Srbi žive dobro

ok, moguce je...a i krojeve su nesto, da budem iskrena, zjebali, ali npr. Ramaks imas i u Nisu koliko znam...Cacku...a Legend nije iz Bg nego, mislim, iz Subotice
dok je Ramax iz Arilja.... tako nesto...i sve te firme imaju diskonte tamo gdje se nalaze tvornice...

O.K. rekoh, hvala, provericu sta sve ima i koliko kosta kad budem nesto kupovala.

O.K., hvala, provericu sta sve ima i koliko kosta kad budem nesto kupovala.

znas kako, ja sam visoka 183...sto znaci da kinezi i talijani po defaultu otpadaju kad su npr. hlace u pitanju...
sto se krojeva tice nekako mi "domaca" ex yu konfekcija bolje stoji....
jbga, nisam gradjena ko kineskinja, a ni ko talijanka...
tako da gledam da kupujem "domace" + kontam da tako neko...negdje...kod nas...ipak zadrzava posao...:)

znas kako. ja sam visoka 183...sto znaci da kinezi i talijani po defaultu otpadaju kad su npr. hlace u pitanju...sto se krojeva tice nekako mi "domaca" ex yu konfekcija bolje stoji....
jbga, nisam gradjena ko kineskinja, a ni ko talijanka...
tako da gledam da kupujem "domace" + kontam da tako neko...negdje...kod nas...ipak zadrzava posao...:)

Tako je najbolje, naravno...

Mnogo lupetas, kad bi ti sad pisao koliko sam ljudima pomagao, nikad kraja tome...
Zelim ti i 100 puta vise da zaradis...

lupetas ti i tebi slicni koji pricate da se u srbiji zivi super i za tako nesto navodite svoj licni primer

u srbiji se zivi VOEMA LOSE, jer je prema istrazivanju novinara pressa u glavnom gradu srbije, potrebno 70.000 din mesecno samo za ishranu cetvoroclane porodice, sto su 2 prosek plate beogradske...

statistiku ne mozes da demantujes ....

mozes da pricas kako je tebi sjajno nikad bolje da imas 1283190319013290 dinara platu, al opet statistika pokazuje kako je VECINI. A vecini je veoma lose

lupetas ti i tebi slicni koji pricate da se u srbiji zivi super i za tako nesto navodite svoj licni primer

u srbiji se zivi VOEMA LOSE, jer je prema istrazivanju novinara pressa u glavnom gradu srbije, potrebno 70.000 din mesecno samo za ishranu cetvoroclane porodice, sto su 2 prosek plate beogradske...

statistiku ne mozes da demantujes ....

mozes da pricas kako je tebi sjajno nikad bolje da imas 1283190319013290 dinara platu, al opet statistika pokazuje kako je VECINI. A vecini je veoma lose

Ja uopste nisam rekao da se zivi super, al ti ga bas pretera da nema hleba da se jede.

Evo danas mi drugar kaze. Srednja skola i ima platu 550 euro trenutno u dinarskoj protivvrednosti. Znaci imao je oko 600 pre ovih oscilacija.
On i zena 1200 eura. Malo li je???

Ovi sa fakultetom se samo smeskaju :lol:
I ne valja tadić i ekipa? Ae radikali paljba u svoje misje rupe.

Pa ako radis imas barem 30 000 platu ...za te pare mozes da priustis mnogo vise nego za prosecnu platu pre 10 godina.....i sta ti nije jasno, pomak je napravljen
Ne kazem da je danas dobro...ali je bolje 100 puta nego pre....sda ako ti nedostaje sloba:mrgreen:to je druga prica

Ne mozes mnogo vise ali mozes vise.........i koja je to prica da ima barem platu 30 000 :otkacio: ja 99% ljudi koje znam nemaju ni priblizno 30 000........imaju oni samo koji rade trange frange i ne primaju platu nego se snalaze..........e sada sto je tebi ds nasao posao preko 30 000 o tome ti mala govori ;)

[QUOTE7983569]

ti i zena zaradjujete duplo vise od prosecne plate u beogradu zato je vama bolje

obican svet zaradjuje duplo manje i ne moze da skrpi kraj sa krajem

kamoli da kupi belu tehniku, tehnicku robu ili da stedi za stan....

koliko ti treba godina rada i zivota u beogradu da ustedis da kupis dvosoban stan sa prosecnom platom?

mozda 50 :thumbdown:

taman sa ovim platama i cenama mozda, ali mozda ustedis da se uselis u stan 3 dana pred smrt
:thumbdown:

Srbija pod rezimom Borisa tadica jeste zemlja sa najvecim cenama u evropi i najnizim platama

mislim da je time sve receno, koliko se "dobro" ovde zivi

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: Bravo majstore!!!!!:rotf::rotf::rotf::rotf: Sizenje!!!
:rotf::rotf::rotf:

Ne mogu da se presmejem!!!:rotf::rotf::rotf::lol::lol::lol

Evo danas mi drugar kaze. Srednja skola i ima platu 550 euro trenutno u dinarskoj protivvrednosti. Znaci imao je oko 600 pre ovih oscilacija.
On i zena 1200 eura. Malo li je???

