Srbi vratite Kosovo i Metohiju pod svoj suverenitet.

Autorska.

Očigledna je srpska pasivnost i ne preduzimanje ništa u vezi sa povratkom Kosova i Metohije pod srpski državni suverenitet, pa ni na ekonomskom planu, mehanizmima "meke moći", a sa druge strane aktuelna je ubrzana "aneksija", zasada na ekonomskom , kulturno-obrazovnom i na druge načine Republike Srpske. Naravno "aneksija" ide i dalje i na drugim planovima "ekonomske ili meke moći" a to je "privatizacija telekomunikacionog i elektroenergetskog sistema Republike Srpske, zatim "privatizacija" namenske ili vojne industrije Republike Srpske, usklađivanje obrazovne politike i korištenje istih udžbenika, što naravo ima svoje utemeljenje ili osnovu u "Sporazumu o specijalnim ili paralelenim vezama Republike Srbije i Republike Srpske". Naravno nema nikakve sumnje da će "mehanizmi meke moći" sve više Republiku Srpsku vezati za Republiku Srbiju. Dalje u pogledu zakona o državljanstvu i dr, Republika Srpska i Republika Srbija sve više dele i zajedničko stanovništvo, pripadnike srpskog naroda. Sve u svemu kako vreme odmiče Republika Srpska i Republika Srbija su sve više jedno političko, ekonomsko, nacionalno i dr telo, tako i bez formalne "nezavisnosti" Republike Srpske i pripojenja iste Republici Srbiji ista je na opisane načine sve više sastavni deo Republike Srbije. Lično kao Srbinu ta situacija meni odgovara, podržajem je, smatram da je to sasvim u redu i da treba tako, jer Srbi imaju pravo da žive zajedno kao jedno političko, nacionalno, kulturno i dr telo. Jedino mi nekao nije baš jednostavno kada vidim sve to vezano za Kosovo i Metohiju koliko se "viče" Kosovo i Metohija, a na terenu ništa, ni blizu onoga što se radi sa Republikom Srpskom koja sve više postaje sastavni deo Republike Srbije.

Autorska.

Šta da koliko "sutra" svetski moćnici "dignu ruke" od Kosova i Metohije i kažu "Srbi vratite Kosovo i Metohiju pod svoj suverenitet, samo mi se nećemo mešati u način kako će te to učiniti", da li srpska politika u tom slučaju ima već pripremljen odgovor, kako, na koji način i kako bi se na terenu stvari odvijale , bez mešanja "velikih sila", čisto onako "lokalno", da "lokalci u regiji" pokušaju pronaći "način kako"?
Prvo mislim da bi to bio rat na relaciji Albanci kao narod , mislim na sve Albance u regiji i izvan regije a isto tako i Srbe a na toj "vatri" bi pokušali da se "ogreju" ili reše svoja nacionalna pitanja i Srbi i Bošnjaci, plus Hrvati u Bosni i Hercegovini, jer bi se i jedni i drugi i treći nastojali uključiti "dok je vatra upaljena".
Kako bi se stvari odvijale?
Jednostavno, bilo bi jako "krvavo na sve strane".
Pa srpska politika je od danas do sutra tako inace i prosecan Srbin razmislja.

Back