
Treba jesti raznovrsno. I ne treba preterivati sa secerom. To je to.Imaš kabanicu, kišno odelo, toplo se obučeš. U svim razvijenim i inteligentnim zemljama rade tako. I ništa im ne fali. Mnogo su zdraviji i srećniji. A možeš i busom. Ne moraš kolima. Ili kupi električni auto.
Znači po tvom mišljenju biljke ne treba uopšte jesti, samo meso. Čovek je biljojed 75%, to je naučna činjenica, odnosno svaštojed, može malo mesa. Ali umesto mesa imaš b12 i sve ostalo u siru, mleku, jajima, kazein, kompletan protein. Ne moraš meso, isto je to. Ali ti voliš ukus mesa. A ne treba da jedeš zbog ukusa...dobijaš pritisak, šećer i kancer od mesa, i moždani i srčani udar i sve ostalo.
Ne razumeš, pojedinci ili njih čak 1000 nije isto kao i 50.000 ljudi koji umre od posledica pušenja godišnje u srbiji. Razumeš? Na primer kafa je mutagen i utiče na bilo koji kancer. Ili nešto genetski, mnogo faktora može da bude. Kancer je neka ćelija koja je nešto trpela i prestala da trpi. Rekla, dosta je bilo da se mučim, sad ću ja tebe da mučim. I da umremo zajedno. I onda se razmnožava i ništa ne može da je zaustavi, kao poplava.Treba jesti raznovrsno. I ne treba preterivati sa secerom. To je to.
Moja baba je pocela da pusi sa 15 godina.
Pusila je paklu dnevno ceo zivot. Umrla je u 96 godini. Znam jos nekoliko komsija koji su doziveli duboku starost, a pusili ko turcin. Jeli su masno, preslano i kiselo. Nisu vodili apsolutno nikakvu brigu o svom zdravlju. Lozili su drvo, ugalj, staru gradju. Dugovecnost i zdravlje prvenstveno zavise od genetskih predispozicija, pa onda od nacina zivota i ishrane.
Jedna komsinica je imala rak pluca. Veo zivot je vodila brigu o ishrani i zdravlju. Nikada nije zapalila cigaru, niti je biravila u prostorijama gde drugi puse, niti joj neko od ukucana zapalio duvan . Ali dobila je rak pluca! Znam brdo devojaka koje vode brigu o zdravlju panopet obole. Narocito kada se radi o raku dojke ili materice. Ako im je baka i majka obolele od toga one su ruzicnoj grupi ma sta god radile i kakav god zdrav zivot vodile. Genetika!
Kafa, secer, cigare, netoliko duvan kao hemikalije koje se nalaze u cigarama, zatim tu su vegaski proizvodi kao sirevi od biljaka, recimo od kokosa. Ozbiljna hemijska provedura i tretiranje ozbiljnim hemikalijama je potrebno da bi se od kokosa napravio sir. Da ne pricam da se takav gumenasto plastican proizvod odlicno ponasa na visokim temperaturama kao izuzetno otporan. Kakvog ga ubacis u furunu takav izlazi. Nece ni da gori. Zatim kafa bez kogeina, a procedura vadjenja kogeina zlo najvece... zatim tu su raslicite supstance i materijali koji sadrze teske metale koji prodiru kroz kozu u krv. Bizuterija, poliester, likra. Pa zatim sladoledi kojima se dodaje supstanca koja se dobija iz vlasi ljudske kose i slicno....Ne razumeš, pojedinci ili njih čak 1000 nije isto kao i 50.000 ljudi koji umre od posledica pušenja godišnje u srbiji. Razumeš? Na primer kafa je mutagen i utiče na bilo koji kancer. Ili nešto genetski, mnogo faktora može da bude. Kancer je neka ćelija koja je nešto trpela i prestala da trpi. Rekla, dosta je bilo da se mučim, sad ću ja tebe da mučim. I da umremo zajedno. I onda se razmnožava i ništa ne može da je zaustavi, kao poplava.
Bukvalno 20 godina pisete na Krsti iste udbaske gluposti i pretnje.Koga zabole gde je Srbija okrenuta. Mnogo si opterecen i opsesdnut drzavom u kojoj ne zivis i narodom sa kojim nemas nikakve veze. Vreme prolazi i ne moze da se vrati nazad. Vreme je najskuplji resurs na zemlji.
Kada se zamislis , procerdao si 10-15 godina svog zivota na nista. I dalje si ono sto si bio kada si poceo da pises budalastine pre mnogo godina.
Nije bitno da li je duvan ili hemikalija, pluća nisu predviđena za dim, nego za kiseonik, a u dimu ima ugljen monoksid koji se vezuje za krv umesto kiseonika. Zamisli koliko je to otrovno i pogubno za srce, mozak, pluća i sve organe. Može da bude čist duvan, opet će biti isti ugljen monoksid, razumeš? To bi bilo kao kad bi pili benzin ili jeli baterije. Na primer. Ali sporije ubija ta vrsta dima. Nažalost. Jer da brže ubija, ljudi bi prestali. A nisu ni svesni kakvo mučno gušenje ih čeka dok budu umirali. I nezamislivi bolovi.Kafa, secer, cigare, netoliko duvan kao hemikalije koje se nalaze u cigarama, zatim tu su vegaski proizvodi kao sirevi od biljaka, recimo od kokosa. Ozbiljna hemijska provedura i tretiranje ozbiljnim hemikalijama je potrebno da bi se od kokosa napravio sir. Da ne pricam da se takav gumenasto plastican proizvod odlicno ponasa na visokim temperaturama kao izuzetno otporan. Kakvog ga ubacis u furunu takav izlazi. Nece ni da gori. Zatim kafa bez kogeina, a procedura vadjenja kogeina zlo najvece... zatim tu su raslicite supstance i materijali koji sadrze teske metale koji prodiru kroz kozu u krv. Bizuterija, poliester, likra. Pa zatim sladoledi kojima se dodaje supstanca koja se dobija iz vlasi ljudske kose i slicno....
A da , nole koje se koriste za farbanje garderobe, izuzetno kancerogene.