Срби у Хрватској - од Војне крајине до статистичке грешке

Pa postojale su do pre neke godine kada su postale deo vojkse BiH. Mada podela još uvek postoji, ta bivša vojska RS se sad vodi kao cela jedn armija u BiH.

Postojale su ...vidi od Srba u tzv hrvatskoj ( jer ono što mi nazivamo danas hrvatska je čista izmišljotina ) ne bi ništa ostalo, cilj je bio čišćenje Srba sa njihovih najzapadnijih teritorija i do ovog vremena sigurno je bio plan već "očišćena BiH"

Проблем код Срба јесте да у сваком догађају, трагедији и расплету траже и детектују српске негативце, злоће, који су заје.бали. Што некад може помоћи сагледавању историјских процеса, међутим проблем јесте у том поједностављеном доживљају што се занемарује да поред српске постоји и друга страна, а некад и трећа, и ту се приписивањем "гријеха" и кривице искључиво одабраним "злоћама" међу Србљем у правилу амнестирају хуље који су натопили руке српском крвљу.

Конкретно, та фамозна подваљена прича око плана З-4. Да ли је тај план З-4 било ко са хрватсске стране икад пруихватио, потписао? Или макар дао до знања да ће прихватити? Јок, нико никад. Па ако нико није потписао, нити дао до знања да ће прихватити како тај план З-4 може обавезивати било кога са хрватске стране? Оно, ајд сада да Срби прихвате тај ужасно неповољан план, па кад прихвате слиједе нови ултиматуми. На крају, Милан Бабић, тадашњи премијер РСК парафирао је тај план З-4 2.августа 1995. Па да ли је то спријечило злочиначку операцију "Олуја"? Јок, та прича око плана З-4 је само бацање прашине у очи, алиби прича да се оправда највећи злочин од времена Јадовног и Јасенова, и лажна прича у коју ће ипак празноглава популација повјеровати.

Највише за што су се Срби у Хрватској могли изборити у својопј борби да опстану своји на своме јесте нека међународна мини конференција о њиховом статусу (попут рецимо Дејтона за који су се Срби у Српској успјели изборити), па ту како прођу. Да ли је било реално да се изборе у својој борби да дође до такве мини конференције, тешко је рећи, прејак играч је заузео страну против Срба, то ће показати и године након "Олује".

Из те наше болне приче и трагедије ваља извући поуке, историја не завршава са 1995-ом или 2023ом, у наредним временима свакојаки процеси ће се дешавати, не морају увијек бити на штету Срба. Оно што би Срби морали научити из тих наших трагедија, на наивност и лаковјерност они који доносе важне одлуке немају превише права, некад ваља и кварно одиграти. И што је још важно, Срби морају раскрстити са неким илузијама које су се показале тако опасним и погубним.

Srbi mnogo podležu propagandi iz određenog centra koja traje blizu 5 decenija
Sistematska propaganda koja decenijama uz pomoć agenture i korisnih idiota razara ovo društvo

A sve je počelo od onog " Nemca koji je odbio da strelja "Jugoslovene" pa ga kao streljali njegovi" podmukla laž pa do Markovićevog filma Variola Vera gde navodno doktor Nemac spašava sve (takva gadna lagarija koja pokazuje i da je sam autor teško smeće od čoveka)

Олуји" су претходили вишевековни суживот насељавање Срба после турског освајања Балкана,
:D Какво насељавање Срба послије турског освајања, какви бакрачи, да ли је ово случајан лапсус или намјерно фабриковање историје!?
Знаш ли кад су Турци дошли на Балкан, Манастир Крупа у Далмацији, задужбина краља Милутина, је обнављан за вријеме цара Душана, дакле много прије доласка османлија на ове просторе, тако да ову тврдњу о насељавању за вријеме турске окупације можеш окачити мачку о реп.;)

:D Какво насељавање Срба послије турског освајања, какви бакрачи, да ли је ово случајан лапсус или намјерно фабриковање историје!?
Знаш ли кад су Турци дошли на Балкан, Манастир Крупа у Далмацији, задужбина краља Милутина, је обнављан за вријеме цара Душана, дакле много прије доласка османлија на ове просторе, тако да ову тврдњу о насељавању за вријеме турске окупације можеш окачити мачку о реп.;)
Mislio sam u većoj meri.

Srbija nema saveznike, a Hrvatska ih ima sasvim dovoljno. Da pojasnim, Rusi većinom uopće ne znaju gdje je Srbija, niti su joj ikada zapravo pomogli, Kineze Srbija zanima kao ono malo crnog ispod nokta. S druge strane, Albanci, Bošnjaci čekaju kao napete puške, a i Mađari bi vrlo rado omastili brke. Također, Bugari bi prije pomogli Hrvatima, nego Srbima.
Right, right...

1664542085-Screenshot-2022-09-30-134516-226x300.png

RSK je največa glupost ! 200 000 srba je htelo da uzme 1/3 hrvatske. pa zar vam nije za to najbolji i naj bolniji primer kosovo !? srbi su u HR bili jedva 12%
По попису из 1991 Срба је било преко 580000, претпостављам да не рачунаш оне што су протјерани са падручја која нису била укључена у РСК? ;)

Onda ćemo izvršiti agresiju na Srbiju.
С ким, протјерали сте Србе, а сад вам омладина сама одлази, једино ако мислиш да ће старци са штакама и катетерима нападати исте такве, не зна се гдје је лошија демографска слика на овим просторима. ;)

Stara izreka - Milo za drago.

