Srbi vs.Albanci:Debata(4.Avgust 2009.)

evo malo shtiva za chitanje za one koj bi da bezochno da provociraju i dalje...

"Govor predsednika Skupštine Kosova Jakupa Krasnićija na jedanaestoj godišnjici „Epopeja e UÇK-së”

Petak, 06.03.2009

Poštovani premijeru Thaçi,
Poštovana porodico Jashari,
Poštovane porodice palih boraca,
Dame i gospodo,

Obeleževajući danas jedanaestu godišnjicu Epopeje Oslobodilačke vojske Kosova i pogibja Legendarnog komandanta, Adem Jashari i njegove porodice, poklanjamo se u čast njihovog sećanja, ponosimo se na slobodu stečenu krvlju palih boraca i obavezujemo se da ostvarujemo njihov amanet koji su nam ostavili.
Martirna Drenica, živa albanska legenda, izvela je iz kremena Adema Jasharija, kao dara i nadu iz bajki za Kosovo krvlju i suzom natopljenom. Kosovo je dalo slobodarski i buntovnički duh Ademu Jashariju, da bi on Kosovu dao ime časti i sunce slobode. Malo Kosovo dalo je naciji i čovečanstvu velikog legendarnog heroja modernih vremena.
Adem Jashari shvatio je, bolje nego iko drugi, staru istinu da su koreni slobode u krvi. Adem Jashari i njegova familija, najbolji su dokaz da su albanske balade samopožrtvovanja na temelj-kamenima prepletene ne u stvaračkoj fantaziji, nego u realnom životu Albanca, naspram vekova oluja i mraka. Duh otpora albanskog naroda, tokom čitave njegove istorije, bili su ideal slobode, masovni heroizam i samoodricajni duh samopožrtvovanja u temeljima domovine. Adem Jashari se, sledeći putokaz njegovih predaka, još od Gjergj-a Kastrioti-ja, pretvorio u putokaz, učeći se iz istorijskih primera smelosti i samoodricanja pretvorio se u primer beskrajnih pokoljenja, boreći se za čast i slavu otadžbine, postao je sam slava, prekinuvši život u njegovom cvetu, stekao je večnost i darujući se zajedno sa familijom domovini, stekao je nju.
Adem Jashari predstavlja, personifikuje i simbolizuje albanski heroizam, uzdignutog na pijedestalu ljudske veličanstvenosti
Adem Jashari je, životom, delom i na kraju neprimernim požrtvovanjem, probijao svaki nacionalni okvir, postajući oličenje i predstavnik ideala čovečanstva za slobodu, mir i humanizam. Univerzalnim vrednostima našeg globusa, redovima istaknutih korifeja celokupne ljudske istorije i kolosima slobode naroda, dostojanstveno i zasluženo pridodato je i veliko ime Adem Jashari. On ne pripada više samo Drenici, samo Kosovu niti samo albanskoj naciji.
Svestan da se mir ne može steći bez borbe, on je postao strateg jedne neravnopravne borbe, poput Davida sa Golijatom, ali pravedne i pobedničke borbe. Adem Jashari nije samo strateg rata, nego i mira. Kosovo Ademaa Jasharija, u temelje njegove slobode i nezavisnosti ima njegovu neosušenu krv i krv hiljade palih boraca. Sloboda, nezavisnost i mir Kosova su jednako imenu Adem Jashari. Današnje pokoljenje Kosova je ponosno što je bilo savremenik i saborac Adem Jasharija, dok će buduća pokoljenja, njegovo ime prisećati i čuvati u srcu i umu, kao retku ljudsku vrednost koju je dala njihova domovina.Adem Jashari predstavlja moralnu vojnu i političku akademiju njegove otadžbine.
Večna slava palim borcima za slobodu"

da, on je pushtao "golubove" mira, ali u gaqe...
dati prostor jednom ovakvom krvniku i fashisti, dno je dna svih normi...

Kome je ponudjeno,upali su u kucu i sve ih pobili,jesu li mogli da ih uzmu kao taoce,on bi izasao i oni bi ga u'apsili...Zar lik u poznim 50tim moze da bude jaci od 20-30 policajaca za specijalne operacije.

Ako za bilo shta pros*** na ovom forumu zasluzhujesh trrjni ban (ili crveni ban...) onda je to za ove tvrdnje...

...nadam se da qe drugi uchesnici 4uma prepoznati provokatora u tebi...

