Srbi su najstariji narod iz čijeg gena potiču Hrvati, Makedonci, Bosnjaci i Arijevci!

Ау...ов је баш добра вест за барта, мрха, бх цитаделу, и оног браниоца тековина државе "исил" вендету.

Његош је непревазиђен.

Ја сам бољи, чуј, Влаше, од тебе,
боља ми је вјера него твоја!
Хата јашем, бритку сабљу пашем,
капетан сам од царева града,
у њем владам од триста годинах;
ђед ми га је на сабљу добио
ђе су царство сабље дијелиле,
те му трагу оста за господство.“
Распали се Мићуновић Вуче,
па се Хамзи попримаче близу:
„Какво Влаше, крмска потурице!
Ђе издајник бољи од витеза?
Какву сабљу кажеш и Косово?
Да л' на њему заједно не бјесмо,
па ја рва и тада и сада?
Ти издао пријед и послијед,
обрљао образ пред свијетом,
похулио вјеру прађедовску,
заробио себе у туђина!

Горски вијенац,
Петар Петровић Његош

Poslednja izmena:
Увек, када се покрене оваква тема, износе се погрешни закључци.

То што је R1a1 најстарија на овим просторима значи само да су ту живели носиоци те хпг који се сигурно нису звали Срби. Они су створили најстарију напредну културу у Европи (Лепенски вир, Старчево, Винча) и та надмоћна култура се ширила путевима које је Кљосов пратио генетским истраживањима.

Иначе, носиоци R1a1 су преко Кавказа прешли у Европу и тек после тога дошли на Балкан. Међу нама је заступљенија I2 хпг (Тихи је дао карту распростирања те хпг) која дефинише динарски тип.

Иако је српско име познато из античких времена, оно не означава народ, то је тада био придев који иде уз особе или племена изузетнох врлина а постојао је у прасловенском језику.

Први пут се Српско име у смислу народа помиње у раном средњем веку.

Мени је интересантно да је Хитлер у својој књизи "моја борба" написао "У нама има превише словенске крви", што јесте тачно, али како је он то знао.

Осим тога комисија његове партије за расну чистоту је направила листу народа по вредности. На првом месту (логично) били су германи, а на другом нордијци и динарци. Опет се питам одкуда сазнање облискости германа и динараца.

Ово је пример злочиначког тумачења порекла народа, али ми није јасно одакле њима тада та сазнања која се данас показују као тачна.

Зато не треба генетска истраживања повезивати са народима, јер припадност народу је припадност култури тог народа, и не одређује се крвним зрнцима.

...Осим тога комисија његове партије за расну чистоту је направила листу народа по вредности. На првом месту (логично) били су германи, а на другом нордијци и динарци. Опет се питам одкуда сазнање облискости германа и динараца...
.

Dinarski fenotip je prilicno rasprostranjen u Austriji i juznim deovima Nemacke zato je i morao biti uvrsten u Nazi klasifikaciju.
Izgleda da mesas genotip i fenotip. Ljudi su tada bili razvrstavani po izgledu jer naravno DNK analize nije bilo.

Back