Trebamo se naplatiti. Vi ste napali nas, to "čašćenje" moramo uzvratiti da bismo bili kvit i imali dobre odnose u budućnosti.
Добар је то план, ја га подржавам, таман да се Срби врате на своја огњишта, кад будете нападали у рикверц. :D

:lol: Nemamo mi problema ni sa kime, a vas mrze svi susjedi i žele se okoristiti od vas. :D
Vi malo imate malo nemate problem sa komšijama, kako vam koji dan odgovara?:mrgreen:

Opustite se, biće ok. Nego, što bi sa onom džamijom u Dubrovniku. Znam da su trebali početi ali ne znam dokle su stigli. Inače, nadraže su i baš te primorske džamije. nek' Turci završe ono što im mi Srbi nismo dali u 15 i 16 stoleću.

Srbe je izgenocidisao NATO pakt . Ne Hrvati sami po sebi - vec NATO.

Akcijom oluja su rukovodili americki generali. Pozicije VRSK na Velebitu su bombardovali americki razaraci iz Jadrana i avijacija iz Avijana.

Hrvati su kao i uvek bili samo orudje u ruci veliki sila koje mrze Srbe i rade im o glavi.

Mene su na Hrvatskom forumu skoro pa banovali trajno, u roku od pola sata, kada sam samo jednom napisao da je Oluja zlocin i obrazlozio zasto.

A zamisli da sam napisao da dobro je sto smo napali Vukovar, e to ovde bukvalno radi ovaj Hrvat na ovoj temi od kad je dosao.

Napravi se tema pod naslovom kako su Srbi dosli do statisticke greske u Hrvatskoj, i onda on dodje i unisti celu temu i sve zlocine popisa.

Dodje jedan lik i unisti celu temu, govori nam da ce napasti samu Srbiju sledeci put, slavi sto nas vise nema u Hrvatskoj (slavi zlocin), kaze da ce svi susedni takodje da nas napadnu i govori nam kako smo im jeftina radna snaga, i kako su oni Nemacka za nas u roku od par postova.

Ono bukvalno se istovaruju po celom srpskom narodu, i tu u momentu bas su u toku ceremonije secanje na ove zlocine.

Nije dovoljno samo obrisati njegovih 5 poruka, nego ga treba banovati, kao sto nas banuju na njihovim sajtovima i forumima za mnogo manje stvari.

Mene su na Hrvatskom forumu skoro pa banovali trajno, u roku od pola sata, kada sam samo jednom napisao da je Oluja zlocin i obrazlozio zasto.

A zamisli da sam napisao da dobro je sto smo napali Vukovar, e to ovde bukvalno radi ovaj Hrvat na ovoj temi od kad je dosao.

Napravi se tema pod naslovom kako su Srbi dosli do statisticke greske u Hrvatskoj, i onda on dodje i unisti celu temu i sve zlocine popisa.

Dodje jedan lik i unisti celu temu, govori nam da ce napasti samu Srbiju sledeci put, slavi sto nas vise nema u Hrvatskoj (slavi zlocin), kaze da ce svi susedni takodje da nas napadnu i govori nam kako smo im jeftina radna snaga, i kako su oni Nemacka za nas u roku od par postova.

Ono bukvalno se istovaruju po celom srpskom narodu, i tu u momentu bas su u toku ceremonije secanje na ove zlocine.

Nije dovoljno samo obrisati njegovih 5 poruka, nego ga treba banovati, kao sto nas banuju na njihovim sajtovima i forumima za mnogo manje stvari.
A kako bi ti konkretno zamislio uspostavu pravnog poretka na teritoriji RH vojnim putem nakon propalih pregovora?
Konkretno. HV ulazi u Knin, narod baca cvijeće?

Srbe je izgenocidisao NATO pakt . Ne Hrvati sami po sebi - vec NATO.

Akcijom oluja su rukovodili americki generali. Pozicije VRSK na Velebitu su bombardovali americki razaraci iz Jadrana i avijacija iz Avijana.

Hrvati su kao i uvek bili samo orudje u ruci veliki sila koje mrze Srbe i rade im o glavi.

Evo i potvrde mojeg pisanja od strane ruske drzave. CIA tj zapad tj NATO stoji iza akcije Oluja 100%

Dok smo ratovali protiv Hrvata 1:1 i pored sankcija nisu nam mogli nista.

Ali cim se umesao NATO pakt ,stvar je po nas bila izgubljena . NATO je izvrsio genocid nad Srbima Krajine.

Kakvi Hrvati oni su uvek bili slabiji od nas .

Kad si već naveo što je sve prethodilo "Oluji", mogao si navesi i ovaj detaljčić iz izvještaja UNHCR-a:

"Samo odcjepljenje Srba u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj te u jugoistočnoj regiji Knina (“Republika Srpska Krajina”) izazvalo je unutarnje raseljavanje preko 550.000 etničkih Hrvata."
Ne laži:D

Ja sam Srbin iz RH i nitko mi nikada nije oduzeo nikakvo pravo zato jer sam Srbin.
Прошле године си се представљао као Хрват из Посавине у Босни. :think:
То код тебе на годишњем нивоу, по теми, или како већ?

Back