27. Avg 1999 16:34 (GMT+01:00)
Ko je Adem Jašari, čovek koga Bernar Kušner smatra borcem za slobodu?
Zlikovac ili nobelovac
Šef civilne misije UN na Kosmetu pre dva dana posetio selo Prekaze u Drenici gde je marta prošle godine ubijen jedan od osnivača "OVK" i članovi njegove porodice

BEOGRAD - Kada bi postojala Nobelova nagrada za slobodu nju bi trebalo dodeliti porodici Jašari - izjavio je pre dva dana, prilikom posete selu Prekaze u Drenici, šef civilne misije UN na Kosmetu Bernar Kušner.

On je tom prilikom razgovarao sa Rifatom Jašarijem, bratom Adema Jašarija, jednog od osnivača samozvane Oslobodilačke vojske Kosova ubijenog marta prošle godine u sukobu s pripadnicima MUP-a Srbije.

Podsećamo da se 2.marta prošle godine u prištinskom dnevniku na albanskom jeziku "Bujku" prvi put saopštenjem oglasila teroristička "OVK" u kojem je pozvala "sve punoletne Albance da im se pridruže u borbi protiv Srbije".

Ubrzo, 5.marta, došlo je do sukoba policije sa terorističkim bandama u ozloglašenom Donjem Prekazu kod Srbice u kojem su poginula dvojica policajaca, dok je osmoro zadobilo teške telesne povrede. Pritom je likvidirano 23 terorista na čelu sa njihovim vođom Ademom Jašarijem.

Pripanici "OVK" više od mesec dana ugrožavali su komunikacije oko Srbice i na čitavom području Drenice. Pritom su više puta napadali policijske patrole. Nakon akcije policije zabarikadirali su se u svojoj bazi na porodičnom imanju Jašarija u selu Donje Prekaze. U napadu na policiju koristili su puškomitraljeze, ručne bacače, automatske i snajperske puške, karabine i ručne bombe. Policija je sva lica zatečena u bazi pozvala na predaju i svima koji su to želeli omogućila da je napuste. Više od trideset lica se odazvalo pozivu policije i napustilo bazu terorista. Među njima je najviše bilo žena i dece.

Adem Jašari tokom 1990. godine pohađao vojnu obuku u Albaniji, nakon čega je formirao ilegalnu naoružanu terorističku bandu na području Prekaza. Zbog teških krivičnih dela i terorističkih napada u kojima je bilo više poginulih i ranjenih građana i pripadnika MUP-a Srbije, Adem Jašari je u odsusutvu osuđen na dvadeset godina zatvora.

http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/1999/08/28/srpski/P99082703.shtm

sto ne pogledate tu spodobu kako je izgledala, mislim fizicki u RL, cemu li se nadao...

Mislim da je Adem Jašari bio takav krvnik,terorista,masovni ubica itd.,ali da li je njegova familija kriva za to?Da li su svi trebali da budu pobijeni?

Mislim da je sramota da se ekstremno pristrasnim lobistima kao što su Kušner,Voker,i recimo Ahtisaari,i ako njega smatram pravom osobom za Nobelovu nagradu za mir.

Martti Ahtisaari je čovek mira i slobode,čovek koji je oslobodio Namibiju i Aće od strašne diktature,terora i ostalog.Veliki borac za ljudska prava...Za moju prezentaciju o njemu,samo pitajte,da ne čekam džabe da od Rapida dobijem link...

Mislim da je Adem Jašari bio takav krvnik,terorista,masovni ubica itd.,ali da li je njegova familija kriva za to?Da li su svi trebali da budu pobijeni?

Mislim da je sramota da se ekstremno pristrasnim lobistima kao što su Kušner,Voker,i recimo Ahtisaari,i ako njega smatram pravom osobom za Nobelovu nagradu za mir.

Martti Ahtisaari je čovek mira i slobode,čovek koji je oslobodio Namibiju i Aće od strašne diktature,terora i ostalog.Veliki borac za ljudska prava...Za moju prezentaciju o njemu,samo pitajte,da ne čekam džabe da od Rapida dobijem link...
Pričaš gluposti,ne znaš šta se dešavalo.Adem Jašari nije hteo da pusti žene i decu da napuste utvrđenje u kojem su se nalazili.Šta misliš kako bi postupila bilo koja normalna vojska i/ili policija na Svetu?

Pričaš gluposti,ne znaš šta se dešavalo.Adem Jašari nije hteo da pusti žene i decu da napuste utvrđenje u kojem su se nalazili.Šta misliš kako bi postupila bilo koja normalna vojska i/ili policija na Svetu?

