Srbi žive dobro

nije nemac nemacku izgradio

ameri su pljusnuli milijarde i pogurali da stvore uporiste i protivtezu sssr-rusiji, nemci su samo poslusni i disciplinovani i posle onakvog masakra u evropi u WWII se izvukose prakticno nekaznjeno, pa jos ih ameri uzese pod skute.
opet svapski vojnik seta, let i vozi se balkanom, a mimo nemackog ustava da nemacki vojnik nikada vise nece preci granicu nemacke. moraju gazde da slusaju.

kako smo mi prosli do sada sa eu bolje bi nam bilo da je nemacka ostala ruska gubernija, poljopriivredna i slabo naseljena.

Има један недељни додатак, мислим да је из "Блица", али нисам сигурна.

Не знам да ли рубрика "Живот са 50.000, 60.000, 75.000 ... динара" иде и данас.

"Исповедају" се породице како са толико мало пара живе супер.
Имају кола, иду на море сваке године, реновирају станове.
На сликама су сви срећни, воле се...

Неколико пута ми се смучила јутарња кафа од тих прича.
Просто подсећа на неку секту.

Да ли је смисао оваквих небулоза да нам покаже колико смо ми остали неспособни, глупи, јадни?

BLIC :cry: Nemoj molim te :hahaha:

Vlast u Srbiji tvrdi da Srbi odavno nisu ovako dobro ziveli,mozda nikad bolje.:Djedino ako ne misle na sebe:D a pisalo u novinama da je cetvoroclanoj porodici u srbiji samo za hranu,mesecno potrebno 70.000 dinara.:confused:
ispod naslova"dve plate za hranu"pisalo da sa prosecnom zaradom od cetrest iljada dinara i posle niza poskupljenja,beogradjani jedva sastavljaju prvi sa tridesetim....itd.

el se to stvarno nekad dobro jelo:D ili se danas dobro jede:D p.s. nemam link,a zaboravila koje novine:D.procitala na kiosku u prolazu:D
5. октобар 2000 највеће зло.

Не лажу себе, знају одлично они стање у држави.
Али морају лажима да купују социјални мир.:confused:

upravo tako. da se narod ne bi bunio preko sredstava mass media mu se konstantno serviraju informacije tj lazi kako u srbiji je nikad bolje.

a posle ovog zadnjeg talasa poskupljenja obican narod zivi nikad gore....

tek ce da vide to ljudi sami negde u februaru kad krenu da im stizu zimski racuni za telefon, grejanje, gas, struju....

rokaj snimaj sadame tadicu

vde4ar.jpg

pusti me tih seoskih glupih prica....

ja znam ljude koji nemaju 2 razreda skole a imaju milione kao sto znam i one koji imaju fakultete a nemaju nista

ono sto pokazuje kako se u nekom drustvu i drzavi zivi jeste STATISTIKA

a statistika znaci uzima primanja svih gradjana skuplja deli i izvlaci PROSEK plate. A prosek plate u Beogradu je nekih 34.000 din mesecno dok je u unutrasnjosti oko 22.000 din mesecno

Zatim kaze statistika dalje, uzimaju se cene osnovnih zivotnih namirnica i potrebe prosecne porodice za ishranom i izvlaci prosek POTROSACKE KORPE . I taj prosek jeste 70.000 din mesecno. Sad neko moze da jede manje a neko vise al prosek je 70.000

I taj prosek i odnos primanja i potrosnje pokazuje KAKO SE U NEKOJ DRZAVI ZIVI , a ne te gluposti koje ti navodis, znam babu koja prdi a zaradjuje 10000 mesecno i vozi Mecku S klase AMG , i slicno....

Mozda sam ja u Beogradu nisam okruzen takvom socijalom kao ti na selu pa ne znam. Lepo mi je drugar rekao juče kolika mu je plata i to je to. Kako objasnjavas hipermarkete prepune ljudi i ogromne redove na kasama? Mora da i za to imas neko adekvatno objasnjenje :lol:
Ko ti kriv sto si ostao u unutrasnjosti, da vredis nesto radio bi za prosek plate od kako kazesh 34.000 din.

E voleo bi da mi kazesh sta ti ljudi jedu za 70.000 dinara mesecno? Pticje mleko i prepelicja jaja? Aj ne lupetaj vise.

Mozda sam ja u Beogradu nisam okruzen takvom socijalom kao ti na selu pa ne znam. Lepo mi je drugar rekao juče kolika mu je plata i to je to. Kako objasnjavas hipermarkete prepune ljudi i ogromne redove na kasama? Mora da i za to imas neko adekvatno objasnjenje :lol:
Ko ti kriv sto si ostao u unutrasnjosti, da vredis nesto radio bi za prosek plate od kako kazesh 34.000 din.

E voleo bi da mi kazesh sta ti ljudi jedu za 70.000 dinara mesecno? Pticje mleko i prepelicja jaja? Aj ne lupetaj vise.