Ovi sa fakultetom se samo smeskaju :lol:
I ne valja tadić i ekipa? Ae radikali paljba u svoje misje rupe.

pusti me tih seoskih glupih prica....

ja znam ljude koji nemaju 2 razreda skole a imaju milione kao sto znam i one koji imaju fakultete a nemaju nista

ono sto pokazuje kako se u nekom drustvu i drzavi zivi jeste STATISTIKA

a statistika znaci uzima primanja svih gradjana skuplja deli i izvlaci PROSEK plate. A prosek plate u Beogradu je nekih 34.000 din mesecno dok je u unutrasnjosti oko 22.000 din mesecno

Zatim kaze statistika dalje, uzimaju se cene osnovnih zivotnih namirnica i potrebe prosecne porodice za ishranom i izvlaci prosek POTROSACKE KORPE . I taj prosek jeste 70.000 din mesecno. Sad neko moze da jede manje a neko vise al prosek je 70.000

I taj prosek i odnos primanja i potrosnje pokazuje KAKO SE U NEKOJ DRZAVI ZIVI , a ne te gluposti koje ti navodis, znam babu koja prdi a zaradjuje 10000 mesecno i vozi Mecku S klase AMG , i slicno....

Poslednja izmena:
kad mario voli da navodi primere bas se secam primera onog bracnog para iz beograda , muz mislim inzenjer telekomunikacija zena profesor muzike a zive U IZLOGU NAPUSTENOG LOKALA OD 20 KVADRATA i imaju 5 dece. I njih dvoje fakultetski obrazovanih nisu znali kako drugacije da dodju do stambenog prostora i zbrinu svoju decu nego su se prijavili za reality show da izigravaju 20 dana tamo majmune, za sansu da i oni dobiju tu kucu i tako zbrinu svoju decu....

eto to vam je slika i prilika danasnje srbije....

:D:D:D:D:D::D:D

Jeste, jeste, digla se za 2 meseca :D:D:D:D:D:D:D:D::D

Nego, cak i da se digla za manje od 5 godina, KO je pomogao Nemackoj, Ameri ili Ruje?

:D:D::D::D:D:D

Da da, ali razlika je sto je Nemac uzeo kredu pa otvorio fabriku i poceo da radi i radi i radi dok Nemacku nije izgradio, a Srbin isto tako uzeo kredu, pa prvo namirio sebe i svoje do 30og kolena, ono sto je ostalo podelio narodu koji je odma kupio najnoviji mobitel, plasma TV i otisao dve nedelje na letovanje u Tursku :D pa je danas Nemac Nemac, a Srbin zeva gladan ;)

kako ljudi brzo zaboravise slobino vreme i plate od 50 maraka

od 50 maraka? a ono dve marke...sa 50 si bio car
ali zasto to mora da mi je reper..Slobino vreme...
sada su radnje pune..nema sankcija..gledano spolja bolje je...postavlja se pitanje kupovne moci...koliko ima nezaposlenih..sto nam je donela tranzicija...koliko dugova po glavi stanovnika.....u ponudi ima svega...velike nam oci....ali vecina naroda samo gleda

Da da, ali razlika je sto je Nemac uzeo kredu pa otvorio fabriku i poceo da radi i radi i radi dok Nemacku nije izgradio, a Srbin isto tako uzeo kredu, pa prvo namirio sebe i svoje do 30og kolena, ono sto je ostalo podelio narodu koji je odma kupio najnoviji mobitel, plasma TV i otisao dve nedelje na letovanje u Tursku :D pa je danas Nemac Nemac, a Srbin zeva gladan ;)

upravo tako. nemac je uzeo kredit i ulozio to u obnovu infrastrukture i izgradnju fabrika

a glupi srbin demokrata je uzeo kredit i sprcao kredit na izdrkavanje po svetu, plate , penzije, i "odbranu kursa jakog dinara" :hahaha:

sad nemac ima pun dzep deviza a srbin supalj nos do ociju i nevracene dugove...

Има један недељни додатак, мислим да је из "Блица", али нисам сигурна.

Не знам да ли рубрика "Живот са 50.000, 60.000, 75.000 ... динара" иде и данас.

"Исповедају" се породице како са толико мало пара живе супер.
Имају кола, иду на море сваке године, реновирају станове.
На сликама су сви срећни, воле се...

Неколико пута ми се смучила јутарња кафа од тих прича.
Просто подсећа на неку секту.

Да ли је смисао оваквих небулоза да нам покаже колико смо ми остали неспособни, глупи, јадни?

Back