Trebali su da upadnu u kuću,pucaju naravno,zarobe žene i decu kao taoce i izvedu ih iz utvrđenja.Zatim,opkole kuću i počnu da masakriraju prozore i uništavaju je dok Adem ne izađe.Kada izađe,sledi-pravac Hag.I to je bilo vreme kada smo mogli da imamo sreću da divna žena del Ponte-ova bude tužilac,pa bi i dobio nešto,a ne kao kod ovog Bramerca,oslobode Haradinaja...E,svete...Svi civili koje je pobio sada se verovatno prevrću u grobu,dok Ramuš Haradinaj sedi kući i mirno pije kafu,dok mu na duši stoje hiljade...

Trebali su da upadnu u kuću,pucaju naravno,zarobe žene i decu kao taoce i izvedu ih iz utvrđenja.Zatim,opkole kuću i počnu da masakriraju prozore i uništavaju je dok Adem ne izađe.Kada izađe,sledi-pravac Hag.I to je bilo vreme kada smo mogli da imamo sreću da divna žena del Ponte-ova bude tužilac,pa bi i dobio nešto,a ne kao kod ovog Bramerca,oslobode Haradinaja...E,svete...Svi civili koje je pobio sada se verovatno prevrću u grobu,dok Ramuš Haradinaj sedi kući i mirno pije kafu,dok mu na duši stoje hiljade...

I svi su ziveli lepo i srecno do kraja zivota...:heart:

:hahaha:

Što reče old-mne,život nijednog policajca nije vredan gluposti koju zagovaraš.:think:

Kada dublje uđete u njegovu biografiju...Zabijte se u lik Marttija Ahtisaarija...

Rođeni ste 1937.u Finskoj.Od 1970ih radite u diplomatiji,napravili mir na više kontinenata...Međutim,1999.se dešava napad NATO-a na SCG.Vi želite da stopirate taj konflikt i završavate ga juna 1999.Onda prisustvujete i Kumanovu itd.Od 1999.do 2005.trudite se da nađete neko rešenje za Kosovo i to gensek Kofi Anan primećuje i zato vas 2005.,poznatog i uglednog čoveka,koji je bio predsednik Finske šest godina(1994-2000),prisustvovao intenracionalnom forumu u Davosu 2000.,dao nezavisnost Namibiji marta 1990.sopstvenim planom,uveo Finsku u EU 1995....Tako vi postajete 2005.specijalni izaslanik UN-a na Kosovu...Trudite se da nađete neki plan...2006.,za to vreme,oslobođate Aće,i pravite kompromis isti kakav ste napravili u Namibiji,da obe strane imaju interesa!Ali to ne radi na Kosovu!Srbi neće podelu,koji je Čomski predložio 2006.,a neće je ni Albanci!Nekako,kad sve lepo pročita-'95-Srebrenica,najveći zločin u Evropi posle Drugog Svetskog rata,počinjen od strane VJ.Za 8 godina Srbija je bila u 3 rata,s Hrvatskom,BiH i Albanijom,a takođe i u par konflikata sa slovenačkom armijom '91.Albanija je imala samo jedan konflikt u zadnje vreme-'98-'99:Kosovo.Ko je agresivniji?Ipak,zbog toga,vi nećete da date Kosovo Albaniji,jer to nema smisla,a i Albanija je ipak prisustvovala ratu,dakle,neka pude nezavisno!3.Februara 2007.vi predajete plan Srbiji,koja ga ekstremno odbija.Dva političara u Srbiji vam zalupe vrata pred nosom i neće ni da pročitaju vaš plan!Srbi vas drugi put nepoštuju,kao što su '99.,kada su vaše pozive na kraj rata na Kosovu nazvali smešnim i ne-hrabrim!Ameri vas vole,Albanci vas vole!Međutim,Kosovo i Albanija prihvataju taj plan,jedna strana se slaže!Oko podele se niko nije slagao,oko nezavisnosti da!Uspeli ste!Kosovo je nezavisno!I sada vas svakog 17.Februara i 15.Juna zovu na proslave na Kosovu,dolazite sa najboljim avionom,sa "Honour guard-om" kosovske armije pored vas,Ameri vas vole,62 zemlje podržavaju vaš plan!Dobijate Nobelovu nagradu za mir 2008.!

Hej ljudi,pročitajte ovo i sve shvatate!

Kada dublje uđete u njegovu biografiju...Zabijte se u lik Marttija Ahtisaarija...