Ja imam druga koji sa vishom skolom radi za 17 000 ljada i sta sad :dash:

Razmišljaš u pravom smeru, picololeone. :D Nećeš se obogatiti ako budeš zabadava trošila novac. John Rockefeller nije se obogatio trošeći...
Nek drugi troše na šta god 'oće, u najvećim krizama oni koji znaju kako da štede se posle izlaženja iz krize obogate. ;)

Hvala ti na lepim zeljama i mislima, ali za sada sa Rokfelerom imam samo jednu slicnost - isti horoskopski znak.;):mrgreen:

Poslednja izmena:
Dobro se jelo nekad, a i sad se dobro jede, samo sto su nam prohtevi veci.
Trosimo pare na razne nazovi luksuze ( od mobilnih, interneta, nekih tehnickih stvari...), sve bi da imamo. Bar je kod mene takav slucaj.

tacno. danas svi oce da vozu opel svi oce onaj ravan televizor svi oce u grcku na more svi oce satelitsku antenu sporet na prst pa to bre ne moze ni u ameriku. ustvari moze al da ondak na.yebes ko amerikanac

kako ljudi brzo zaboravise slobino vreme i plate od 50 maraka

Поменућу само једну слику из тог периода и то с почетка 1999. за време бобмардовања. Тада је у месарском
делу самопослуге била толика гужва, а људи су куповали по пар килограма меса, па и целе бутове.......а данас
тек ту и тамо, по неки купац (и то у најстрожем центру, где живе имућнији грађани), који купи 300 - 500 грама
млевеног меса, или пиле....Шећер је 1999. коштао 8 динара, уље 12 динара....
О комуналијама, струји, тлефону и осталим дажбинама да не причам, ако се не варам комуналије су тада биле
негде око 200 динара, а данас око 6.000 хиљада....:think:

Поменућу само једну слику из тог периода и то с почетка 1999. за време бобмардовања. Тада је у месарском
делу самопослуге била толика гужва, а људи су куповали по пар килограма меса, па и целе бутове.......а данас
тек ту и тамо, по неки купац (и то у најстрожем центру, где живе имућнији грађани), који купи 300 - 500 грама
млевеног меса, или пиле....Шећер је 1999. коштао 8 динара, уље 12 динара....
О комуналијама, струји, тлефону и осталим дажбинама да не причам, ако се не варам комуналије су тада биле
негде око 200 динара, а данас око 6.000 хиљада....:think:

Ljudi pravili zalihe.....Ko je znao dokle ce biti mesa kad je rat u toku....
A ti mislis da su kupovali jer su bili puni ko brodovi....

:hahaha::hahaha::rotf::hahaha:

Ljudi pravili zalihe.....Ko je znao dokle ce biti mesa kad je rat u toku....
A ti mislis da su kupovali jer su bili puni ko brodovi....

Ма дај бре које залихе, кад замрзивачи зависе од струје, коју су они манијаци бесомучно бомбардовали
графитним бомбама. Јели су људи, што купе то поједу.
Уосталом и 1998. и 2000. до доласка ових биле су ниске цене и меса и осталих прехрамбених производа,
и комуналија, струје, превоза (карта у градском превозу је била 3 динара)......Пропорционално ценама, плате
су биле више.

П.С. Избаци те дебилне смајлије, немаш ваљда 5 година.

Ма дај бре које залихе, кад замрзивачи зависе од струје, коју су они манијаци бесомучно бомбардовали
графитним бомбама. Јели су људи, што купе то поједу.
Уосталом и 1998. и 2000. до доласка ових биле су ниске цене и меса и осталих прехрамбених производа,
и комуналија, струје, превоза (карта у градском превозу је била 3 динара)......Пропорционално ценама, плате
су биле више.

П.С. Избаци те дебилне смајлије, немаш ваљда 5 година.

Da, da....Bombardovanje, a ti ujutru ustanes pa kupis samo ono sto ti treba za taj dan....:mrgreen:

Inace, Sloba je bio poznat po tome sto je odredjene cene drzao na niskom nivou. U tu svrhu je posluzio i deo privatizacije Telekoma.

A sto se tice prevoza, bolje da bude karta 32 dinara i da prevoza ima, nego da bude 3 a da se ceka po sat vremena.

Da, da....Bombardovanje, a ti ujutru ustanes pa kupis samo ono sto ti treba za taj dan....:mrgreen:

Inace, Sloba je bio poznat po tome sto je odredjene cene drzao na niskom nivou. U tu svrhu je posluzio i deo privatizacije Telekoma.

A sto se tice prevoza, bolje da bude karta 32 dinara i da prevoza ima, nego da bude 3 a da se ceka po sat vremena.

Да и за време бомбардовања смо куповали само за дневне потребе.
А шта сте ви радили, напунили собе џаковима бршна, шећера, уља, кафе, меса, тоалет папира......?

Како је Слоба успео само једно предузеће да прода за тако велику лову, а ови све живо распродаше, а нигде
кинте, осим на њиховим рачунима.

А за превоз питај коалицију СПО - ДС, они су владали, (а ДС и дан данас влада) од 1996. у Београду.

Да и за време бомбардовања смо куповали само за дневне потребе.
А шта сте ви радили, напунили собе џаковима бршна, шећера, уља, кафе, меса, тоалет папира......?

Како је Слоба успео само једно предузеће да прода за тако велику лову, а ови све живо распродаше, а нигде
кинте, осим на њиховим рачунима.

А за превоз питај коалицију СПО - ДС, они су владали, (а ДС и дан данас влада) од 1996. у Београду.

SPS i Radikali su jedini znali kad će u koju samoposlugu da bidne šećer, ulje ili lebac.
Ne pričaj gluposti.

Back