Rođeni ste 1937.u Finskoj.Od 1970ih radite u diplomatiji,napravili mir na više kontinenata...Međutim,1999.se dešava napad NATO-a na SCG.Vi želite da stopirate taj konflikt i završavate ga juna 1999.Onda prisustvujete i Kumanovu itd.Od 1999.do 2005.trudite se da nađete neko rešenje za Kosovo i to gensek Kofi Anan primećuje i zato vas 2005.,poznatog i uglednog čoveka,koji je bio predsednik Finske šest godina(1994-2000),prisustvovao intenracionalnom forumu u Davosu 2000.,dao nezavisnost Namibiji marta 1990.sopstvenim planom,uveo Finsku u EU 1995....Tako vi postajete 2005.specijalni izaslanik UN-a na Kosovu...Trudite se da nađete neki plan...2006.,za to vreme,oslobođate Aće,i pravite kompromis isti kakav ste napravili u Namibiji,da obe strane imaju interesa!Ali to ne radi na Kosovu!Srbi neće podelu,koji je Čomski predložio 2006.,a neće je ni Albanci!Nekako,kad sve lepo pročita-'95-Srebrenica,najveći zločin u Evropi posle Drugog Svetskog rata,počinjen od strane VJ.Za 8 godina Srbija je bila u 3 rata,s Hrvatskom,BiH i Albanijom,a takođe i u par konflikata sa slovenačkom armijom '91.Albanija je imala samo jedan konflikt u zadnje vreme-'98-'99:Kosovo.Ko je agresivniji?Ipak,zbog toga,vi nećete da date Kosovo Albaniji,jer to nema smisla,a i Albanija je ipak prisustvovala ratu,dakle,neka pude nezavisno!3.Februara 2007.vi predajete plan Srbiji,koja ga ekstremno odbija.Dva političara u Srbiji vam zalupe vrata pred nosom i neće ni da pročitaju vaš plan!Srbi vas drugi put nepoštuju,kao što su '99.,kada su vaše pozive na kraj rata na Kosovu nazvali smešnim i ne-hrabrim!Ameri vas vole,Albanci vas vole!Međutim,Kosovo i Albanija prihvataju taj plan,jedna strana se slaže!Oko podele se niko nije slagao,oko nezavisnosti da!Uspeli ste!Kosovo je nezavisno!I sada vas svakog 17.Februara i 15.Juna zovu na proslave na Kosovu,dolazite sa najboljim avionom,sa "Honour guard-om" kosovske armije pored vas,Ameri vas vole,62 zemlje podržavaju vaš plan!Dobijate Nobelovu nagradu za mir 2008.!

Hej ljudi,pročitajte ovo i sve shvatate!

Must read!

Šta zagovaram hapšenje sa izbegavanjem ubijanja civila?Zar to nije cilj svakog policajca?

... @Rastko Pocesta... ostaje mi samo da zhalim shto tih dana nisi bio na licu mesta u D. Prekazu, 6. Marta 1998... mozhda bi ti sve bilo jasnije, ili ti je i sada jasno...

Prilozi

• bac tung.jpg
    bac tung.jpg
    46,7 KB · Pregleda: 3
Poslednja izmena:
... @Rastko Pocesta... ostaje mi samo da zhalim shto tih dana nisi bio na licu mesta u Prekazu... mozhda bi ti sve bilo jasnije, ili ti je i sada jasno...

Ja na primer ne bih voleo da budem tamo...Takav horor nikada ne bih podneo,i mislim da bih se na licu mesta ubio,lakše je odmah okončati nego sanjati tako krvav horor ceo život.

Mi se ne slažemo samo oko likvidacije,vi kažete da su uradili super stvar,a ja mislim da je sve to super,samo da ne bude likvidacije članova porodice...

Ali ne porodice?

mr.Jashari je trebao biti likvidiran,ako se borio protiv policije i opirao,ali ne i žena i deca!Oni se nisu opirali,bar ne oružIjem!

Er neko čito o Marteji?

A šta ako ih je koristio kao živi štit, ili je i njima dao oružje u ruke? U takvim slučajevima popuštanja i kompromisa ne sme da bude, rešava se po kratkom postupku i ide se dalje

Mi se ne slažemo samo oko likvidacije,vi kažete da su uradili super stvar,a ja mislim da je sve to super,samo da ne bude likvidacije članova porodice...

...nije bila likvidacija nego policijska akcija koja je brizhljivo pripremana.... i o kojoj se sve zna...
tvoj junak je, koristeqi zhene i decu kao zhivi shtit, celog dana vodio borbu protiv policije...
pri tom ranivshi svoju bratanicu 10ogodishnju devojchicu u ledja kada je pokushala da pretrchi na stranu policije....

P.S...slede linkovi...
P.S.S... ne sanjam, makar ne to... imam miran san, mirnu ruku i dobar zheludac...

Poslednja izmena:

Back